banner333

banner309

AGD’nin ‘Siyer-i Nebi’ yarışması başlıyor

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından bu yıl 5.kez düzenlenecek olan Siyer-i Nebi yarışması başlıyor. 

Dernek 01.11.2018, 15:35
AGD’nin ‘Siyer-i Nebi’ yarışması başlıyor
banner400

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından bu yıl 5.kez düzenlenecek olan Siyer-i Nebi yarışması başlıyor. 

Toplamda 5 ilçe merkezi ve il merkezi olmak üzere 6 noktada yapılacak olan yarışmada ilk dönem lise öğrencileri, ikinci dönem de de orta öğretim öğrencileri sınava girecek.

Konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan’ı ziyaret eden AGD Gümüşhane Şube Başkanı Naci Şenel, toplam 27 okulun tamamını ziyaret edeceklerini söyledi.

Yarışmanın gençlere Peygamber efendimizin hayatını, onun sünnetlerini hatırlatmak ve öğretmek, ahlak ve maneviyat düsturu içerisinde yetişmelerini sağlamak için ellerinden geleni yaptığını söyleyen Şenel, bu çerçevede ahlaklı nesil yetiştirme gayreti içerisinde olduklarını ve geleceğin teminatı olan gençlerin İslam şuuru ve Peygamberimizin hayatını kendi hayatlarına tatbik etmek için gayret gösterdiklerini anlattı. 

Her yıl düzenli olarak yaptıkları bu yarışmanın bir fırsat olduğunu belirten Şenel, bu yıl her yıldan daha fazla bir katılımın olmasını beklediklerini ve yarışmanın Ahmet Cevdet Paşa’nın son ‘Peygamber Hz. Muhammed (SAV)’ kitabından olacağını söyledi. 

Şenel, yarışma sonucunda derece girenlerin ödüllendirileceğini de sözlerine ekledi. 
 

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 03:38
Güneş 05:15
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:23
Yatsı 20:54