banner333

banner309

Kadın Kooperatifleri Tanıtım ve Farkındalık Semineri

Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü Uygulama Esasları kapsamında “Kadın Kooperatifleri Tanıtım ve Farkındalık Semineri” düzenlendi.

İş Dünyası 01.06.2022, 16:43 01.06.2022, 16:44
Kadın Kooperatifleri Tanıtım ve Farkındalık Semineri
banner400

Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü Uygulama Esasları kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile  Gümüşhane Üniversitesi iş birliğinde “Kadın Kooperatifleri Tanıtım ve Farkındalık Semineri” düzenlendi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen seminerde Üniversitemiz Sosyal Hizmet Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Tuğba Türkkan kadın kooperatifleri yoluyla kadınların ekonomik olarak güçlenerek özgüvenin gelişeceğini dile getirerek, gerçekleştirdikleri programın önemine yönelik açıklamalarda bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Kadın Hizmetleri Birim Sorumlusu koordinesinde, Ticaret İl Müdürlüğü’nden Ticaret Uzmanı Aytaç Bostan; Kadın kooperatifi nasıl kurulur,  kadınlar için kadın kooperatiflerin avantajları nelerdir,  kurum olarak kadın kooperatiflerine verilen hibe destekleri başlıklarından söz etti. 

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nden İş Meslek Danışmanı Uzmanı Ferah Bican Çelik ise meslek edindirme kurslarıyla kadınlara destek olarak meslek edinmelerini sağladıklarını dile getirdi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Teknik Uzman Osman Akın da tarımsal üretimin önemine vurgu yaparken, tarım olarak kadın kooperatiflerine verilen hibe ve desteklerden, tarım kredi kooperatif marketlerinde kadın kooperatiflerine ücretsiz olarak ayrılan satış noktalarından bahsetti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11