banner333

banner309

Gümüşhane’nin Adını Her Platformda Başarı İle Temsil ediyor

Kültür Sanat 25.12.2023, 11:15
Gümüşhane’nin Adını Her Platformda Başarı İle Temsil ediyor
banner400

Gümüşhane'nin ödüllü fotoğraf sanatçısı Mustafa Zengin, katıldığı iki ayrı yarışmadan bir ikincilik bir de üçüncülük alarak Gümüşhane’nin tanıtımına katkıda bulunmayı sürdürüyor.

“Paylaştıkça” sloganıyla düzenlenen 6. Kadim Değerler Kısa Film ve Fotoğraf Yarışmasında ikincilik ödülüne layık görülen Mustafa Zengin, Balıkesir'in Balya ilçesinde düzenlenen ulusal fotoğraf yarışmasında ise üçüncü oldu.

Sivil Toplum Kuruluşlarında Kadın Birliği Platformu (KABİP) ve Eğitici Valideler Derneği (EVADER) tarafından düzenlenen yarışmaya Gümüşhane’nin Dumanlı Köyünde çekilen  “Süt kuzuları” adlı fotoğrafıyla ikinci olan Zengin, "Balya'da kadın olmak" konulu 2.ulusal fotoğraf yarışmasında ise “Zor yaşam” adlı eseriyle üçüncülük ödülüne layık görüldü. Yarışmada ayrıca "Merhamet" adlı fotoğrafı da sergilemeye değer bulundu.


Paylaştıkça temalı 6. Kadim Değerler Kısa Film ve Fotoğraf Yarışması hakkında düzenleme komitesi tarafından yapılan açıklamada, “6 Şubat 2023 tarihinde asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem sonrasındaki paylaşmaya dikkat çekmek istedik. Asrın felaketi olarak tanımlanan bu acılı süreçte, insanlık ve dayanışma gücümüzü ortaya koyarak, birbirimize sımsıkı sarıldık. Paylaşmanın ne denli önemli olduğunu anladık. Ülkemizden ve tüm dünyadan deprem bölgesine uzatılan yardım eli ve paylaşma iradesinin gücünü gözler önüne serdi. 2023 yılında gerçekleştirilen yarışmanın teması, deprem felaketinde paylaşmaya dikkat çekmek için “Paylaştıkça” olarak belirlendi” ifadeleri kullanıldı.

"Balya'da kadın olmak" konulu 2.ulusal fotoğraf yarışmasında ise 84 fotoğraf sanatçısının 301 fotoğrafla katılım sağladığı kaydedilirken, yarışmanın jüri üyeliklerini ise; Fotoğraf Sanatçısı Burak Kaya Prof. Dr. Mehmet Koştumoğlu, Heykeltraş Metin Akçan,  Doç. Mustafa Bilge Satkın, Necla Kösger, Prof. Dr. Özer Kanburoğlu ve Fotoğraf Sanatçısı Yüksel İpek'in yaptığı belirtildi.

Gümüşhane’nin uluslararası başarılarıyla dikkat çeken Fotoğraf Sanatçısı Mustafa Zengin, bugüne kadar çok sayıda yarışmada elde ettiği ödüllerle Gümüşhane’nin adını sık sık ulusal ve uluslararası camiaya duyuruyor. Dünyaca ünlü National Geographic dergisinin 2015 yılında düzenlediği uluslararası fotoğraf yarışmasında ‘Külekçi’ fotoğrafıyla ‘insan’ kategorisinde birinci olmayı başarmıştı.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49