banner333

banner309

GTSO'da Çalışma Hayatı ve İstihdam Seferberliği toplantısı yapıldı!

Toplantının açılış konuşmasında Gümüşhane ye gelerek Çalışma Hayatı ve İstihdam üzerine yapılan yeni çalışmalar ile verilen destekler üzerine yapacakları bu güzel bilgilendirme için ÇSGB Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan ve Daire Başkanlarına teşekkür eden GTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane’de görev yapan kurum kuruluş ve meslek odalarının yöneticileri arasında çok güzel bir sinerji oluştuğunu bu güzel sinerjinin de şehre olumlu yansıdığını belirtti.

İş Dünyası 18.02.2017, 17:29 18.02.2017, 17:34
GTSO'da Çalışma Hayatı ve İstihdam Seferberliği toplantısı yapıldı!
banner400

GTSO'DA YAPILAN TOPLANTIDA İSTİHDAM TEŞVİKLERİ ANLATILDI

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) ev sahipliğinde yapılan ‘’Çalışma Hayatı ve İstihdam Seferberliği’’ konulu toplantı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali İsmail Daldaban, Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri, Kurum Daire Başkanları, Kurum ve Kuruluşların İl Müdürleri ile Gümüşhaneli işadamlarımız ve sanayicilerimizin katılımı ile yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasında Gümüşhane ye gelerek Çalışma Hayatı ve İstihdam üzerine yapılan yeni çalışmalar ile verilen destekler üzerine yapacakları bu güzel bilgilendirme için ÇSGB Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan ve Daire Başkanlarına teşekkür eden GTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane’de görev yapan kurum kuruluş ve meslek odalarının yöneticileri arasında çok güzel bir sinerji oluştuğunu bu güzel sinerjinin de şehre olumlu yansıdığını belirtti. Göreve başladığı andan itibaren bu güzel sinerjinin oluşmasına sağladıkları katkıdan dolayı başta Gümüşhane Valisi Sayın Okay Memiş’e teşekkür eden Başkan Akçay, ‘’Şehrin yöneticileri arasındaki bu güzel sinerji ve diyalog Gümüşhane için yapılacak tüm çalışmaların daha başarılı verimli olmasını da beraberinde getirecektir.Devletimiz tarafından açıklanan bu teşvik paketinden en iyi şekilde istifade edeceğimize inanıyorum. Gümüşhane olarak bizlerde bu istihdam seferberliğinin içinde olacak, devletimizle ve işverenlerimizle birlikte işsizlik sorununu çözmek veya en aza indirmek için üzerimize düşen sorumlulukları fazlasıyla yerine getireceğiz.Gümüşhane’de bu yarışta yerini alacaktır’’ ifadelerini kullandı.

AMAÇ İSTİHDAMI ARTIRMAK İŞSİZLİĞİ AZALTMAK

687 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yle yasalaşan teşvik kapsamında 2017'de kapsamdaki işsizleri işe alan işverenler sigorta primi ve gelir vergisi ödemeyeceklerini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, Hükümetimiz tarafından İŞKUR’a kayıtlı ve son 3 aydır işsiz olanlar kişilere istihdam sağlayan işverene önemli bir destek verildiğini söyledi. Teşviğin içeriği hakkında bilgi veren Yıldırımhan; ‘’01.02.2017 tarihi ile 31.12.2017 tarihi arasında özel sektör işverenlerince işe alınan İŞKUR’a kayıtlı işsizlerden son 3 aydır işsiz olanlar için teşvik uygulanacak. İşe alınanların ilave istihdam olarak işe alınması şart. 2016 Aralık'ta 10 kişi çalıştıran bir işveren teşvik kapsamındaki bir kişiyi Şubat 2017'de 11. kişi olarak istihdam etmişse teşvikten yararlanabilecek. Bu teşvikteki ana amaçta istihdamı artırarak işsizliğimizi azaltmak ve işveren ile işçi arasında daha uyumlu ve birbirine bağlı entegre bir sistem oluşturmaktır.

SADECE NET MAAŞI ÖDE!

Teşvik kapsamındaki kişileri işe alan işverenler, günlük 22 lira 22 kuruştan, aylık 666.6 TL’lik sigorta prim teşvikinden yararlanacaklar. Ayrıca gelir ve damga vergisi de ödenmeyecek. Bu desteğin miktarı ise toplamda 106.81 TL. Böylece bir sigortalı için destek miktarı toplamda 773.41 TL’yi bulacak. İşveren asgari ücrete kadar ne sigorta primi, ne gelir vergisi, ne damga vergisi ödeyecek. Sadece 1.404 TL olan net asgari ücret kadar maliyete katlanmış olacak.’’ dedi.

YAPILAN YENİ YATIRIMLAR AYNI ZAMANDA İSTİDAMI DA ARTIRACAK

Konuşmasında Gümüşhane’ye yapılacak her yeni yatırımın aynı zamanda şehre yeni istihdam alanları açtığını belirten Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, ‘’Gümüşhane’ye yapmayı düşündüğümüz vizyon projelerimizden bir tanesi olan yeni bir alışveriş merkezimizin ihalesini gerçekleştirdik.Burası tamamlandığında ortalama 100 Kişiye yakın istihdam sağlamış olacağız. Aynı zamanda yine Gümüşsu meyve suyu fabrikamızı da faaliyete geçirdiğimizde 200 kişi burada çalışacak.şehrimizdeki yeni yatırımlar arttıkça hem şehrimizin vizyonu değişecek hem de işsizlik sorunu ortadan kalkmış olacak ifadelerini kullandı.

KÜÇÜK ŞEHİRLERİN BAŞARILARI BÜYÜK ETKİ YARATIR

Toplantı kapsamında Gümüşhane valiliği tarafından yapılan faaliyetler hakkında konuşan Gümüşhane Valisi Sayın Okay Memiş ise kamu kaynaklarının bir kuruşunun bile boşa harcamadan adil ve dürüst bir yönetim anlayışı ile hizmet sunduklarını, Gümüşhane’nin küçük bir şehir olduğunu ancak yapılan güzel işlerin büyük etkiler yaratacağını söyledi. Gümüşhane’nin Cazibe merkezleri programında yer alan 23 il içerisinde en avantajlı yatırım imkanlarına sahip il olduğunu vurgulayan Vali Okay Memiş; ‘’Gümüşhaneye 2016 yılı içerinde 68 Milyon liralık yatırım yapıldı. Yapılan bu yatırımlar ile Gümüşhane gerçekten ulaşım ve diğer imkanlar bakımından önemli bir seviyeye çıkıyor. İnşallah şehrimizde yapılan özel yatırımlar ile de şehrimiz ayrı bir vizyona kavuşmuş oluyor. Gümüşhane’nin gelişmesi için özel teşebbüs tarafından yapılan her güzel yatırımı ben devlet tarafından bu şehre yapılmış yatırım gözüyle bir görür ve öyle yaklaşırım.Şehrimizi daha güzel ve yaşanılır kılmak için hep birlikte çalışmalı ve birlikte koşmalıyız.Gümüşhaneli yatırımcılarımızda bu istihdam yarışında üzerine düşeni yapacaktır.Küçük şehirlerin göstermiş oldukları başarılar büyük etki yaratır.Bunu asla unutmamalıyız.’’ifadelerini kullandı.

Toplantı katılımcıların sorularını bakanlık yetkilerine iletmesi şeklinde soru cevap şeklinde son buldu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11