banner333

banner309

Enes Turhan Avukatlık Cübbesini Giydi

Eskişehir Barosunda düzenlenen törenle stajın dönemini başarıyla tamamlayan Av.Enes Turhan Eskişehir Baro Yönetim Kurulu Üyeleri ve törene katılan meslektaşları, ailesi ve davetlilerin huzurunda yemin ederek cübbe giydi.

İş Dünyası 25.09.2019, 22:25
Enes Turhan Avukatlık Cübbesini Giydi
banner400

Törenin açılış konuşmasını yapan Eskişehir Baro Başkanı Av.Mustafa ELAGÖZ mesleğe yeni başlayan meslektaşlarını tebrik ederek avukatlık mesleğinin yüceliğinden bahsetti. Bugün konuşmacının kendisi değil cübbe giyecek meslektaşlarının olduğunu belirterek sözlerini tamamlayan ELAGÖZ, Baronun her zaman 7/24 avukatların yanında olduğunu sözlerine ekledi.
Konuşmalardan sonra  kürsüye davet edilen Av.Enes TURHAN avukatlık yemini ederek and içti. And içtikten sonra TURHAN’a cübbesini Av.Çağlar ÇARKACI  davetlilerin alkışları arasında giydirdi. Daha sonra avukatlık ruhsatnamesini Eskişehir Baro Başkanı Av.Mustafa ELAGÖZ’den alan TURHAN törende kısa birde konuşma yaptı. 
Bugün uzun süren emeğin, mücadelenin sonucunda mutlu ve paylaşımı yüksek bir gün olan meslek hayatımın başlayacağını söyleyen TURHAN, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü; ”Bugün benim için çok anlamlı bir tören için buradayız. Hepinize ayrı ayrı hoş geldiniz diyorum. Bugünlere gelmemde öncelikle belirtmeliyim ki ailemin büyük emeği var. Anne ve babama huzurlarınızda bu vesile ile şükranlarımı sunuyorum. Avukatlık mesleği kurumsal kimliği ve gelenekleri olan onurlu ve saygın bir meslektir. Yaşamım boyunca bu onurlu mesleğin bir üyesi olarak hukukun bağımsızlığı, savunmanın güçlü kılınması için çalışacağım.”dedi.
Konuşmasının devamında, hak arama özgürlüğünün etkin olarak kullanılmasına taraf, hukuka aykırı olan her şeyin ise karşı tarafında olacağını belirten Av.Enes TURHAN sözlerini şu cümlelerle tamamladı; ”Sadece üzerimde cübbe olduğu zaman değil her zaman bu onurlu mesleğin ilke ve kurallarına uygun davranacağımı ifade ediyor törenimizin hepimize hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.
Sitemizin köşe yazarlarından olan Hüseyin Turhan’ın oğlu Av.Enes Turhan’a bizde avukatlık meslek yaşamında üstün başarılar diliyoruz.
Tören Eskişehir Barosunun davetlilere ikramları ve birlikte fotoğraf çekimleriyle sona erdi. 


 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59