banner333

banner309

Köse'de Çiftbaşlı Buzağı Doğumda Öldü

Köse İlçesi Kabaktepe köyünde doğan çift başlı buzağı, görenleri hayrete düşürdü.

Köse 14.12.2017, 19:43 14.12.2017, 19:47
Köse'de Çiftbaşlı Buzağı Doğumda Öldü
banner400

Köse İlçesi Kabaktepe köyünde doğan çift başlı buzağı, görenleri hayrete düşürdü.

Köy muhtarı Şeref Türker yaptığı açıklamada önceki gün normal bir şekilde doğan çift başlı buzağının doğum sırasında hayatta olduğunu ancak doğduktan hemen sonra öldüğünü söyledi.

Hayatında ilk defa böyle bir doğuma şahit olduğunu dile getiren Türker, “Köyümüzde hayvancılıkla geçimini sağlayan Osman Ergün’e ait hayvanın doğum vakti gelmişti. Normal bir şekilde olan doğum sırasında buzağının çift başlı olduğu görüldü. İlk defa böyle bir durumla karşı karşıya geldik. Suni tohumlama yapılmıştı. Neden olduğunu sorduğumuzda uzmanlar tarafından genetik veya yemlerden dolayı olabileceği ifade edildi. Çift başlı buzağı daha sonra toprağa gömüldü” dedi.

Veteriner Hekim Abidin Kobya ise, milyonda bir görülen bu tür doğumlar ile geçmiş yıllarda birkaç kez daha karşılaştığını kaydederek, ‘’anomali ‘’ denilen bu tür vakaların genel olarak insanlarda olduğu gibi akraba evliliği nedeniyle yaşandığını dile getirdi.

Veteriner Kobya, “Bunun yanında radyasyona maruz kalma, dengesiz beslenme ve yemleme şekilleri ile de alakalı olabiliyor. Ancak genel olarak yakın akraba olan hayvanların çiftleşmesi sonucu resesif genlerin etkin olması nedeniyle yaşanan bir durum” değerlendirmesinde bulundu

Kaynak: Haber Kelkit
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48