banner333

banner309

Gümüşhane Vizyon 1 Yaşında

Gümüşhane Vizyon Dergisi İmtiyaz Sahibi Hemşerimiz İşadamı Alper TUNA Gümüşhane Vizyon Dergisinin Yayın hayatının 2. Yılına girerken 1 yıl içerisinde yapmış oldukları çalışmaları değerlendirdi.

Kültür Sanat 30.10.2016, 12:05 30.10.2016, 12:08
Gümüşhane Vizyon 1 Yaşında
banner400

 Nice yıllara…

Sağ olun; kalbinizin alkışlarıyla geçen bir yılı geride bıraktık. Yola çıkarken de biliyorduk ve bir yılın sonunda da fark ettik ki, değişen bir şey yok; sevenimiz çok, sebebimiz tekti.

Sebebimiz; aidiyetimizin temeli, tarihi, coğrafi, sosyal ve kültürel dokusuyla ve ille de insanıyla temsil edildiğimiz Gümüşhane ve Gümüşhane’ye dair bütün değerlerimizin toplamıydı.

Yola çıkarken de sebebimiz, “kalbimiz” saydığımız “Gümüşhane”mizdi. Biz hepimiz, o kalbin “âzaları”yız. Bildiğiniz, gördüğünüz, okuduğunuz üzere, sadece Gümüşhane’ye değil, tüm Türkiye’ye hatta dünyaya mal olmuş; varlıklarıyla çevresine, ülkesine, memleketine ve insanlığa sosyal, kültürel, siyasal, bilimsel katkılarda bulunmuş, önem kazandırmış çok kıymetli “âzalarımız” ile, güzel insanlarımızla güzel söyleşiler yaptık. Sevindik, duygulandık, kıvanç duyduk ve bu duyguların hepsini satır satır sizlerle paylaştık.

Gurbete gidiyoruz, gurbetten geliyoruz, ama “kalp sılayı hiç terk etmiyor.” Aylar boyu süren ve onlarca Gümüşhaneli hemşerilerimizle yaptığımız sohbetlerde ve röportajlarda da gördük ve şehadet ettik ki asıl marifet “kalbin secdesi”dir. Bulunduğumuz yer neresi olursa olsun, maksat “kalbiyi sılaya davet”tir.

Ağırladığımız, ziyaret ettiğimiz, seslendiğimiz her hemşerimizde bu secde izinin “alınlarında” değil, “kalplerinde” olduğunu gördük, hissettik. Çünkü insan, kendisinden başka bir yerde ikamet edemez. Kendinizi nerede hissediyorsanız, oradasınız demektir. Gümüşhaneli,  Gümüşhane’yi kendi meselesi sayar ve kendisini orada hisseder.

Biz, meselesi “Gümüşhane” olan herkesi misafir etmeye çalıştık, çalışıyoruz, çalışacağız.

Gümüşhane Vizyon ekibi olarak; sabır, anlayış, hoşgörü, destek, eleştiri ve okur sadakatlerinden dolayı tüm kardeşlerimizi, dostlarımızı, arkadaşlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyor, minnet ve şükranlarımızı sunmayı bir görev biliyoruz. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38