banner333

banner309

Vali ve Kaymakam O Köyde

'Vali Mayda : Kurt saldırısı sonucu bir ay sonra yaşamını yitiren vatandaşımız Necdet Mutlunun yüzde yüz kuduzdan öldüğü henüz kesin değil.

Kelkit 27.09.2011, 21:35
Vali ve Kaymakam O Köyde
banner400

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde kurdun saldırısına uğrayan kişi, bir aydır tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 

     İlçeye bağlı Akdağ köyünde, 27 Ağustosta, evinin önünde kurdun saldırısına uğrayan Necdet Mutlu, saldırıdan yaralı kurtulmuştu. 

     Kelkit Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesine sevk edilen Mutlu, buradaki tedavisi sırasında hayatını kaybetti. Mutlu'nun cenazesi, Akdağ köyündeki aile mezarlığında toprağa verildi. 

     Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, beraberinde Kelkit Kaymakamı Niyazi Erten, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, Gümüşhane Sağlık Müdürü Metin Öztürk, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Irkın ile Mutlu ailesine taziye ziyaretinde bulundu. 
     Vali Mayda ve beraberindekiler, daha sonra geçen hafta kurtların saldırısına uğrayan ve 6 büyükbaş hayvanın telef olduğu Bindal köyüne geçti. Köyde vatandaşların sorunları dinleyen Vali Mayda, köy sakinlerine her türlü önlemin alındığını söyledi. 

     Mayda, ziyaretleri sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırılarla ilgili gerek Sağlık Müdürlüğü gerekse Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin her türlü tedbiri aldıklarını ve almaya devam ettiklerini belirtti. 

     Tedbir amacıyla Bindal köyünün 6 ay süreyle karantinaya alınarak hayvan giriş ve çıkışlarının yasaklandığını ifade eden Vali Mayda, ''Kurtların yaraladığı 7 büyükbaş hayvandan 6'sı telef oldu, 1 tanesi yaralı. 1 adet büyükbaş hayvan tarım sigortalı olduğundan mal sahibi sigortadan bedelini alacak. 6 büyükbaş hayvan için de Kelkit Kaymakamlığımız gerekeni yapacak. Hayvan giriş çıkışı yasaklanmış olması dolayısıyla köydeki bazı vatandaşlarımız yaklaşan Kurban Bayramı için kurbanlıkları olduğunu iletti. Bankalara kredi borçları olduğunu söylediler. Hayvanların Kurban Bayramı için de sevki mümkün değil. Ancak, köyde mevcut olan hayvanlar veteriner kontrolünde bir süre izlendikten sonra uygun görülürse vatandaşları mağdur etmemek için kesimhaneye gönderilmesi mümkün olacaktır'' diye konuştu. 
     Akdağ köyünde Necdet Mutlu'nun hayatını kaybetmesinin ardından risk taşıyan vatandaşların aşılandığını kaydeden Vali Mayda, şunları söyledi: 

     ''Kurt saldırısı sonucu bir ay sonra yaşamını yitiren vatandaşımız Necdet Mutlu'nun yüzde yüz kuduzdan öldüğü henüz kesin değil. Ancak defni sırasında Sağlık Müdürlüğü ekipleri her türlü önlemi aldı. Tahlil için alınan numune Ankara'ya gönderildi. Vatandaşımızın daha önceden gırtlak kanseri teşhisi var. İlçe Kaymakamımızdan aldığım bilgiye göre olayın vuku bulmasından sonra duyarlı davranılmış, sağlık teşkilatımız bire bir ilgilendi. Merhumun yakınlarının hastane ile ilgili ileri attığı konular teknik konular. KTÜ Farabi Hastanesindeki tıbbi çalışmalar teknik konu içeriyor. O konuda benim bir şey söylemem doğru değil. Elbette ki tedbirini almışlardır, gerekli tedaviyi yapmışlardır. Vatandaşımızı kurt yüz kısmından yaralamış. Beynine yakın olması nedeniyle kuduz mikrobunun kısa sürede etki gösterme olasılığı çok daha yüksek oluyor. Vatandaşımızın ölüm nedeni Ankara'dan gelecek olan rapor ile birlikte aydınlanmış olacaktır.'' 
  
   Bölgede yaşanan kurt saldırıları dolayısıyla önlem alınacağını da vurgulayan Vali Mayda, ''Sağlık Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimiz, Orman Teşkilatı ile işbirliğine gidecek. Yabana aşılı et atılması için çalışma yapılacak. En azından bölgede dolaşan yaban hayvanlarının mikroptan uzak durması sağlanacak. Bu suretle de hem evcil hayvanlara hem de insanlarımıza saldırmaları önlenmiş olacaktır'' dedi.

Kaynak: Kelkit Haber Tv
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48