banner333

banner309

Serhan Sevinç, Cevap Verdi

Kelkit’ de cüzdan dağıtılmasının eğitimcilerin kalplerini kırdığını ve görevlendirmelerden rahatsız olduklarını belirtikleri basına yansıyan açıklamalarında Eğitim-Bir-Sen den ilimizde görevlendirme ile çalışanların da hangi sendika üyesi olduklarını açıklamasını istemişti. Yerel basında yer alan habere cevap Eğitim-Bir-Sen Kelkit İlçe Temsilcisi Serhan Sevinç’ ten geldi.

Kelkit 09.01.2013, 14:53
Serhan Sevinç, Cevap Verdi
banner400


Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Şubesi, geçtiğimiz günlerde merkezde ve diğer ilçelerde olduğu gibi Kelkit’te de tüm üyelerine cüzdan hediye etmişti. Başka bir sendikanın, Kelkit’ de cüzdan dağıtılmasının eğitimcilerin kalplerini kırdığını ve görevlendirmelerden rahatsız olduklarını belirtikleri basına yansıyan açıklamalarında Eğitim-Bir-Sen den ilimizde görevlendirme ile çalışanların da hangi sendika üyesi olduklarını açıklamasını istemişti. Yerel basında yer alan habere cevap Eğitim-Bir-Sen Kelkit İlçe Temsilcisi Serhan Sevinç’ ten geldi.

Sevinç yaptığı açıklamada;

 “Her geçen gün büyüyen sendikamıza; kaybetmeye mahkûm olanlarca yapılan sataşmaların nedenini anlamak zor değil. Saldırının faili, saldıranın niyeti belli. Kendilerinden daha büyük olana, yetkiyi elinden almış olana saldır ki; güçsüzlüğün, acizliğin ortaya çıkmasın. Saldırının, gerekçesi de oldukça manidar.

Yetkiyi kaybetmiş olan bu zevatın en büyük aymazlığı ise, sendikamıza saldırı aracı olarak, okul ziyaretlerimizde üyelerimize takdim ettiğimiz hediyeleri konu edinmesidir. Bu çalışmamız kendilerini üyeleri karşısında oldukça zora sokmuş olacak ki, kalplerinin kırıldığını da açıkça itiraf ediyorlar. Bizler üyelerimizden aldığımız aidatları, üyelerimiz için harcamayı onur ve görev sayıyoruz. Kendi ifadeleriyle akıl sır erdiremedikleri çalışmalarımızı yeni yıla girerken acı bir sürpriz olarak değerlendirmelerini anlayışla karşılıyor, her an acı sürprizlere de hazırlıklı olmaları tavsiyesinde bulunuyoruz. 

Basına yansıyan açıklamalarında; sendikamızın adını da kullanarak görevlendirmeler konusunda kullanmadığımız bir cümleyi nedense kullanmışız gibi gösterip kendilerine durumdan vazife çıkarma gayretine girişen zevat,  güya görevlendirmelerden duydukları rahatsızlığı dile getirirken “görevlendirmelerden rahatsız olduğumuzu yüksek sesle haykırıyoruz” diyerek mesajlarını da vermişler. Görevlendirmelerden rahatsız olduğunuzu yüksek sesle haykırarak boş yere nefesinizi tüketeceğinize, önce kendi il şube başkanınızın nerede ve ne zamandan beri görevlendirme ile çalıştığı sorusunu cevaplayınız ki kamuoyunda haykırışlarınız daha inandırıcı olsun.

Bu yaşananlar gösteriyor ki; asıl maharetleri başarısızlıklarını itiraf etmek yerine başarılı olana iftira etmek olan bu zevat, sendikal mücadeleyi de, ahkâm kesmek olarak algılamış. Oysa ne yaparlarsa yapsınlar sadece malum değil kaybetmeye mahkûm oldukları gerçeğini ahkâm keserek de, çamur atarak da değiştiremeyeceklerini iyi biliyorlar. Sendikacılıkta var olmanın sendikamıza sataşmaktan geçtiğine inananların, birilerine karşı şirin gözüküp, basında yer alacağız diye bizlere çamur atmalarının acemiliklerinden, camiamıza dil uzatmalarının ise sendikal cehaletlerinden kaynaklandığına kanaat getiriyoruz. Bedeli ne olursa olsun sendikamız üzerinden yapılan ucuz kahramanlıkların hesabının bir gün mutlaka sorulacağının da kendilerince iyi bilinmesini istiyoruz.

Sözümüz çok olsa da bu tür boş tahrikler için harcayacak zamanımız yok. Hâsılı, sendikamızın başarısına imrenen bu cenahın tel tel dökülürken gündemde kalmak için sendikamızı tahrik etmesine de gerek yok, taklit etsin yeter. Tabii onu da becerebilirlerse…”

                                                                                                                                            Serhan SEVİNÇ

Eğitim-Bir-Sen Kelkit İlçe Temsilcisi


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (11)
Memur 11 yıl önce
Sayın başkanım, onların işi bu çamur atmak. gerekeni söylemişsin zaten, bizler sizleri seviyoruz. sonuna kadar da arkanızdayız. durmak yok yola devam.
Pedegog 11 yıl önce
Teşekkürler başkan, Kelkit Eğitim-Bir-Sen'in çalışmaları taktirle karşılanıyor. Bunun için de birileri rahatsız oluyor. Durmak Yok, yılmak yok. Yola devam...
Kültigin 11 yıl önce
bizim aidatlarımızla bize hediye almayın ihtiyacımız yok. içini doldurun içini. benim aidatımla bana cüzdan alıyorsunuz çok sevindim doğrusu.
kelkitli 11 yıl önce
başkanım teşekkürler. İşleri güçleri hırlamak olan bu zevata hadlerini iyi bildirmişsin
milli görüşçü 11 yıl önce
10 yıldır EĞİTİM BİRSENin üyesiyim Abdullah ıda eskiden beri tanırım.Abdulahın bu kadar sert açıklama yapmasını yadırgadım.fakat bir hususuda görmezden gelemeyeceğim.5 yıl önce ben ve birçok kişi Kemal Hocaya bilmeden ihanet edenlerin içindeyim.mutlaka kendisiyle helalleşeceğim.ama bu suça bizi itenlerden Allah hesap sorsun.Abdullah ada bize birkez daha yaptığımız yanlışı hatırlattığı için teşekkür ediyorum.
Eğitim Neferi 11 yıl önce
kardeşim sizin mahallede adam kullanmak maşa olarak kullanılmak bir gelenek haline geldiğinden başkalarınıda böyle düşünmeni doğal olarak karşılıyorum.
Kelkit Gücü 11 yıl önce
Yöneticilerin her seçimden mutlaka olumlu yada olumsuz dersler çıkarması gerekir. Çokluğuyla övünenler yenilgiyle karşılaştıklarında istifa etmek denilen erdemli yolu seçerler. görüyorumki ilçemizdeki İLKSAN seçimlerinden kimse ders çıkarmamış. o gün ilksanda alınan yenilgi ilksan daki adaya karşı değil mevcut sendika yönetimine verilen bir cevaptı. Birçok eğitim bir sen üyesi ogün kendi adaylarına değil başka bir adaya oy vermelerini çiftlik ilkokulunun önündeki tablo izah etmektedir. ilksan seçimlerini bir kez daha hatırlamaları dilekleriyle.
mücahid Erbakan 11 yıl önce
Dün kendi arkadaşlarını sendikadan göndermek için uğraş verenlere söylenecek söz bulamıyorum. siz entrikaya devam edin. size yaptıklarınızı hatırlatacak bir er herzaman çıkacaktır.
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45