Kürtün Köylerinin Giresun Aşkı Bitmiyor!

Tirebolu’nun CHP’li Meclis Üyesi Ömer Cebeci, Kürtün’ün 5 Köy Muhtarının Tirebolu’ya bağlanmalarını arzu ettiğini dile getirdi.

Kürtün 30.05.2022, 09:25 30.05.2022, 14:19
Kürtün Köylerinin Giresun Aşkı Bitmiyor!

Tirebolu’nun CHP’li Meclis Üyesi Ömer Cebeci, Kürtün’ün 5 Köy Muhtarının Tirebolu’ya bağlanmalarını arzu ettiğini dile getirdi.

Kürtün ilçesi sınırlarında yer alan Üçtaş ve Günyüzü köyü sakinlerinin, köylerini Giresun'un Doğankent ilçesine bağlamak istemeleri macerasının ardından yine Kürtün’e bağlı Sapmaz, Yukarı Karadere, Aktaş, Beytarla ve Tilkicel köylerinin de Giresun’a bağlanmak için girişimde oldukları öğrenildi.

Bilindiği üzere Kürtün ilçesi sınırlarında yer alan Üçtaş ve Günyüzü köyü sakinlerinin, köyleri Giresun'un Doğankent ilçesine bağlanma macerası sonuçsuz kalmıştı. Yine Kürtün ilçesine bağlı Sapmaz, Yukarı Karadere, Aktaş, Beytarla ve Tilkicel köy muhtarlarının CHP Giresun İl Genel Meclis Üyesi Ömer Cebeci aracılığıyla Giresun’a bağlanma taleplerini duyurdular.  Giresun İl Genel Meclis Üyesi Ömer Cebeci’nin Giresun’da yerel bir gazeteye yaptığı açıklamaya göre beş köyün muhtarı Cebeci’yi ziyaret etmiş, Giresun’a bağlanmak için taleplerini iletmişler. Cebeci’nin açıklamalarının ardından Aktaş Köyü Muhtarı Hasan Topaloğlu, Yukarı Karadere Köyü Muhtarı Şakir Afat ve Tilkicel Köyü Muhtarı İskender Yılmaz’a ulaşan Gümüşkoza Gazetemiz, muhtarlardan CHP Giresun İl Genel Meclis Üyesi Ömer Cebeci’ye ilettikleri mevcut talepleri hakkında bilgi aldı.

Konuyla ilgili gazetemizin sorularını cevaplayan Kürtün Aktaş Köyü Muhtarı Hasan Topaloğlu, iki yıl önce müracaat yaptıklarını hatırlatarak, “Bizim bu konu ile alakalı 2 yıl önce bir müracaatımız olmuştu ama daha sonra geri aldık. Şuanda bu konu ile ilgili resmi bir dilekçemiz yok ama Kürtün’ den ayrılmak bir düşüncemiz var. 2 sene önce resmi bir başvurumuz olmuştu ancak daha sonra vazgeçerek başvurumuzu geri çekmiştik. Bugün mevcut gündemde olan sadece bir düşünce var. Bir resmiyet henüz söz konusu değil” şeklinde konuştu.

‘KÜRTÜN’ DE İSE BİZİMLE İLGİLENEN BİR TEK İNSAN BİLE YOK’

Muhtar, bağlanmak istemelerinin 2 sebebi olduğunun altını çizerek, “Birisi yetersiz hizmet diğeri ise coğrafi uzaklıktadır.  Ben Tirebolu’nun bir köyünde ikamet ediyorum. Benim evimin olduğu yerde 3 tane hane var. Tirebolu benim bu 3 tane hanenin bulunduğu bölgenin yollarına iki sefer beton döktü. Ben 28 senedir bu köyün muhtarıyım ancak karşı taraftan henüz böyle bir şey göremedim. Köyümüz coğrafi konum olarak da Gümüşhane’den ziyade Giresun’a daha yakın. Coğrafi olarak bizim buranın yolu ulaşım noktasında Giresun’dan buraya doğru geliyor. Yani bizim için en mantıklı olan yol Giresun’a bağlanmak. Başlıca sebepler bunlar. Birincisi coğrafi sebepler, ikincisi ise Kürtün’ ün bizlere yapamadığı hizmetler. Tirebolu beni benimseyip bağrına basmış, Kürtün’ de ise bizimle ilgilenen bir tek insan bile yok. Bu köyde Kürtün’ ün döktüğü bir metreküp beton yok. Biz hizmet alabilmek için ne yapacağımızı şaşırdık anlayacağınız. Bir tek plastik boru bile alamıyoruz, köyün içerisi berbat durumda. Tirebolu, Espiye, Güce vs. bize hiç fark etmiyor. Biz Giresun’un herhangi ilçesinden birisine bağlanmak istiyoruz. Biz yıllardır Kürtün’ den herhangi bir destek görmedik, hizmette sıfırlar. Ben Kürtün’ e pek gitmem. Senede iki veya üç kere giderim en fazla. Kürtün’ e gelsem bile Tirebolu bağlantılı yolundan gidip geliyorum. Tirebolu bağlantı yolunun bir resmiyeti yok. Bu olmayınca da rica minnet Gümüşhane’ye yaptırıyoruz. Biz her zaman bunları çekmek zorunda değiliz, istemiyoruz” dedi.

‘HİZMETLE İLGİLİ SIKINTILARIMIZ OLDUĞU İÇİN BU TALEBİMİZİ KENDİSİ İLE GÖRÜŞTÜK’

Kürtün Yukarı Karadere Muhtarı Şakir Afat ise, “Şuanda bir başvuru yok. Muhtar arkadaşlarımız ile birlikte görüşeceğiz ve yaptığımız konuşmaya göre duruma bakacağız. Şuan sadece böyle bir görüşme içerisindeyiz. Herhangi bir resmi talebimiz yok. Talebimiz Giresun kaynaklı değil. Bu talebimiz tamamen hizmetten kaynaklı. Yapılan hizmetler ile ilgili bir sıkıntı söz konusu. Bu noktada bir konuşma geçti ama gerekli görüşmeler yapılacak. Ömer Cebeci diğer muhtar arkadaşımızın köylüsüdür. Bizimde hizmetle ilgili sıkıntılarımız olduğu için bu talebimizi kendisi ile görüştük. Bu olay henüz çok yeni bu aşamada ne olacağını bizde bilmiyoruz. Diğer muhtar arkadaşlarla görüşüp resmi bir talepte bulunup bulunulmayacağını görüşeceğiz. Olaylar tamamen bundan ibaret kesin bir şey henüz yok” açıklamalarında bulundu.

Tilkicel Muhtarı İskender Yılmaz da yapılan haber hakkında herhangi bir bilgisinin olmadığını söyleyerek, “Daha önce bir girişimimiz oldu ancak bu sene için böyle bir girişimde bulunmadık. Bu konuyu tekrar arkadaşlarımızla görüşeceğiz. Benim şuan şahsi olarak bir girişimim yok ancak muhtarlarımızın taleplerini konuşacağız” dedi.

Kaynak: https://gumuskoza.com.tr/haber-kurtun-koylerinin-giresun-aski-bitmiyor-37688.html 

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (1)
Kaya Coruk 2 yıl önce
Bu köyler Türkiyenin en gerikalmış köyleri.Kürtün den hizmet sıfır.Beytarla -Kurtbeli Geçidi yolu 20 yıldır yapılmadı.Giresuna geçmek için daha neyi bekliyorlar..
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48