banner333

banner309

08.01.2018, 16:39

Gümüşhane Panoraması – 2

Avrupa Şampiyonu kim oldu?

Türkiye Rekoru hangi dalda kırıldı?

En hızlı Türk nereli?

Hangi sahada ilkler gerçekleşti?

Bir önceki yazımızda 2017 yılının ilk dört ayında Gümüşhane’de öne çıkan başlıkları paylaşmıştık.

Bu yazımızda ise yukarıdaki sorularında cevabını içine alan Panorama-2 yazımızla ilimizde meydana gelen önemli gelişmeleri sizlerin dikkatine sunuyoruz.

--Gümüşhane’nin merkeze bağlı Demirkaynak köyünde altın üretimi yaparken FETÖ/PDY terör örgütüne yakınlığı nedeniyle önce Kayyum’a ardından da TMSF’ye devredilen Koza Altın İşletmeleri Mastra Altın Madeninde üretim yeniden başladı.

--Gümüşhane’de 1954 yılında Öğretmen Okulu olarak açılan ve Gümüşhane’nin en köklü okullarından biri olan Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi, öğretmen lisesi programından son mezunlarını verdi.

--285 milyon TL bütçeli Gümüşhane-Bayburt Havaalanı projesinin 2017 yılı yatırım programına alındığı, Gümüşhane Harşit Anadolu Lisesi öğrencileri, yaptıkları TÜBİTAK projesi kapsamında odun külüne zeytinyağı ve kuşburnu katarak kimyasal madde içermeyen vitaminli sabun üretti.

--Gümüşhane Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi ‘AFKAL Yarışıyor / Öğreniyor’ sloganıyla yürüttüğü ‘Genel Kültür Bilgi Yarışması’nın finalinde Gümüşhane’de bir ilki gerçekleştirdi

--Gümüşhaneli bilek güreşi sporcusu Şükriye Yılmaz, Polonya’da yapılan Avrupa Şampiyonasında birinci oldu.

--Gümüşhane’de Bağlarbaşı Eğitim ve Kültür Hizmetlerine Yardım Derneği tarafından özel öğrenci yurtlarında barınan öğrenciler yararına düzenlenen kermes için ilk defa Gümüşhane’ye Deve getirildi.

--TRT ekranlarından yayınlanan ve büyük beğeni toplayan ‘Ömür Dediğin’ adlı programın yapımcı ve yönetmeni Zeliha İlhan Doymuş, yeni bölüm çekimleri için Gümüşhane’ye geldi.

--Gümüşhaneli 24 yaşındaki sınıf öğretmeni tatil için memleketine gelirken Tunceli-Pülümür karayolunda yol kesen PKK'lı teröristler tarafından kaçırılarak şehit edildi.

--Gümüşhane’nin ‘Aşık Veysel’i olarak nitelendirilen ve yaşadıklarından sonra “Hışır” mahlası takılan Osman Nebioğlu’nun hayat hikayesini milyonlar TRT ekranlarındaki ‘Ömür Dediğin’ programında izledi.

--Gümüşhane Üniversitesi Gıda Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Abdullah Atakan Öztürkmenoğlu, kaldığı yurda giderken yamaçta üzerine taş düşmesi sonucu olay yerinde can verdi.

--Karadeniz’in iki kadim ve kardeş kenti Gümüşhane ve Bayburt bir ilki gerçekleştirerek Eskişehir’de bundan böyle güç birliği yaparak aynı çatı altında dernek faaliyetlerine devam etme kararı aldı.

--23. Uluslararası Kuşburnu-Pestil Kültür ve Turizm Festival programı kapsamında Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan 70 metre uzunluğundaki ayyıldız desenli pestil Türkiye rekoru kırdı.

--İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Kardeş Şehirler Projesi’ kapsamında Bingöl heyeti Gümüşhane’ye geldi.

--Gümüşhane’ye konaklama anlamında seviye atlatacak beş yıldızlı Ramada Oteli açıldı.

--Gümüşhane’de inşaatı bitmesine rağmen yol yapım çalışmaları nedeniyle bir türlü hizmete açılamayan ve yılan hikayesine dönen hastane yoluyla ilgili yeni bir çalışma yapılacağı duyuruldu.

--Gümüşhane Üniversitesi ve Türk Tarih Kurumu işbirliği ve Gümüşhane Valiliği, Gümüşhane Belediyesi katkılarıyla düzenlenen 1. Uluslararası Gümüşhane Sempozyumu düzenlendi.

--Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği sosyal ve kültürel faaliyetlerine bir halka daha ekleyerek düzenledikleri tiyatro etkinliğinde ilk defa dernek başkanı muhtar başkan yardımcısı ise köyün öğretmeni rolünde sahneyi paylaştılar.

--Gümüşhaneli olimpiyat sporcusu ve milli atlet Ercan Muslu, İstanbul'da 39.su düzenlenen Vodafone İstanbul Maratonununda 42 bin 195 metrelik parkuru 2 saat 20 dakika 17 saniyede tamamlayan en hızlı Türk oldu.

--TFF 2.lig, Beyaz grubun lideri Gümüşhanespor, takımı yüzüstü bırakıp giden Levent Eriş’in yerine teknik direktör olarak Ahmet Yıldırım’ı getirdi.

--Gümüşhane’nin eski Valilerinden Veysel Dalmaz, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

--Gümüşhane’de 32 yıl müdürlük görevi yapan Cemal Karabulut, (İmam Hatipten öğretmenimdi) meslekte de 41’inci yılını doldurduktan sonra emekli oldu.

--Gümüşhane Sanat Tiyatrosu kurucusu Mesut Budak, sanatı sanat için değil, halk için yaptıklarını, belirterek ilk defa Gümüşhanede özel tiyatro kurarak önemli bir sanat dalındaki eksikliği giderdiklerini söyledi.

--Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosunda 1982-2002 yılları arasında başkanlık yapan Torul’lu avukat Hacı Mehmet Şahinöz hayatını kaybetti.

--Türkiye Engelsiz Sanat Birliği Platformu ve Engelsiz Sanat Derneği tarafından düzenlenen 4. Engelsiz Sanat Ödülleri kapsamında Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’e ‘Yılın Belediye Başkanı’ ödülü verildi.
………………
Bu vesileyle içinde bulunduğumuz 2018 yılı başta ilimiz ve ülkemiz adına güzel gelişmelere vesile olsun. Mutlu olabileceğimiz haberleri almak dileğimizi yineleyerek bir önceki yılda yaşadığımız olumsuzlukları yaşamamak arzusu ile...

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 03:38
Güneş 05:15
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:23
Yatsı 20:54