banner333

banner309

Çimen GÜSİAD’ı Ziyaret Etti

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen GÜSİAD Genel Merkezini ziyaret etti. Aynı zamanda GÜSİAD Yönetim Kurulu toplantısına katılan Çimen GÜSİAD’ın faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

İş Dünyası 22.11.2014, 10:19 22.11.2014, 10:21
Çimen  GÜSİAD’ı Ziyaret Etti
banner400
Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen GÜSİAD Genel Merkezini ziyaret etti. Aynı zamanda GÜSİAD Yönetim Kurulu toplantısına katılan Çimen GÜSİAD’ın faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Toplantının açılışında Genel Başkan Prof.Dr. Kenan Aydın, GÜSİAD’ın Esenyurt’ta yapımı devam eden çok amaçlı projesi ile ilgili inşaatın son durumu hakkında bilgi verdi. Kaba inşaatı biten projenin duvar örülmesi aşamasına geldiğini ve bu konuda dün itibariyle çalışmaların başladığını belirtti. Projeyi bir an önce tamamlamak istediklerini, ancak, projenin istenilen sürede tamamlanabilmesi için işadamlarının desteğini beklediklerini ifade etti.
Söz konusu projeye rağmen öğrenci bursu sağlamaya da devam ettiklerini ve bu dönemde de öncelik babası vefat etmiş olan öğrenciler olmak üzere başarı durumlarına göre 300’ün üzerinde öğrenciye burs sağlayacaklarını ifade etmiştir.


Gümüşhaneli üniversite öğrencileri ile iletişim içerisinde olduklarını, öğrencilerin GÜNÖP adlı bir platform oluşturduklarını bu platform aracılığı ile zaman zaman bir araya geldiklerini ve öğrencilerin GÜSİD’ın mekan imkanlarından yararlandıklarını ve önümüzdeki süreçte dernek merkezinde seminer vb etkinlikler yapabilmelerine ortam sağlanacağını belirtmişlerdir.


Başkan Aydın, Aralık 2014 de İstanbul Sanayi Odası Başkanı Sn.Erdal Bahçıvan’ı, 2015 yılı ilk aylarında ise Sanayi ve Teknoloji Bakanı aynı zamanda hemşerimiz Sn. