banner333

banner309

Özkürtün'de çanta fabrikasına adım adım

Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün Beldesi Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya’nın, beldede kadın istihdamı artırmak amacıyla merkezi İstanbul’da bulunan Çınar Bez Çanta Fabrikası’nın bir ayağının da Özkürtün beldesinde açılması için sona gelindi.

Kürtün 28.09.2018, 09:24
Özkürtün'de çanta fabrikasına adım adım
banner400

Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün Beldesi Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya’nın, beldede kadın istihdamı artırmak amacıyla merkezi İstanbul’da bulunan Çınar Bez Çanta Fabrikası’nın bir ayağının da Özkürtün beldesinde açılması için sona gelindi.

Özkürtünlü kadım girişimci Hava Zorlu, yaptığı açıklamada, Özkürtün Belediyesi’nden kiraladığı işyerinde “Zorlu Bez Çanta Fabrikası” açma çalışmalarının sonuna gelindiğini söyledi.

Fabrikada promosyon ve çanta üretimi yapacaklarını ifade eden Zorlu, “Açacağımız fabrikanın merkezi İstanbul’da, biz oraya bağlı olarak üretim yapacağız” dedi.

Zorlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün destekleriyle kurs açtıklarını ve kursun sonuna geldiklerini belirterek, şöyle devam etti: “Kurs sonunda başarılı olanlar içerisinden seçim yaparak işe başlatacağız. Kursiyerler, düz çantaların yapımını öğrendiler. Fermuarlı çantaların ve sırt çantalarının yapımını kursiyerlerimiz öğrendi.”

“Bir Ay İçerisinde Fabrikayı Açacağız”

Bir ay içerisinde fabrikayı açacaklarını kaydeden Zorlu, “İlk etapta 8-10 bayana işbaşı yaptıracağız, yılbaşına kadar bunu 15’e tamamlayacağız. Yaptığımız iş düzgün bir şekilde devam eder, herhangi bir aksaklık yaşamazsak kursa katılan 28 kursiyerimizi de ilerleyen süreçte işe alacağız. Makinelerimiz hazır. 30 makinemiz var. İlk etapta 15 makinemiz aktif olacak. İşçi sayımız ve talepler arttıkça 30 makinemiz de faal duruma gelecek. Makine dışındaki malzemelerimiz İstanbul’daki merkezden karşılanacak. Biz burada sadece çanta üretip İstanbul merkeze göndereceğiz, oradan da satışa sunulacak” açıklamasında bulunu.

“İstanbul’daki Fabrika Sahibi Kardeşim”

Hava Zorlu, İstanbul’daki Çınar Bez Çanta Fabrikası’nın sahibinin kendisinin erkek kardeşi olduğunu da belirterek, “Kardeşim de benim gibi Özkürtünlü olduğu için kendi memleketinde bayanlara yönelik iş yapmayı düşündü. Kardeşimin farklı illerde şubeleri vardı. Onların hepsini kapatıp, kendi memleketi olan Özkürtün’e toplamak istedi. Özkürtün’de de bu işi kardeşi olarak ben üstlendim. Başarılı ve sürekli olacağımızı umuyorum” diye konuştu.

“Amacımız Seri ve Düzgün Üretim”

Kurs Öğretmeni Hatice Aydın da, kursu açmaktaki amaçlarının genç kızlar ve kadınların çanta dikimini öğrenmelerine yönelik olduğunu belirterek, “Kursiyerlerimizi bir kısmına çantanın bağının yapımını, bir kısmına çantanın önünü, diğerlerine de arka kısmının yapımını öğrettik. Amacımız seri ve düzgün üretime yönelikti. Kursiyerlerimizin hepsi yetenekliler. İlk aşamada hızlı ve düzgün çalışan 15 kursiyerimizi seçip işe başlayacak. Daha sonra ise kalan 15 kursiyer de işe alınacak” dedi.

“Çok Başarılı Bir Kurs Oldu”

Kursiyerlerden Hanife Bayrak ise, Özkürtünlü hemşerilerinin kendilerine böyle bir imkan tanımalarından dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, “Kursumuz çok başarılı geçti. Çok güzel şeyler öğrendik. İlk anda en iyilerimiz seçilecek ama umuyorum başarılı olup hepimiz işe başlayacağız. Böyle bir imkanı tanıyan Hava Zorlu’ya ve kardeşine, Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya’ya teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39