banner333

banner309

Eğitici ve öğretici çocuk kitabı “Uzay’ın Kayıp Gezegeni” 2. baskısı ile okuyucularla buluştu

Eğitimci yazar İnci Yılmaz Şimşek tarafından kaleme alınan ve 6-10 yaş arası çocuklara hitap eden “Uzay’ın Kayıp Gezegeni” adlı eser, 2. baskısı ile raflardaki yerini aldı.

Kültür Sanat 07.11.2023, 09:17
Eğitici ve öğretici çocuk kitabı “Uzay’ın Kayıp Gezegeni” 2. baskısı ile okuyucularla buluştu
banner400

Ulusal ve uluslararası öykü ödülleri bulunan, çeşitli dijital ve basılı dergide öyküleri yer alan İnci Yılmaz Şimşek’in kaleminden çocuklar için eğitici ve öğretici bir eser olarak hazırlanan “Uzay’ın Kayıp Gezegeni”, 2. baskısı ile okuyucularıyla buluştu.

Kitap, gece rüyasında gördüğü gezegeni aramaya başlayan Uzay’ın araştırma sürecinde başından geçenleri anlatıyor. Değerler eğitimine, çocukların kişisel bakımına, sorumluluk ve birey olma konularına değinen eser, hem içeriği hem de içinde yer alan resimleri ile çocukları, ebeveynleri ve öğretmenleri cezbetiyor.

Hayallerinin peşinden koşarken yılmamayı, azmetmeyi çocukları sıkmadan öğreten kitap, araştırma heyecanını da aşılıyor. Değerler eğitimine önem veren yazarın kitabında sevgi, saygı, hoşgörü, sabır, sorumluluk, özgüven gibi konular da öncelikle yer alıyor.

Aile içi ilişkilerde rolleri tanımlaması açısından eşsiz bir eser olarak görülen “Uzay’ın Kayıp Gezegeni”, Türkiye’de ilk defa çocuklar için hem psikolojik danışman hem de uzman sınıf öğretmeni onaylı çocuk kitabı olarak kabul gördü. Ebeveynlere doğru iletişimi aşılayan kitap aynı zamanda öğrencilerin kişisel bakım becerileri kazandırmayı hedefliyor.

Hem bir anne, hem bir öğretmen hem de bir yazar olan İnci Yılmaz Şimşek, kendi çocuklarına ve öğrencilerine anlattığı öyküleri kitaplaştırmaya devam ediyor.

40. İstanbul Tüyap Kitap Fuarı’nda büyük ilgi gördü

40. İstanbul Tüyap Kitap Fuarı’nda büyük bir ilgi ile karşılaşan eğitimci yazar İnci Yılmaz Şimşek, fuarda “Çocuk Edebiyatının Hassasiyeti ve Öğretmen Yazarlar” konulu bir konferans verdi. Katılımcıların soruları ve yorumlarıyla hayli keyifli geçen konferans çocuk edebiyatında çıkan eserlerin denetlenmemesi sorunu üzerinde durdu. Eğitimci yazar İnci Yılmaz Şimşek, geleceğimizi inşa edecek olan çocuklarımızı doğru yetiştirmek için doğru kitaplara ulaşmak gerektiğini dile getirdi.

Psikolojik danışman ve başöğretmenlerden övgü dolu sözler

Kitabın arka kapağında yer alan iki övgü dolu söz ise şu şekilde:

  • “Uzay’ın kayıp gezegenini aramasına yardımcı olan anne babasının ona yaklaşım tarzı çocukların da merak duygusunu geliştirmek isteyen tüm anne babalara örnek olacak şekilde tasarlanmış. Araştırma yapmaya hevesli ve meraklı tüm çocukların okuması için tavsiye edebileceğim bu kitap aynı zamanda ebeveynleri tarafından da okunabilir. Uygun iletişim becerilerine dikkat edilerek akıcı bir üslupla yazdığı bu yeni kitabı için eğitimci yazar İnci Yılmaz Şimşek’i tebrik ederim. Bir sonraki macera öyküsünü de sabırsızlıkla bekliyorum.”

Psikolojik Danışman Dr. Nuray SEVİNÇ

  • “Öncelikle on yıl önce tanıştığım velim ve aynı zamanda meslektaşım İnci Yılmaz Şimşek’i böyle güzel bir öykü yazdığı için tebrik ediyorum. O kadar akıcı bir dil kullanmış ki bir solukta okudum. Kahramanların isimlerinin özenle seçilmesi ve öykü ile ilişkilendirilmesi taktire şayan. Çocuklarımızın hayatta çok çabuk pes edip umutsuzluğa kapılmamaları gerektiği kitapta çok güzel bir şekilde ifade edilmiş. Tüm çocuklarımızın heyecanla ve zevk alarak okuyacaklarına inanıyorum. Bundan sonraki öykülerini sabırsızlıkla bekliyorum.”

Başöğretmen Hasan BASKICI

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 03:42
Güneş 05:18
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:21
Yatsı 20:51