banner333

banner309

Tekin Kesler, Merhumlar Albümü Hazırladı

Köse İlçesi'nde, 1942 yılından bu yana vefat edenlerin fotoğraflarını toplayan Tekin Kesler, "Merhumlar Albümü" hazırladı.

Köse 28.10.2013, 20:10 28.10.2013, 20:19
Tekin Kesler, Merhumlar Albümü Hazırladı
banner400
 Köse İlçesi'nde, 1942 yılından bu yana vefat edenlerin fotoğraflarını toplayan Tekin Kesler, "Merhumlar Albümü" hazırladı.

İstanbul'da halk otobüsü işletmeciliği yapan 48 yaşındaki Tekin Kesler, memleketi Köse'de 1942 -2013 yılları arasında vefat edenlerden yaklaşık 2 bin kişinin fotoğrafını topladı. Kesler, yaklaşık 2.5 yıl süren çalışma sonunda hazırladığı, siyah beyaz ve renkli fotoğrafların yer aldığı albüme de 'Merhumlar Albümü' adını verdi. İlçede son 71 yılda hayatını kaybedenlerin yanı sıra Kurtuluş Savaşı, Kore Savaşı ve Kıbrıs Harekatı'na katılan şehit ve gazilerin fotoğrafları da yer aldı. Albümde, PKK ile mücadelede şehit düşenler için de ayrı bir bölüm oluşturuldu.
Çalışmasının bir bölümünde yer alan fotoğrafları Köse Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde sergileyen Tekin Kesler, Merhumlar Albümü çalışmasının büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Amacımız geçmiş kuşaklarla bugünkü nesiller arasında bir bağ kurmaktı. İnsanlar yıllar önce yaşamış ve vefat etmiş akrabalarının, komşularının ve büyüklerinin resimlerini bir arada görebiliyor" dedi.


KİTAP YAPACAĞIZ

Tekin Kesler, "Yaptığımız çalışmayla geçmişimizi anmak ve geçmişimizle bağlarımızı güçlendirmek istedik. Albümü yakında kitap haline getirmek istiyoruz. Elde edeceğimiz geliri Köse'deki öğrencilere burs olarak vermeyi düşünüyoruz " diye konuştu.

Bu eserin gerçekleşmesi elbette ki Köseli kadın erkek çoluk çocuk herkesin manevi desteği ile gerçekleşmiştir. Tüm Köseli hemşehrilerime teşekkür ediyorum, dedi.


Tekin Kesler Foto Galeri: https://www.facebook.com/groups/330758497021228/514178135345929/?notif_t=group_activity 

Yorumlar (4)
Turgay KESLER 11 yıl önce
Var olan bütün duygularımla şahsına ve yapmış olduğun Rahmetlilerle ilgili olarak Çalışmalarına gayretine ve ortaya koyduğun eserler İçin teşekkür ederim. Ortaya koymuş olduğun eser her ne kadar 1942 yılından beri Rahmetlilerin resmi olsada benim O Tablo daki gördüğüm birlik ve beraberliğin resmi ahde-vefanın resmi ötekileştirmeden biz dediğinin resmi herkesin birbirine akraba olduğunun resmi canın ciğerin kardeşligin abiligin resmi dostluğun ve adamlığın resmi. Umarım bizler köseliler bu eserden ders alır geçmişimize bakarak yönümüzü belirler ötekileştirme hastalığına yakalanmadan kardeş arkadaş oluruz.Birlik ve beraberlik adına yapmış olduğun Çalışmaların devamını diler bu eserlerin diğer kardeşlerimize örnek Çalışma olmasını dilerim.Turgay KESLER
Tekin Kesler 10 yıl önce
Dün hürriyet,Milliyet,star,Radikal,
Türkiye,Bugün,Kıbrısın sesi, vs yabancı haber ajanslarınada düşmesi bugün ise gazeetelerde yer alması MERHUMLARIMIZA
Saygı ahde vefa
Gümüşhaneye Köse'mize tanıtıım adınada bir hizmet olduğu inancındayım tekin KESLER
yilmaz karatay 10 yıl önce
tertip sana halal olsun seni candan kutluyorum
kadir çicek 10 yıl önce
kardeşim tekin yapmış oldugun bu calışmanla bizleri cok memnun ettin cok teşekkür ederim cok sag ol sana yardımcı olan emgi gecenlerede ayıca tesekkür ederim calışmalarının devamını dilerim selamlar hersey gönlünce olsun
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48