banner333

banner309

Başkan Durmuş’tan zehir zemberek açıklamalar

TFF 2.lig, Beyaz Grupta mücadele eden ve zorlu bir süreçten geçen Gümüşhanespor’da kulüp başkanı Yunus Emre Durmuş, kongre sürecinde sonra kamuoyunda ‘20 milyon ile gelmiş’ olarak çıkan söylentilerin artık propaganda malzemesi olarak kullanıldığının altını çizerek, konuyla ilgili açıklama yapma gereği duyduğu söyledi.

Gümüşhanespor 22.09.2019, 22:11 25.09.2019, 23:17
Başkan Durmuş’tan zehir zemberek açıklamalar
banner400

TFF 2.lig, Beyaz Grupta mücadele eden ve zorlu bir süreçten geçen Gümüşhanespor’da kulüp başkanı Yunus Emre Durmuş, kongre sürecinde sonra kamuoyunda ‘20 milyon ile gelmiş’ olarak çıkan söylentilerin artık propaganda malzemesi olarak kullanıldığının altını çizerek, konuyla ilgili açıklama yapma gereği duyduğu söyledi.

Kongre sürecinde yaşananlar…

Kongre sürecinden sonra yaşananlarla ilgili detaylı bilgiler aktaran Durmuş, kongreden sonra çok farklı söylentiler olduğunu fakat hiçbirine kulak asmadığını belirterek, “Çünkü önümde çok daha önemli işler vardı. Kısıtlı bir zaman içerisinde yapmamız gereken çok daha önemli işler bizi bekliyordu. Kongre salonuna girdiğimizde oy pusulalarımız ve yönetim kurulu listemiz hazır bir şekilde divana sunduk. Kongrede başkanlık için yarıştığımız Mutlu Gürler beyin tam anlamıyla seçime hazırlıksız girdiğini gördük ve liste yapmak için divandan 20 dakika süre istedi. Bu süre içerisinde ise sayın Gürler’in salonda bulunan delegeleri yönetim listesine yazdığı haberi aldım ve bu olay üzerine hızlı bir şekilde kulüp başkanlık divanına giderek divan başkanı Evren Evrim Özdemir beye ve divanda bulunan eski kulüp başkanımız İdris Çimen beye şikayetimizi bildirdik” dedi.

Divana kulübün 8,5 milyon borcun olduğunu ve ekstra 2 veya 2,5 milyon daha borç çıkabileceğini ifade ettiklerini kaydeden Başkan Durmuş, “Yeni yapılacak ve öngördüğümüz transferlerin 8 milyon lira civarında maliyeti olduğunu ve benimle gelen yöneticilerin de 20 milyonluk sıkıntıyı göze alarak görevlerini üstlenmek amacıyla kongreye geldiğini söyledim. Mutlu Gürler beyin, listesine yazılı delegelerin bize mantıklı olarak oy vermeyeceğini ve seçimi kazanma şansımızın olmayacağını ve bu durumda müsaade edilirse seçimden çekilebileceğimizi bildirdim. Söz edilen 20 milyon söyletişi bu durumdan ibarettir” diye konuştu.

“Bazı şahıslarla olan sorunları ve birilerinin yönlendirmesiyle bazı futbolcular görüşmelere katılmadı”

