banner333

banner309

Gümüşhane de Sanat Ziyafeti Verildi.

Gümüşhane de bir ilki gerçekleştiren Süleymaniye Sanat Günleri son etkinliğin de yine sanatseverleri bir araya getirdi.

Kültür Sanat 21.04.2018, 23:03 27.04.2018, 10:43
Gümüşhane de Sanat Ziyafeti Verildi.
banner400

Süleymaniye Sanat Günleri adı altında fotoğraf, edebiyat ve sinemayı aynı programda buluşturan Gümüşhane Sinema ve Edebiyat Kulübü son etkinliğinde şair, yazar ve akademisyen Talat Ülker, yönetmen ve akademisyen Burak Türten ve fotoğraf sanatçısı Mustafa Zengin'i ağırladı. Etkinliğe Mustafa Zengin için hazırlanan fotoğraf gösterimi ile başlandı. Gösterimden sonra sahneye çıkan Mustafa Zengin, fotoğraflarını çekerken yaşadığı ilginç anıları sevenleriyle paylaştı. Fotoğraflarını doğaçlamadan çok kompozisyon kurarak çektiğini aktaran Zengin, genelde yarışmalara katıldığını ve doğaçlama fotoğraf ile yarışmalara katılmanın zor olduğunu bu nedenle de fotoğrafta kompozisyon tekniğini benimsediğini aktardı. Hedefinin Gümüşhane'yi tanıtmak olduğunu belirten Zengin, yaklaşık 3000 fotoğraf meraklısını bu nedenle Gümüşhane de ağırladığını söyledi. Zengin'den sonra sahneye Osman Nebioğlu geldi ve Talat Ülker'e ait olan "giderken ellerini bıraksaydın keşke" adlı şiirini okudu. Osman Nebioğlu'ndan ardından sahneye Gümüşhane'nin edebi yüzlerinden Talat Ülker çıktı. Sevenlerinin yoğun alkışlarıyla sahneye gelen Ülker, edebi eserlerini ve yazılış süreçlerini katılımcılarla paylaştı. Şiire, ortaokulda matematik öğretmeninin teşvikiyle başladığını anlatan Ülker, üniversitede ilk kez bir şiirinin bir dergide yayınlandığını söyledi. Şiirini yayınlayan derginin Erzurum da yayın yapan Töre dergisi olduğunu da sözlerine ekledi. Özellikle şiir yazan insanların her kelimenin yerini karış karış hesap ettiğini söyleyen Talat Ülker, bu nedenle şairlerin bazen başladıkları yerden çok farklı yere gidebileceğini vurguladı. Şairlerin şiir yazarken mısralar üzerine fazlasıyla düşündüğünü belirten Ülker, şiirlerin üstünkörü okunmasının üzücü olduğunu aktardı. Programa kısa bir süre ara verildi ve bu süreçte Talat Ülker sevenlerinin kitaplarını imzaladı.

Aranın ardından programa, son dönemin en fazla ödül alan ve yapımcılığını Gümüşhane Film Atölyesi'nin üstlendiği Kamyon belgesel filminin gösterimiyle başlandı. Gösterimden sonra sahneye davet edilen Kamyon belgeselinin yönetmeni Burak Türten, çekim sürecinde yaşadıklarını katılımcılara aktardı. Kamyon belgeselinin beş yıllık bir düşüncenin ürünü olduğunu vurgulayan Türten, belgesel çekimlerindeki en önemli süreçlerden birinin ikna olduğunu belirtti. Çekimler sırasında birçok ili dolaşmak zorunda kaldığını aktaran Türten, bazı gecelerde kamyonların içinde yatmak zorunda olduğunu söyledi. Çekim sürecinin yaklaşık bir yıl sürdüğünü vurgulayan Türten, filmin festivallerde büyük başarı kazandığını da sözlerine ekledi. Başarının sırrını, yapılacak işin hayatın merkezine konmasından geçtiğini anlatan Burak Türten, öğrencilerinin de gönül koyarak birçok işte başarılı olduklarını vurguladı. Konuşma sırasında sahneye davet edilen Kırmızı belgeselinin yönetmeni Abdurrahman Demir ve Bademler belgeselinin yönetmeni Caner Özarslan da kısa bir konuşma gerçekleştirdiler. Program fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Programı Gümüşhane Sinema ve Edebiyat Kulübü adına organize eden Zeynel Gündüz, ikincisi gerçekleştirilen Süleymaniye Sanat Günleri'ni geleneksel hale getirmek istediklerini vurguladı. Gümüşhane de ilk defa bu kadar farklı etkinliğin bir çatı altında yapıldığını söyleyen Gündüz, daha yolun başında olduklarını ve aşmaları gereken yolun çok uzun olduğunu belirtti. Konuklara ve katılımcılara teşekkür eden Gündüz, bir sonraki etkinliğin Mayıs ayında yapılacağını aktararak sözlerini noktaladı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45