banner333

banner309

Biz Gönüllerde Yerimizi Aldık

Görev süresi boyunca yaptığı hizmetler ile taraflı tarafsız her kesimin takdirini kazanan Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, AK Partiden aday olarak gösterilmeyişine anlam veremediğini dile getirerek başladığı açıklamalarına “Biz gönüllerde yerimizi aldık. Vatandaşımız bize olan güvenini sürdürsün yeter. Geride bıraktığımız beş yılda nasıl hizmetler yaptıysak bundan sonra da aynı aşkla, aynı heyecanla daha güzel bir Kelkit için yeni hizmetler gerçekleştireceğiz” dedi.

Kelkit 03.03.2019, 13:56
Biz Gönüllerde Yerimizi Aldık
banner400

Görev süresi boyunca yaptığı hizmetler ile taraflı tarafsız her kesimin takdirini kazanan Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, AK Partiden aday olarak gösterilmeyişine anlam veremediğini dile getirerek başladığı açıklamalarına “Biz gönüllerde yerimizi aldık. Vatandaşımız bize olan güvenini sürdürsün yeter. Geride bıraktığımız beş yılda nasıl hizmetler yaptıysak bundan sonra da aynı aşkla, aynı heyecanla daha güzel bir Kelkit için yeni hizmetler gerçekleştireceğiz” dedi.

Bağımsız aday olarak müracaatlarını son gün yaptıklarını hatırlatan Yılmaz, “İnşallah ilimize, ilçemize hayırlı olur. İki aylık bu süreçte seçim için çalışmalarımızı başlatmıştık. Partimizden aday olarak gösterilmeyişimizin sebebini anlamış değiliz. Partimizin kriterlerinin tamamı, şahsımın kriterlerine tam anlamıyla uygundu. Kelkit kamuoyunda yapılan anketlerde yüzde 85 oranında teveccühe sahip bir belediye başkanıydım. Bu oran teşkilat temelinde ise yüzde 90 civarındaydı. Saha çalışmalarında da yüzde 100 olumlu kanaat bildirilen bir başkandım.  Sonuç olarak; hiçbir sebep olmadığı halde, aday olarak göstermeyişimizi ne onlar izah edebildi, ne de biz anlayabildik” diye konuştu.

“Olumlu Raporlarımız Komisyonlara Götürülmedi”

Hakkında hazırlanan ve her kesimden gelen olumlu görüşlerin yer aldığı dosyanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kasten ulaştırılmadığına inandığını aktaran Yılmaz, “Göreve geldiğimden bugüne ilimizi temsil eden koordinatör milletvekillerinin tamamı tarafından yapılan değerlendirmeler genel merkezimizde var. Birisi; Tokat eski Milletvekili Mehmet Geldi, bir diğeri şu anda Samsun Milletvekili olan Yusuf Ziya Yılmaz tarafından tutulan raporlarda kendimizin lehine yüzde 100 olumlu raporlar verildiğini biliyoruz. Bu raporlar genel merkezimizdeki dosyamızda da mevcut. Yapılan anketlerde AK Partiden aday olmam halinde Kelkitlinin yüzde 85-90 oranında oyunu alarak belediye başkanı olacağım görüldüğü halde engel olundu. Bu raporlar maalesef genel merkezimizdeki komisyonlara anlatılmadı.  Sadece aday yapılmamam noktasında görüş bildirildi. Şuna eminim ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne bu dosyalar gitmiş olsaydı, adaylığım noktasında herhangi bir sorun yaşanmazdı. Cumhurbaşkanımızın önüne bu dosya değil, sadece ismimiz götürüldü” şeklinde konuştu.

“Gönül Belediyeciliğini Beş Yıldır Yapıyoruz”

Adaylığının onaylanmaması noktasında her türlü girişimin yapıldığına dikkat çeken Yılmaz, “Kelkit halkının beş yıllık görev süremiz boyunca göstermiş olduğu teveccüh kabullenilemedi. Çünkü biz millet esaslı hizmet yaptık. İlçede yaşayan insanımızın gönlüne girdik. Gönül belediyeciliği şimdi konuşuluyor olsa da, biz beş yıldır hem altyapı hizmetleri yaptık, hem de gönül belediyeciliği yaptık. Bu vesileyle de hemşerilerimiz yeniden aday olmamızı istedi. Biz de görevden kaçmadık. Herhangi bir partiyi de tercih etmedik. Kelkit halkına yeniden hizmet etmek için bağımsız belediye başkan adayı olarak yola çıktık. İnşallah insanımızın teveccühü de 2019 yılı 31 Mart akşamı bizi yeniden Kelkit’e Belediye Başkanı yapar. Biz de, geride bıraktığımız beş yılda nasıl hizmetler yaptıysak bundan sonra da aynı aşkla yeni hizmetleri gerçekleştiririz” ifadelerini kullandı.

