banner333

banner309

Kelkit Katı Atık Transfer İstasyonu Hizmete Girdi

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde Yerel Yönetimler Birliği tarafından kurulan katı atık aktarma istasyonu hizmete girdi.

Kelkit 29.11.2013, 08:57 29.11.2013, 09:49
Kelkit Katı Atık Transfer İstasyonu Hizmete Girdi
banner400
 Gümüşhane Belediyeler Birliğinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının desteği ileGümüşhane Merkez ilçe, Kelkit, Şiran, Köse, Torul, Kürtün, Özkürtün, Tekke,Altınpınar, Arzular, Kaş, Ünlüpınar, Söğütlü, Deredolu, Öbektaş, Gümüşgöze,Yeşilbük, Salyazı, Belediyelerinin katılımıyla oluşturduğu Yerel Yönetimler Birliği kanalıyla gerçekleştirilen yatırımda, birliğe bağlı belediyelerin evsel, evsel nitelikli endüstriyel, tıbbi, ticari ve kurumsal kaynaklı katı atıkların bertarafı amaçlanıyor.


Konuyla ilgili bilgi veren 
Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, ilçenin önemli problemlerinden biri olan çöp depolama alanı ile ilgili yapılan çalışmalarda sona gelindiğini belirterek, hem ilçenin, hem de Köse ve Şiran ilçelerinin de vahşi depolama ile bertaraf ettiği çöplerin çevreye büyük zararlar verdiğini hatırlattı.

Dönemin Çevre ve Orman Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu'nun ilçeyi ziyaretinde konuyu aktardıklarını ve Bakan Eroğlu'nun duyarlılığı sonucu verdiği destekleGümüşhane'ye iki adet aktarma istasyonu yaptırılarak Bayburt'taki depolama alanına taşınmasına karar verildiğini hatırlatan Duran, "Kelkit Katı Atık Aktarma İstasyonumuz yaklaşık bin milyon 500 bin liraya ihale edildi. Kelkit Aktarma İstasyonu yapılan çalışmanın sonunda tamamlandı." dedi.

"ÇEVRE YATIRIMLARI TÜM İNSANLIĞA YAPILMIŞ BİR HİZMETTİR"

Başkan Duran, havası, suyu, toprağı ve bitki örtüsü ile daha da yaşanılır bir Kelkithedefiyle çalıştıklarını belirterek, bu yolda çevre yatırımlarına bütün hızıyla devam ettiklerini söyledi. Duran, "Dünyanın neresinde olursanız olun hepimiz aynı havayı soluyor, aynı ekmeği yiyor, aynı suyu içiyoruz. Göreve geldiğimiz günden bugüne, çevre projelerine ve çevre yatırımlarına büyük önem ve ağırlık verdik. Kelkit'te sosyal hayat ve çevre dengesini yeniden kuruyoruz" diye konuştu.

Tesisin Kelkit'e ve bölgeye hayırlı olması temennisinde bulunan Duran, "Bölgede bir ilk olan tesisin yapılmasında çöp sorununun çözülmesinde katkısı bulunan başta Sayın Bakanlarımız Prof.Dr. Veysel Eroğlu ve Erdoğan Bayraktar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38