banner333

banner309

Vali Yücel Yavuz, Yayla Şenlikleri Ve Festival Genelgesi Yayınladı

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz Gümüşhane’nin çeşitli yörelerinde, Temmuz-Ağustos aylarında düzenlenecek olan yayla şenlikleri ve festivallerde halkın sağlığını ve güvenliğini sağlamak amacıyla bir dizi tedbirin alınmasını öngören şenlik ve festival genelgesi yayınladı.

Kültür Sanat 03.07.2014, 09:20 05.07.2014, 00:41
Vali Yücel Yavuz, Yayla Şenlikleri Ve Festival Genelgesi Yayınladı
banner400
 Vali Yücel Yavuz Gümüşhane’nin çeşitli yörelerinde, Temmuz-Ağustos aylarında düzenlenecek olan yayla şenlikleri ve festivallerde halkın sağlığını ve güvenliğini sağlamak amacıyla bir dizi tedbirin alınmasını öngören şenlik ve festival genelgesi yayınladı.
Genelge şu düzenlemeleri içeriyor; düzenlenecek etkinlikler için bir tertip komitesi oluşturulacak, etkinliklerden tertip komiteleri sorumlu olacak, hassas yerlerde ilgili güvenlik biriminin görüşü alındıktan sonra etkinlikler ertelenebilecek. Tertip komitelerince, merkezde yapılacak etkinlikler Valiliğe (İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü), ilçelerde ise ilgili Kaymakamlığa en az 15 gün öncesinden yazılı bildirilecek. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce hazırlanacak olan etkinliklerin genel takvimi, sivil toplum kuruluşlarına ve seyahat acentelerine duyurulacak.

Kırsal alandaki etkinlikler hava kararmadan sona erdirilecek, etkinliklerin yapıldığı alanlar ve bu alanlara giriş çıkışlar tertip komiteleri tarafından gözetim altında bulundurulacak, güvenlik birimlerinin uyarı ve düzenlemelerine titizlikle uyulacak, yasa dışı bir olay meydana geldiğinde ilgili makamlara derhal bilgi verilecek, tertip komitelerince şenliklerde görevlendirilenlere, görevli olduklarını gösterecek şekilde yaka kartı, kolluk, yelek gibi çeşitli işaretler takılacak. Hiçbir şekilde, kuru sıkı silah dahil ateşli silah ve patlayıcı madde kullanılmayacak. 

Çöp bidonları, güvenlik birimlerinin de görüşü alınarak güvenliği tehdit etmeyecek şekilde uygun noktalara yerleştirilecek. Göl ve akarsulardaki etkinliklerde can yeleği ve cankurtaran bulundurulacak, yapılacak yarışma ve etkinliklere yüzme bilmeyenlerin katılımı engellenecek. Göllerde bulunan balık üretim tesislerine zarar verilmeyecek şekilde düzenleme yapılacak. Diğer spor dallarında yapılacak yarışmaların da usulüne uygun ve insan sağlığını etkilemeyecek biçimde düzenlenmesi ve katılımcıların sağlık kontrollerinin yaptırılması sağlanacak. 

Tertip komitelerince etkinlik alanında gerekli sağlık ekibi bulundurulacak. İlimiz Kırım Kongo kanamalı ateşi hastalığı konusunda hassas bir bölge olduğundan etkinlik alanları ilaçlanacak, etkinliklere gelen vatandaşlarımız Halk Sağlığı Müdürlüğü ve tertip komitelerince uyarılacak. Çevre sağlığını etkilemeyecek şekilde seyyar tuvaletlerin kurulması, tuvaletlerin su ihtiyacının karşılanması ve temizliği tertip komitelerinin sorumluluğunda olacak. Etkinlik alanındaki (otopark, tuvalet v.b.) ortak ihtiyaç alanlarına katılımcıların rahatlıkla ulaşabilmesi için yönlendirme levhaları konulacak. Orman yangınlarına karşı duyarlılık gösterilerek her türlü tedbir alınacak. Ormana yakın alanlarda ve orman içlerinde Orman İşletme Müdürlüğü’nün bilgisi dışında hiçbir şekilde etkinlik yapılmayacak. Etkinlikler süresince ve sona erdikten sonra çevre temizliğine özen gösterilerek her türlü atık madde gerektiğinde belediyelerden de destek alınarak tertip komitesi tarafından temizletilecek. 

Etkinlikler münasebetiyle çadır ve benzeri hizmetlerle ilgili geçici barınma yerleri doğaya ve çevreye zarar vermeyecek yerlere kurulacak. Etkinlik alanında kurulan ses cihazları mevzuatta belirlenen oranların üzerinde gürültü kirliliğine yol açmayacak, çevre ve insan sağlığını etkilemeyecek şekilde ayarlanacak ve bu konu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından denetlenecek. 

Etkinliklerde hayvanların kullanılması durumunda İl Hayvanları Koruma Kurulu’ndan uygun görüş kararı alınacak. Etkinlik alanlarında satılan her türlü gıda maddelerinin 5996 sayılı Kanun’a uygun olmasına özen gösterilecek, bu konuda belediyeler ve gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüklerince gerekli denetimler yapılacak. Bu genelgeye aykırı hareket edenler hakkında ilgili mevzuata göre adli işlem yapılmakla birlikte, gerektiğinde 5326 sayılı Kabahatler Kanunu ve diğer kanunlara göre de idari para cezası ve yaptırım uygulanacağı belirtildi.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38