Dekorasyonda 2023 Oturma Grubu Trendleri

İş Dünyası 20.07.2023, 12:08
Dekorasyonda 2023 Oturma Grubu Trendleri

Oturma grubu seçimininde dikkat etmeniz gereken ilk faktör, odanızın boyutları olurken diğer faktörler, konfor ve tasarımdır. Divanev, yeni nesil oturma gruplarında, farklı boyutlarla konforlu ürünleri evinize taşırken, trendlerin ışığında özgün mobilya modellerine imzasını atar. Eğer siz de odanızı yenilemek istiyorsanız, Divanev'de uzun yıllar keyifle oturabileceğiniz tasarımları bulabilirsiniz. Geniş bir ürün yelpazesi ile karşınıza çıkan modeller arasında karar verirken, nelere dikkat etmelisiniz, haydi bir gözden geçirelim...

Odanızın Boyutları - Oturma Grubu Boyutları ile Uyum Sağlamalı

Oturma grubu modelleri arasında seçim aşamasında öncelikle odanızın ölçülerini almalı ve bu ölçüleri mutlaka bir yere kaydetmelisiniz. Salon ya da oturma odanızın en geniş alanını ölçerek işe başlayabilirsiniz. Dikdörtgen salonlarda, uzunluk ve genişliği çarparak metrekare hesabını yapabilirsiniz. Örneğin odanızın uzun bölümü 7m ve kısa alan 4m ise odanız 28 m2’dir. Bu sizin pusulanız olabilir. Ancak mobilyanızı geçireceğiniz kapıların ölçüsü de oldukça önemli. Kapılarınızı da hesaba katarak seçeceğiniz mobilyaya daha doğru karar verebilirsiniz.

Şimdi geçelim koltukların boyutlarını hesaplamaya... Uzunluk, derinlik, genişlik olarak koltuk ölçülerini alabilirsiniz. Aldığınız ölçüler doğrultusunda, mobilyanızın odanızda nasıl duracağını hayal edemiyorsanız, birkaç çarşaftan yardım alabilirsiniz. Çarşafları mobilya ölçülerinde katlayıp oturma odanıza serebilir, nasıl duracaklarını daha iyi bir şekilde hesaplayabilirsiniz. Dar bir yaşam alanınız varsa köşe oturma grubu modelleri sizin için doğru bir seçim olabilir.

Oturma Grubunda Konfor Önceliğiniz Olmalı

Kuşkusuz, günün büyük bir bölümü salonlarda geçiyor. Dolayısıyla konfor seçimde önemli bir etken olarak karşımıza çıkıyor. Salon oturma grubu seçiminde oturduğunuz alanın geniş ve rahat olması önemli. Yumuşak ama kaliteli süngerler ile dizayn edilen modeller ideal tercih olabilir. Genel olarak yerden yüksekliği standart olan mobilyalarda ergonomiye dikkat etmelisiniz. Örneğin, sırtınızı rahat bir şekilde sırtlığa dayayabilmeli, kolçaklarla kollarınız desteklenebilmeli. Oturduğunuzda ise ayaklarınız yere değebilmeli.

Kolay Temizlenebilme Faktörünü Gözden Kaçırmayın

Oturma grubu seçiminde bir diğer faktör de kumaş kalitesidir. Şönil, kadife ve keten kumaşlar pratik bir şekilde temizlenebilir ve leke tutmaz özellikleri ile öne çıkar. Tercihinizi bu kumaş türlerinden yaptığınızda kirlenen koltuklarınızı nemli bir bez yardımı ile kolayca temizleyebilirsiniz.

 

2023 Trendlerinde Neler Ön Planda?

Evinize yepyeni koltuk alırken elbette sezonun trendlerine de göz atmak istemeniz çok normal... O halde biraz da sezonun trendlerinden bahsedelim;

  • Cesur renkler bu yıl öne çıkıyor, turuncu, göz alıcı kırmızı ya da uçuk yeşil ile takımınızı odak noktası haline getirebilirsiniz. Ayrıca dekorasyonda sezonun renginin mavi olduğunu hemen belirtelim.
  • Zamansız kapitone tasarımlar bu yıl da yine ön planda. Chester oturma grubu modelleri ile evinize bu trendi kolayca taşıyabilirsiniz.
  • Modern tasarımları, klasik modellerle birleştirerek eklektik görünüm yakalayabilirsiniz.
  • Doğal ahşap tasarımlar uzun yıllar kullanabilmenize olanak tanırken, hiç bir zaman eskimeyen bir ruhu sembolize ediyor. Bu yıl da sürdürülebilir mobilyalar arasında öne çıkarken ahşap romantizmini evinize taşımanıza olanak sağlıyor.

 

Farklı Boyut ve Tarzlara Göre Divanev Oturma Grubu Seçenekleri

Divanev harika tasarımları evinize taşıyor. Geniş mobilya seçenekleri arasından dilediğiniz boyutta, renkte ve tasarımda kendiniz ve konforunuz için en doğru ürünleri bulabilmeniz mümkün. Oturma grubu fiyatları da markanın ürün seçenekleri kadar geniş bir skalada yer alıyor. Modern stillerden geleneksel motiflere, rustik tasarımlarımlardan minimalist ve doğal seçeneklere geniş bir perspektif sunan Divanev'de aradığınız oturma grubunu bulabilirsiniz. İsterseniz takım seçebilir isterseniz, kendiniz tamamen zevkinize göre kendiniz oluşturabilir, evinizde eklektik bir tarz yapabilirsiniz. Web sitesinde gözden geçirdiğiniz modelleri, size en yakın satış mağazasından detayları ile inceleyebilir, Divanev güvencesi ile satın alabilirsiniz.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 03:40
Güneş 05:17
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:22
Yatsı 20:52