Gümüşhane’de seralarda Gönüllü Hasat yapıldı
Gümüşhane'nin Torul ilçesinde, "Genç Çiftçi Programı" kapsamında Gönüllü Hasat Etkinliği düzenlendi. Gençler, domates, salatalık ve biber hasadına katılarak tarımsal üretim ve çevresel farkındalık konularında deneyim kazandı.

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Uğurtaşı köyünde, “Genç Çiftçi Programı” kapsamında “Gönüllü Hasat Etkinliği” gerçekleştirildi. Etkinlikte genç gönüllüler, çiftçilerle birlikte domates, salatalık ve biber hasadına katılarak üretim süreçlerini yerinde deneyimledi.
Gençler Tarımsal Üretime Katkı Sağladı
Torul Gençlik Merkezi öncülüğünde düzenlenen etkinlikte gençler, serada ürün toplama aşamalarında üreticilerin yanında yer aldı. Böylece tarımsal üretime doğrudan katkı sağlarken, kırsal kalkınmaya destek olma bilincini de geliştirdiler.
Türkiye Genelinde Uygulanan Bir Proje
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde yürütülen etkinlikler, Haziran-Aralık ayları arasında Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde ve il müdürlükleri iş birliğiyle gerçekleştiriliyor. Program, gençlerin tarıma ilgisini artırmayı, gönüllülük bilincini güçlendirmeyi ve toplumsal sorumluluk duygusunu pekiştirmeyi amaçlıyor.
Çevresel Farkındalık ve Gönüllülük Bilinci
Gönüllü Hasat Etkinliği sayesinde gençler, sadece üretim sürecini öğrenmekle kalmıyor; aynı zamanda çevresel farkındalık kazanıyor ve gönüllülük bilinciyle hareket etmenin önemini kavrıyor.
Etkinliklerle gençlerin tarımın toplum ve ekonomi açısından değerini yakından görme fırsatı bulduğu kaydedildi.
İmsak | 06:06 | ||
Güneş | 07:37 | ||
Öğle | 12:28 | ||
İkindi | 14:48 | ||
Akşam | 17:09 | ||
Yatsı | 18:35 |