banner333

banner309

GÜ’de “İlkyardım Eğitim Merkezi ve İlkyardım Eğitici Eğitim Merkezi” Kuruldu

Gümüşhane Üniversitesi’nde (GÜ) İlkyardım Eğitim Merkezi ve İlkyardım Eğitici Eğitim Merkezi kuruldu.

Gümüşhane 31.12.2012, 10:07
GÜ’de “İlkyardım Eğitim Merkezi ve İlkyardım Eğitici Eğitim Merkezi” Kuruldu
banner400

 GÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, ;"insan sağlığının ve yaşamının tehlikeye düştüğü durumlarda doğru müdahaleyi yapacak ilkyardımcıları ve bu ilkyardımcıların eğitmenlerini yetiştirmek amacıyla, Sağlık Bakanlığı onaylı Gümüşhane Üniversitesi İlkyardım Eğitim ve Gümüşhane Üniversitesi İlkyardım Eğitici Eğitim merkezlerinin kurulduğu belirtildi.

İlkyardım Eğitim Merkezi’nin Gümüşhane’de,İlkyardım Eğitici Eğitim Merkezi’nin ise bölgede bir ilk olma özelliği taşıdığının altı çizilen açıklamada, Gümüşhane Üniversitesi İlkyardım Eğitici Eğitim Merkezi’nin Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun birçok iline hizmet verecek ve öncülük yapacak bir merkez olacağı vurgulandı.

İlkyardım eğitiminin amacının, fertlerin ve toplumun temel sağlık bilgisinin arttırılması, ilkyardım bilgi ve becerisinin toplumun her bireyine öğretilmesi, kamu, özel kurum ve kuruluşlarda personel sayılarına göre ilkyardımcı bulundurulma zorunluluğunun giderilmesi, bu doğrultuda ilkyardım eğitmeni ve ilkyardımcı yetiştirilmesi olduğunun ifade edildiği açıklamada şunlar kaydedildi:

“Beklenmedik bir anda çevrenizden herhangi birinin solunumunun veya kalbinin durması durumunda müdahale etmek için zaman son derece kısıtlıdır. Tıbbi yardımın beklenmesi sırasında kaybedilecek her dakika önemli iken, bu aşamada bilinçli ilkyardım hayat kurtarır bir önem arz etmektedir. İlkyardım bilgisinin yanı sıra günlük hayatta karşılaşabileceğimiz kazalarda bilinçli yapılan ilkyardımlar da hayat kurtaracaktır. Aksi halde hasta veya yaralılara yanlış yapılacak bir uygulama ile ya ölmesine ya da sakat kalmasına neden olunacaktır.Bu nedenle toplumu oluşturan herkesin ilkyardım müdahalelerini bilmesinde fayda vardır.” dendi.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48