Yılmaz, İttifak Arayışlarını Değerlendirdi

Kelkit’teki ittifak arayışlarına da değinen Yılmaz, “Kelkit Ak Parti’nin 2002 yılından bugüne kalesi durumundaki bir ilçeydi. Niçin bu duruma geldik? Niye bu işler yapılıyor anlamak mümkün değil. Eğer vatandaş bizi istemediyse, Kelkit halkı bizi seçmeyecektiyse bugün Ak Parti’nin kalesi olan bir ilçede bu tür ittifaklara niye gerek duyuldu. Anlaşılan o ki vatandaşın tercihinin bizden yana olduğu görülmekte. Biz ittifakı Kelkit halkıyla, Kelkit’te yaşayanlarla yaptık. Onlar kiminle ittifak ederse etsin biz vatandaşımızla ittifakımızı zaten yaptık. Bu işi inşallah başaracağız. Elbette ki kendilerini sıkıntıda gördükleri için bu tür davranış içeresindeler. Adaylığımıza engel olanlar şimdi de farklı yolları deneyerek seçimi kazanmaya çalışıyorlar. Ancak Allah’ın da bir hesabı var. Rabbim bu fırsatı hileli yollara sapanlara nasip etmeyecektir” dedi.

Yeni Slogan; “Kelkit ile, Kelkit için”

Göreve geldikleri ilk gün; “Biz hep birlikte Kelkit’iz” ifadeleri ile yola çıktıklarını kaydeden Yılmaz, “Kelkit'i kucakladık. Her şeyimizi Kelkit insanımızla birlikte paylaştık. Sporda, kültürde, sanatta, siyasette hiç kimseyi ayırmadık, ayrım yapmadık. Bütün projelerimizi ve hizmetlerimizi tüm siyasi partilerle de paylaşarak yapmayı hedefledik. Çalışmalarımıza sivil toplum örgütlerini de dâhil ettik. Halkımız ve esnafımızda 100’er kişilik gruplar halinde toplantılar yaptık. Memleketin sorunlarını istişare ile çözmeye çalıştık. Bunların hepsini ortak akılla, ortak fikirlerle başardık. Bu hizmetler öylelikle ortaya çıktı. Vatandaşımız da bu gayretimizi gördü. Bugün, sahiplenilmemizdeki sebep de budur. Şimdi de Yeni sloganımız “Kelkit ile Kelkit için” şeklinde. Kelkit için Kelkitliler ile ne yapılması gerekiyorsa onları yapacağız. Vatandaşımızın huzuru için çağdaş, gelişmiş, bölgede itibar sahibi bir ilçede yaşamaları için ne yapılması gerekiyorsa el birliği ile gerçekleştireceğiz. Bu kadrolarımız kurulmuş durumda” şeklinde konuştu. 

“Borcu Olmayan Belediye”

Vatandaşına borcu olmayan bir belediye olduklarının altını çizen Yılmaz şunları söyledi; "Belediye olarak Kelkit esnafına, müteahhidine bir kuruş borcumuz yok. Kelkit belediyesinde benim alacağım var diyen herkesle de yüzleşmeye hazırım. Kelkit belediyesinin İller bankası borcu dışında herhangi bir borcu yoktur. İçme suyumuz, kanalizasyon çalışmamız gibi iller bankası kredisi ile yapılan işlerimiz var. SUKAP kapsamında yapılmış olan projeler bunlar. Devlete olan borcumuz var. Bu borçta İller Bankası payımızdan kesiliyor. Vatandaşa yansıyan bir tarafı yoktur. Belediyemizin vatandaşa borcu bulunmamaktadır. Ayrıca devletin maliyesine, Sosyal Sigortalar Kurumu’na, elektrik kurumuna dâhil borcumuz yoktur. Kelkit belediyesi sıfır borçla çalışan bir belediye durumundadır

