banner333

banner309

‘Şair Evlenmesi’ Köse’de sahnelendi

Gümüşhane Gençlik Merkezi Tiyatro Kulübü ve Gümüşhane Sanat Tiyatrosu, İbrahim Şinasi’nin ‘Şair Evlenmesi’ adlı eserini Köse ilçesindeki 60.Yıl Ortaokulunda sahneledi.

Köse 26.02.2018, 08:00
‘Şair Evlenmesi’ Köse’de sahnelendi
banner400

Gümüşhane Gençlik Merkezi Tiyatro Kulübü ve Gümüşhane Sanat Tiyatrosu, İbrahim Şinasi’nin ‘Şair Evlenmesi’ adlı eserini Köse ilçesindeki 60.Yıl Ortaokulunda sahneledi. Oyuna öğrenci ve veliler büyük ilgi gösterdi.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Gümüşhane Gençlik Merkezi Müdürü Beytullah Cebel, Mesut Budak’ın yönettiği Tiyatro Kulübü’nün birçok sanatsal faaliyet ile Gümüşhane’de tiyatroya uzak olanlara ve tiyatroseverlere kültürel zenginlik yaşatmaya devam ettiğini belirterek, “Tiyatro Kulübü, Türk Edebiyatında İbrahim Şinasi tarafından kaleme alınan ve batılı tarzda yazılan ilk tiyatro eseri olan, töre komedisini konu alan ‘Şair Evlenmesi’ adlı tiyatro eserini sahneledi” dedi.

60.Yıl Ortaokulunda gerçekleştirilen oyunda Müştak Bey isimli bir genç şair, mahallesinde oturan Kumru isimli bir kıza aşık olur ve onunla evlenmek ister. Habbe Kadın ve Ziba Dudu, bu evlilik için aracı olurlar. Nikahtan sonra genç şair Müştak Bey'e Kumru'nun çirkin ve yaşlı ablasını gelin olarak getirir. Bu bayanın adı Sakine Hanım'dır. Bu oyunda din adamlığı görevini kötüye kullanan Ebüllâklâka da yerini alır. Hikmet Bey, genç şair Müştak Bey'in arkadaşıdır. Hikmet Bey’in, Ebüllâklâka'ya rüşvet vererek arkadaşı Müştak Bey'i bu zor durumdan kurtarılmasını anlatır.

İzleyiciler tarafından büyük beğeni toplayan programa Köse Kaymakamı Mustafa Duruk, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, ilçe protokolü, Gençlik Merkezi Müdürü Beytullah Cebel, vatandaş ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11