Seçime gelmeden önce alt yapı çalışmalarını yaptıklarını kaydeden Durmuş, “Antrenör harici görüştüğümüz futbolcular olmuştu. Şuanda da bu arkadaşlarımızdan 5 tanesi tesisimizde kalmakta. Göreve gelmeden önce futbolcu ve tek ekibe 5 milyon lira borç olduğunu, bu borcun nakitte 2,5 milyona kapanacağını, SGK ve maliyeye 2 milyon borç bulunduğu, bu borcunda yapılandırmada olduğunu söylendi. Bu borçlar haricinde 1,2 milyon da kredi borcu olduğu söylendi. Bizde bunları kabul ettik ve genel kurul sonrası çalışmalarımızı başlattık. İlk iş olarak alacaklı futbolcularla İstanbul’da görüşmek oldu. Bu görüşmelere bazı şahıslarla olan sorunları ve birilerinin yönlendirmesiyle bazı futbolcular görüşmelere katılmadı. Görüşmeleri yaptığımız esnada bize söylenen 2,5 milyona borcun kapatılması hususunu göz önüne alarak futbolcu arkadaşların bazılarına alacaklarının yarısı, bazılarına ise alacaklarının yüzde 40’ı teklif edildi. Bu arkadaşlar kendilerine yapılan bu teklifi onlara gelen telefonlarda kesinlikle kabul etmeyin bunlarda 20 milyon para var. Sizin paranızı mecbur verecekler hatta birazda fazla isteyin diye telkinde bulundular. Haliyle teklifimizi kabul etmediler. Karşımıza çıkan tablo çok enteresandı, futbolcu ve teknik ekip mahkemeye verenler, vermeye hazırlananlar ile birlikte avukatlık masrafları 680 bin TL toplamında ise 4 milyon 680 bin TL ödenmesi gerektiğiydi. Sonrasında İstanbul’da yönetim kurulu toplantımızı yaparak konuyu ayrıntılı masaya yatırdık. Bu arkadaşlar teklif edilen rakamları kabul etmeyecek, yeni bir yol izlenmesi gerekir diye karar aldık. Belli bir kısım nakit belli bir kısım kulüp senedi yada idari menajerimiz aynı zamanda hemşerimiz eski futbolcu Şakir Emek beyin arkadaşlarından ricada bulunup istediği hatır çekleri ile sürecin atlatılması, zaman kazanılması, takımımıza isteyeceğimiz desteklerin alınması, öngörülen sponsorluklar ile ödemelerin gerçekleştirip transferin açılmasını planlıyorduk” ifadelerini kullandı. 

“Akşamdan söz verenler, sabahında vazgeçtiler “

Başkan Durmuş, “Geçmiş sezonda takımımızda oynamış ve transferin açılmaması halinde de oynayabilecek arkadaşlar ile görüşmelerimiz devam etmekteydi, belli bir yol alınmıştı. Transferi açmaya çalışırken bazı futbolcular kesinlikle şehrimize bir daha gelmek istemediklerini gerek hocalar ile gerek ise geçmiş dönemdeki yöneticilerin kendilerini muhatap almadığını, verilen sözlerin tutulmadığını söylediler. Biz bazı arkadaşlarımızı ikna ederek hocamızın verdiği raporda kadroda olmasını istediği arkadaşları kadromuza kattık. Dışarıda kalan ve transfer yasağına takılan arkadaşlara ise nakit para olmadığını, evrak verilerek ödeme yapabileceğimizi bildirdik. Kabul eden arkadaşlarımız oldu, etmeyen ve kendilerine göre ürettikleri mazeretler ve nakit para almadan transferi açmayacaklarını söylediler. Ben ve İstanbul’da ki yönetim kurulu üyelerimle birlikte acil bir şekilde para bulmak için çalışmalara başladık. Ama her ne hikmetse akşamdan söz verenler, sabahında vazgeçtiler. Hep belirli başlı kişileri göstererek bu isimler size destekte bulunmaz ise size kimse yardımda bulunmaz diyerek telkinde bulundular. Ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarım ağırlıklı inşaat sektöründe bulunmaları nedeniyle bu nakit para olayı her ne kadar çözmeye çalışsak da, ülkemizde bulunan kriz nedeniyle aşamadık. Gittiğimiz her kapıdan da boş döndüğümüzü bizim birileri tarafından kabul görmediğimizi, hiç kimsenin de bize yardım etmeyeceği cevabını aldık. Gümüşhane’ye gelerek yönetici arkadaşlarımız ile de bu durumu paylaştık. Gerekirse transferi açamayacağımızı, anlaştığımız arkadaşlarımız ile devam edebileceğimiz bilgisini paylaştım” dedi.