“Hizmet İçin Kaynak Oluşturduk”

Belediyelerin içerisinde bulunduğu kaynak problemini Kelkit’te nasıl aştıklarını yanıtlayan Yılmaz, “Ben tüccarım. Ticaretten gelen bir insanım. Bundan hareketle görev süremiz boyunca Kelkit’in kaynaklarını verimli kullanmak için çalışmaları yaptık. Atıl durumdaki arsaları, kullanılmayan dükkânları ve yapılacak yatırımları ortaya koyduk. Bu tip atık parsellerimizi, al-yap-sat mantığıyla değerlendirerek kaynak sağladık. Bu yöntemle oluşturduğumuz kaynaklardan sadece bir tanesi yaklaşık 5 milyon TL tutarındadır. Bu önemli bir kaynaktır” ifadelerini kullandı.

“Halkımızın Desteğini, Kaynağa Dönüştürdük”

Yılın büyük bir bölümünü ilçede geçirmekle birlikte dışarıda kayıtlı olan Kelkitlilerin nüfus kayıtlarını ilçeye alarak gelir noktasında çok önemli bir artış sağlandığını dile getiren Yılmaz, “İlçemizi göç veren bir ilçe durumundan çıkartarak nüfus başına devletimiz tarafından verilen ödeneğin artmasını sağladık. Yılın büyük bir kısmını İlçemizde geçiriyor olmalarına rağmen büyükşehirlere kayıtlı vatandaşımızın kaydını ilçemizde tuttuk. İlçe nüfusumuzun yaz aylarındaki yoğunluğa göre kayıtlı hale getirdik. Dolayısıyla İller Bankası payımızın artmış olmasını sağladık. Elde edilen bu geliri de ilçemize yatırma dönüştürdük. Başka türlü bir hibe para belediyemizin kasasına girmedi. Biz hemşerilerimizin nüfus anlamında verdiği desteği, kaynağa dönüştürdük. Onların bize duyduğu güvenin sonuncu olarak bu başarıyı yakaladık. Yaptığımız sadece yazın ilçemizde yaşayan insanlarımızı Kelkit nüfusuna kayıtlı hale getirdik. Yılın büyük bir bölümünde hizmeti belediyemizden alan vatandaşlarımız çağrımıza cevap verdi. Nüfusunu Kelkit’e aldırarak katkı sundu. Bu çalışma hemşerilerimizin bize olan güveninden ortaya çıktı” dedi.

“Kelkit’e Beş Yılda 50 Yıllık Hizmet Yaptık”

Kelkit’e yapılan yatırımların her birinin en az 5 milyon TL tutarında olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Geriye dönük olarak baktığımızda beş yılda Kelkit’imizde 50 yıllık bir hizmeti gerçekleştirdiğimizi söyleyebilirim. 9 milyon bütçeyle aldığımız belediyemizi, 2018 rakamlarıyla 50 milyonluk bütçeye sahip bir belediye haline getirdik. 2019 yılı bütçemiz yine 50 milyon TL olarak belirlendi” diye konuştu.

“Personel Sayımız 135”

Belediye personel sayısının; işçi, memur ve özel şirket çalışanlarının geçişleriyle birlikte 135 olduğunu dile getiren Yılmaz, “Nüfusa göre bakıldığında personel sayımız asgari noktada. Kelkit belediyesi bütçesine göre bölgedeki en düşük çalışana sahip belediyelerden biri” şeklinde konuştu.

“Beş Yıllık Süreçte Yaptıklarımız Bizim Teminatımızdır”

