banner333

banner309

Gümüşhane Belediyesi Açık Hava Tiyatro Festivali

Gümüşhane Belediyesi tarafından Gümüşhane de ilk defa düzenlenecek açık hava tiyatro festivalinde Türkiye’nin en önde gelen tiyatro grupları sahne alacak.

Kültür Sanat 15.06.2021, 10:14
Gümüşhane Belediyesi Açık Hava Tiyatro Festivali
banner400

Festivalle ilgili açıklama yapan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen; “Tüm dünyayı etkisi altına alan covid 19 salgınında hep beraber zorlu süreçten geçtik. Her dönem yaptığımız sosyal etkinliklerden uzak kaldık. Belediyemizin asli görevleri arasında olan sosyal ve kültürel etkinlikleri yapamadık. Bu nedenlerle bu yaz aylarını değerlendirmek istedik. Ülkemizde belki de bu dönemde sosyal etkinliklerde ilk olma hedefimiz var. Gümüşhane insanımız her şeyin en iyisini hakediyor. Pandeminin halkımız üzerinde yarattığı olumsuz etkileri ortadan kaldırmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Hem maddi hem de manevi olarak vatandaşlarımızın yanında olmak için çok çaba harcıyoruz.”dedi. Halkımızın, pandemi süresince evde kalarak büyük bir fedakarlık gösterdiğini aktaran Ercan Çimen, “ Bu fedakarlığı karşılıksız bırakamazdık. Bu nedenle de Gümüşhane de ilk defa bir açık hava tiyatrosu düzenliyoruz ve ülkemizin en önemli tiyatro gruplarından bazılarını da bu festivalde ağırlayacağız”. dedi. Böyle bir festival için uzun süredir çaba harcadıklarını belirten Ercan Çimen, “ Gümüşhane’yi, kültürel anlamda eski günlerine kavuşturmak için uzun yıllar sonra Sema Doğan Yaşam Alanında açılan sinemanın ardından artık geleneksel olarak tiyatro festivalleri de yapmak istiyoruz. Bu vizyonla emin adımlarla çıktığımız bu yolda inanıyorum ki kısa sürede bu hedefimize ulaşacağız” diyerek sözlerini noktaladı.

Gümüşhane de ilk defa düzenlenecek olan Gümüşhane Belediyesi Açık Hava Tiyatro Festivali, Türkiye’nin en önemli tiyatro gruplarını seyirciyle buluşturacak. Festivalin açılışı 16.06.2021 tarihinde saat 15.30 da sokak gösteri sanatlarının ülkemizdeki en önemli temsilcilerinden biri olan Pat Atölye performans ekibi tarafından yapılacak. Pat atölye sokak oyunları, canlı heykel çalışması, jonglör ve tahta bacak gibi sokak sanatının önde gelen performanslarını sergileyecek.

Pat atölye gösteriminden sonra saat 19.30 da Sema Doğan Yaşam Alanı’nda Ahmet Ferdi Akarnur, Şükran Pelin Öztekin, Hakan Dost Elver gibi ülkemizin en önemli oyuncularının yer aldığı “Seni Unutmak İstemedim ki” adlı tiyatro oyunu sahne alacak.

Gümüşhane Açık Hava Tiyatro Festivali’nde ayrıca 11 Ağustos 2021 tarihinde bir döneme damgasını vuran Behzat Uygur ve Süheyl Uygur kardeşlerin oynayacağı “ Hey Gidi Günler” adlı tiyatro oyunu seyirciyle buluşacak.

Festivalde ayrıca, Düşevi Oyuncuları, Panki Sahne Sanatları ve Yankı Kumpanya gibi önemli tiyatro toplulukları da seyirciyle buluşacak.

16 Haziran da başlayacak ve tüm gösterimleri ücretsiz olacak olan Gümüşhane Belediyesi Tiyatro Festivali 25 Ağustos tarihinde sona erecek.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59