banner333

banner309

Belediye'nin, Halk Oyunları Kursuna Yoğun İlgi

Gümüşhane Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında, ücretsiz olarak açılan Halk Oyunları ve Halk Dansları kursu başladı.

Kültür Sanat 07.07.2014, 14:06 07.07.2014, 14:09
Belediye'nin, Halk Oyunları Kursuna Yoğun İlgi
banner400
 Gümüşhane Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında, ücretsiz olarak açılan Halk Oyunları ve Halk Dansları kursu başladı.


Belediye Binası konferans salonunda Halk oyunları antrenörü Adem Dal'ın eğitmenliğinde gerçekleştirilen Halk oyunları kursuna, 15-40 yaş gurupları arasında yaklaşık 45 kişilik bir katılım sağlandı.

Halk oyunları antrenörü Adem Dal, Halk oyunları kursu eğitimleriyle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Kursa beklenenden çok fazla ilgi olması, bizi oldukça memnun etti. Halk oyunları eğitimini pazartesi, çarşamba ve cuma olmak üzere haftada 3 kez yapmaktayız. Ramazan ayı dolayısıyla eğitimlerimizi  akşam saat 21:00'da yapmaktayız. Kursiyerlerimize Gümüşhane, Karadeniz ve yedi bölgeye ait yöresel halk oyunlarımızı öğretiyoruz. Yaklaşık 2 aylık dönem sonunda, 3 gruptan oluşan halk oyunları ekibimizi kurmuş olacağız. Bu üç grup ise; Gümüşhane yöresi erkek otantik, yedi bölgenin oyunlarından oluşan dans topluluğu ve kız-erkek stilize yarışma grupları şeklinde olacak. Oluşturduğumuz profesyonel halk oyunları ekiplerimizle ile şehrimizdeki festivaller ve programlar başta olmak üzere, il dışı ve yurt dışındaki programlara ve yarışmalara katılmayı planlıyoruz. Başkanımız Ercan Bey’in, bu süreçte bize çok destekleri olmuştur. Kendisine teşekkür ediyorum."
Diğer taraftan, açılan kursa yoğun ilgi üzerine Gümüşhane Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Baddal Bayar şu değerlendirmeyi yaptı: "Halk oyunları ve bağlama eğitimi kurslarına halkımız tarafından yoğun katılım sağlanmıştır. Halk oyunları eğitimimiz kısa bir süre önce başladı. Bağlama kursu eğitimleri de gerekli teçhizatların tamamlanmasının ardından başlayacak. Müdürlüğümüz olarak ilerleyen dönemlerde farklı kurslar ve farklı etkinlikler düzenlemeyi planlıyoruz.”
Başkan Çimen’de halk oyunları kursunu ziyaret ederek, çalışmaları yerinde izledi. 


Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 01 Mayıs 2024
İmsak 03:36
Güneş 05:14
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:24
Yatsı 20:55