“Gümüşhanespor benim özel mülküm değil, şehrin ortak değeridir”

Transfer sezonun kapanmasına 5 gün kala SGK ve maliyeyle ilgili temasların sağlandığını söyleyen Başkan Durmuş, “SGK ve maliye genel kurulda yapılandırılma yapıldığı ve taksitler halinde ödendiği söylenen kurumlardı. Burada ise SGK tarafından 380 bin TL teminat mektubu veyahut teminat harici en az %10’lik dilimin ilk peşinat olarak yatması gerektiği söylendi. Maliyede aynı şekilde 300 bin TL değerinde teminat ve 70 bin TL taksitin ödenmesi gerektiği istendi. Çünkü taksitlendirme 3.kez bozulmuştu ve bunun bilgilendirmesi kesinlikle bize yapılmamıştı. Bu ödemeleri nakit para bulunamaması ve hiç bir şekilde destek alamamamız hasebiyle halledememiş olup elimizdeki 20 futbolcu arkadaş ile devam etme kararı aldık. Bu sürece gelene kadar öyle şeyler yaşadık ki ben yola çıkarken kimsenin yönlendirmesiyle veyahut birilerinden icazet alarak bu yola çıkmadım. Tamamen samimi bir şekilde memleket takımımım düştüğü pozisyonu, kendime dert edinerek, bir şeyler yapabilmek amacıyla, elimizden geleni yapmak için, bu işe dahil oldum. Bu işin tabana yayılmasını, bu sorumluluğun sadece şehrimizde bir kaç kişinin üstüne yüklenmemesi gerektiğini anlatmaktı amacım. Bu düşüncem birilerinin canını sıkmış olacak ki engellemeler ve baskılar altında bırakıldık, sanki Gümüşhanespor şehrin ortak değeri değil, marka değeri değil, benim özel mülkümmüş gibi davranıldı. O yapsın, o etsin gibi kelimeler konuşulmaya başlandı. Ben başında da söyledim, görev dolayısıyla kendime menfaat kazanmak gibi bir derdim kesinlikle yok, bunun olması da kesinlikle mümkün değildir. Menfaatini bu takımın üstünde görenler var. Görev verilmediği için küsenler, eleştirmek için eleştirenler, aman bunların yanında kalmayalım, gözükmeyelim, fotoğraf vermeyelim, birileri kızar diyenler oldu, oluyor da. İşin sonucunda ise kulübümüzde bulunan 20 inanmış futbolcu kardeşimizin sıkıntılar yaşamasına sebebiyet verdi.  Akşamdan destek sözü veren ve sabahında kendilerine gelen bunlara para kesinlikle vermeyin mesajları gibi fitneliklerle uğraşıyoruz” diye konuştu.

“Aldığınız talimatlar takıma bir fayda sağlamayacak”

Başkan Yunus Emre Durmuş sözlerini şöyle sonlandırdı: “Takımım başarısı da başarısızlığı da şehre mal edilecektir. Bizler takımın başarısı için mücadele ederken, takımın başarısızlığını dört gözle bekleyen şahıslar var. Biz elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Bizim mücadelemiz yeterli değildir ve olmayacaktır da. Yapılan asılsız eleştiriler, alınan talimatlar ne size ne de takıma bir fayda sağlayacak. Kimseden 5 kuruş yardım almadan bu noktalara gelindi. Sahaya çıkmaz denen takım sahaya çıktı. Güzel bir birlik be beraberlik oluştu. Gümüşhane’de yaşayan ve istifa edenler oldu. Bize getirileri olmadığı için götürüsü de olamaz. Kararlarına saygı duyarım. Bu yol dikenli. Birileri göndersin biz yiyelim dönemi, bizim dönemimiz için geçerli değil. Bu durum da haliyle sıkıntılar yaşattı. Bizimle birlikte yol yürüyen, yürümeye devam eden manevi desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederim. Gelirken icazet almadığım gibi gideceğim zamanda kimseden icazet almam. Dik duruşumla geldim, aynı şekilde gitmem gerektiği zamanda bunu onurum ve şahsiyetim gereği takımımıza ve şehrimize zarar vermeden yapar yerine getiririm.” 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46