banner333

banner309

Gümüşhane Fotoğrafçılarından Bir Etkinlik Daha

Gümüşhane de yaptığı kültürel ve eğitim etkinlikleriyle büyük ses getiren ve halkın fotoğrafçılığa olan ilgisini artırmayı hedefleyen Gümüşhane Gençlik Merkezi Fotoğrafçılık Kulübü, son etkinliğin de Türkiye'nin en önemli fotoğraf sanatçılarından olan Mustafa Reşat Sümerkan'ı ağırladı.

Kültür Sanat 17.05.2017, 11:33 17.05.2017, 12:38
Gümüşhane Fotoğrafçılarından Bir Etkinlik Daha
banner400

Gümüşhane'nin en önemli fotoğrafçılarından olan Mustafa Zengin organizasyonunda gerçekleşen söyleşi, Gümüşhane Gençlik Merkezi toplantı salonunda yapıldı. Yaklaşık üç saat süren etkinliğe katılımın yoğun olduğu gözlendi. Elli yıla yaklaşan fotoğrafçılık deneyimini katlımcılarla paylaşan Sümerkan fotoğrafta yaklaşımlar, kompozisyon, fotoğrafı izletmekteki amaç gibi temel konularda katılımcıları bilgilendirdi. Program sonunda Sümerkan’a katılımından dolayı teşekkür eden Mustafa Zengin, halkın fotoğrafçılık konusunda bilinçlenmesi ve fotoğrafçılığa ilgisinin artırılması için bu tür etkinliklere devam edileceğini sözlerine ekledi ve 17.05.2017 tarihinde saat 18:00 da Gümüşhane Gençlik Merkezi toplantı salonunda yapılacak olan Anadolu Ajansı fotoğraf muhabiri Fazıl Saraç söyleşisine tüm fotoğraf severleri davet etti. 

Mustafa Reşat Sümerkan Kimdir

Mustafa Reşat Sümerkan 1953 yılında Trabzon’da doğdu. 1977 yılında KTÜ Mimarlık bölümünü bitirerek bu bölümün Yapı Bilgisi Anabilim Dalı’na asistan olarak atandı. Yrd. Doç. Dr. Olarak sürdürdüğü görevinden Mart 2007’de emekli oldu. Sümerkan fotoğrafla 1970 yılında tanıştı. Dördü Trabzon’da, biri Ankara ve diğeri de İstanbul’da olmak üzere 6 kişisel sergi açtı. Çok sayıda dia gösterisi gerçekleştirdi, toplu fotoğraf sergilerine katıldı. Bölümünde meslek dersleri yanında 1985 – 2005 yılları arasında KTÜ Güzel Sanatlar Bölümü Fotoğraf Seçme Dersleri ile Mimarlık Bölümü’nde “Mimari Fotoğraf” derslerini de verdi. 1987 yılında kurulan Trabzon Fotoğraf Sanatı Derneği (Foto Forum)’un her kademesinde görevler aldı. Katıldığı yarışmalarda ödüllendirilmiş fotoğrafları da olan Sümerkan, Türkün ile evli ve iki kız babasıdır. 

                                                                                                                                                                                                                                                            

                                                                                                                                                                                                                                                   Zeynel Gündüz

                                                                                                                                                                                                                            

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:27
İkindi 16:10
Akşam 19:09
Yatsı 20:34