Kelkitlinin onay vermesi halinde çok daha büyük projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerinin altını çizen Yılmaz, “Beş yıllık süreçte yaptıklarımız bizim teminatımızdır. Biz 2014 seçimlerinde de vaatlerde bulunmadık. Vatandaşlarımızdan bize güvenmelerini istedik. Bugün tamamlanmış durumda ki projelerimizi o gün kâğıt üzerinde bazı boyamalarla vatandaşımıza sunabilirdik. Ancak biz sözümüze, yani bize güvenmelerini istedik. O dönem vatandaşımız da biz o güveni verdi ve biz de projelerimizin hepsini yaptık tamamladık. Benim beş yıl içeresinde başlayıp bitiremediğim hiçbir işim yok. Yarım bıraktığım eserim yok. 31 Mart itibari ile projelerimizin tamamı hizmete girmiş oluyor. Şu anda sadece çok amaçlı salonumuzun çalışmaları devam ediyor. Onun haricinde geriye kalan tüm projelerimiz vatandaşımızın hizmetindedir. Bundan sonra da yapacağımız birçok projemiz var. İnsanımızın günübirlik arzu ettiği ihtiyaç duyduğu ne varsa biz onu o gün yapmaya hazırız. Zaman neyi gösteriyor, bugün memleketimin ihtiyacı nedir? Derhal projelendirilip tarihlendiriliyor ve başlayıp bitiriyoruz. Sözümüzü de, vaadimizi de, tarihini de vererek en kısa zaman içeresinde tamamlamayı alışkanlık haline getirdik. Önümüzdeki dönemde de hemşerilerimiz bizi layık görür tekrar belediye başkanı olarak seçerlerse, hız kesmeden devam edecek ve daha büyük projelere, çok daha güzel projelere imza atacağız” ifadelerini kullandı.

“Göze Hitap Edecek Çalışmalara Ağırlık Vereceğiz”

“Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” sözüyle destek isteyen Yılmaz, “Geride bıraktığımız beş yılda gerçekleştirdiğimiz yatırımlar ortada. Önümüzdeki beş yıl içinde vatandaşlarımızın bizlere olan güveninin devamını istiyoruz. Altyapı hizmetlerinin büyük oranda tamamlandığı ilçemizde hedeflerimiz her yönüyle bölgesinde örnek olarak gösterilebilir bir Kelkit. Şu anda mahallelerimizde doğal gaz çalışması devam etmesi nedeniyle bazı yol ve kaldırım problemleri var. Önümüzdeki yıl içeresinde bu çalışmaları tamamlayıp mahallelerimizden gelen bu tür şikâyetleri çözüme kavuşturacağız.  Vatandaşlarımız Kelkit’imizde tozu çamuru görmeden bir yaşantı sürdürebilecek. Park çalışmalarımız, peyzaj alanları, yeşil alanlar, önemsediğimiz bir proje olan kilise burnu tabiat parkı, istihdamı sağlamak için organize sanayi bölgesi, Kelkit ticaret odamız ile birlikte ortaklaşa sürdürdüğünüz et entegre tesisimiz, istihdama yönelik çalışmalarımız gibi vatandaşımızın sorunlarını çözüme kavuşturacak birçok proje hayata geçirilecek. Önümüzdeki dönemde göze hitap edebilecek çalışmalara ağırlık vermeye devam edeceğiz” dedi.

“Doğru İşler Desteklenecektir”

Yeni dönemde belediye başkanı olması halinde farklı partilerden gelen meclis üyeleri ile çalışmak durumunda kalacağı hatırlatılan Yılmaz, “Kelkit halkı bizi bağrına bastı. Hangi siyasi parti üyesi olarak meclise gelirse gelsin, bütün arkadaşlarımızla birlikte gönül rahatlığıyla çalışabileceğimizi biliyorum. Belediye meclis üyelerimiz Kelkit’e yapılacak her türlü yatırıma destek verecektir. Bu arkadaşlarımızın her biri Kelkitli. Elbette ki yapılacak olan doğru işleri destekleyeceklerdir. Bizler de yanlış İşlerin içeresinde olmadığımız ve olmayacağımıza göre onlarla birlikte uyum içeresinde çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (1)
Fatih kandemir 5 yıl önce
Bu iki vekil ve il başkanı Gümüşhane’nin ve ak partinin yüz karalarıdır bi insan dahi bunların hakkında olumlu bişey söylemezken nasıl oluyorda genel merkez bunu göremiyor anlam vermek mümkün deyil!!!aynı oyunu Ercan Çimen’e de oynadılar tutmadı!!ünal başkan için yaptıkları oyun tuttu sadece oda seçim gününe kadar tabiki Allah’ın izniyle Ünal başkan Kelkite tekrar başkan Seçilecektir!!!şu anda Gümüşhane’de Ercan çimen kaybetsin diye iki vekil ve il başkanı çaba gösteriyor ama Gine tutmayacak ve Ercan çimen tekrar belediye başkanı olacaktır Allah’ın izniyle!!
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11