banner333

banner309

Gümüşhaneli Sanatçı Farklı Tarzı İle Dikkat Çekiyor

arklı tarzı, kendine has tekniği ve güçlü sesiyle müzik piyasasının sıra dışı isimlerinden olan Gümüşhaneli sanatçı Akın Akıntürk, tematik konserleri ile Türkiye’de ilkleri de gerçekleştiriyor

Kültür Sanat 16.04.2024, 11:29
Gümüşhaneli Sanatçı Farklı Tarzı İle Dikkat Çekiyor
banner400

Farklı tarzı, kendine has tekniği ve güçlü sesiyle müzik piyasasının sıra dışı isimlerinden olan Gümüşhaneli sanatçı Akın Akıntürk, tematik konserleri ile Türkiye’de ilkleri de gerçekleştiriyor.


Müzikle çocuk denecek yaşlarda tanışan, çok uzun yıllar Gümüşhane’de esnaflık yapan başarılı sanatçı Akın Akıntürk; şarkı sözü yazarı, besteci, müzik eseri yapımcısı ve proje yönetmenliği de yapmaktadır. 1978 yılında doğan Akıntürk Gümüşhane’de yaşadığı günlerde ilk albümünü çıkartırken, 1999’da başlayan serüvenden bugüne kadar 5 müzik albümü ve 8 video klip yapmıştır. 2003 yılında kendi müzik yapım ve organizasyon firması Akıntürk Production'u kuran sanatçı tüm sanatsal çalışmalarını bu çatı altında gerçekleştirmektedir.

Sanat yaşantısını İstanbul’da sürdüren Akıntürk, 2008 yılından günümüze farklı çalışmalara imza atmış, kendi bulduğu ve geliştirdiği konser tekniği olan Tematik Görüntülü Konserleri dinleyici ve izleyicileri ile buluşturmaktadır. Bu güne kadar 7 farklı temada yüzlerce kez seyirciyle buluşan sanatçı Akın Akıntürk, tematik görüntülü konser çalışması ile müziğin sadece eğlence sektöründe değil, eğitim sektöründe, sanayi sektöründe ve diğer farklı sektörlerde (alanlarda) uygulanabileceğini göstermiştir.

Tematik Görüntülü Konserlerin haricinde birçok ilki gerçekleştiren başarılı sanatçımız, odak noktası Gümüşhane olan her türlü etkinliğe destek vermiş ve ayrıca Türkiye'nin gündemine oturan kampanya müzik eserlerini de yapmıştır.


Başlıca eserleri arasında; Biz Bu Ülkeliyiz Türkiye Biziz/Dumansız Hayatlar / Her Eve Leylek Lazım Aslında Bize Bebek Lazım / Käinatın Sahibi Var Bu Ülkenin Sahibi Var/ Para Ne Ki? / Yeşilay'da Özgürlük Var/Sünnet-Ucundan Azcık (Türkiye'de ilk defa sünnete yapılan müzik eseridir.) gibi ses getiren güçlü kampanya müzik eserleri yer almaktadır.

Müzik eserlerinin klip yönetmenliğini de yapan sanatçı, Sürekli kendini yenileme ve her geçen günü verimli değerlendirme çabasında olup, sanatsal yönelişlerini ülkesine ve insanlığa bir borç bilerek uygulamaktadır.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 03:40
Güneş 05:17
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:22
Yatsı 20:52