banner333

banner309

Gümüşhane’de Öğrencilerin Şiir ve Müzik Dinletisi Mest Etti

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ortaöğretim okulu öğrencileri tarafından düzenlenen " Sevgi'ye Dair Şiir ve Türkü Dinletisi" izleyenlerden tam not aldı.

Kültür Sanat 26.02.2015, 08:13 26.02.2015, 08:23
Gümüşhane’de Öğrencilerin Şiir ve Müzik Dinletisi Mest Etti
banner400
Gecede profesyonellere taş çıkartan öğrencilerin yorumları izleyenleri mest etti.

Gümüşhane Kültür Merkezi salonunda düzenlenen programa Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, İl Genel Meclis Başkanı Şerif Bayraktar, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mesut Olgun, İbrahim Taş, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, Kamu Kurum Müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Her ay farklı temalarda yapması planlanan Şiir-Türkü dinletisinin ilki gerçekleştirildi. “Sevgi’ye Dair”di ilki. Bu sebepten sadece sevgi döküldü dillerden, gönüllerden. Sevgiye dair ne varsa duydu, hissetti izleyenler. Bir saati biraz aşan şahane dinleti bir sonraki ne zaman ? dedirtti.

Tüm ortaöğretim okullarının katkı koyduğu, gönül koyduğu bu işe, hiç kimse aman boşver, demedi. Ne geliyorsa ellerinden hepsini koymuşlar ortaya. Birbirinden güzel şiirlerle, türkülerle hazırlanmışlar dinletiye. Bazıları daha önce benzerini hiçbir yerde göremeyeceğiniz kareografiler hazırlamış. Sahne geceye en uygun şekilde tasarlanmış; mumlar, çiçekler, sahne perdelerine asılmış eskimiş mektuplar, şiirler…
Saz ekibi de onlardan aşağı kalmadı. Seyircileri mest etmesini bildiler. Bolca alkış aldılar.

Türküyü-şiiri sadece güzel gönüllüler hissedebilirdi. Güzeli hissedebilen gönülde kötülüğe yer olur mu? Asıl amacımız beş dinletiyle en az bin 500 kişiye ulaşmak ve sanat sevgisini uyandırmak
Bu işi düşünen, tasarlayan, bu işe katkı koyan herkese sonsuz teşekkür ediyor ; herkesi mart ayında yapacağımız “Kahramanlığa Dair” şiir- türkü dinletimize bekliyoruz.





Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 03 Mayıs 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:12
Öğle 12:24
İkindi 16:15
Akşam 19:26
Yatsı 20:58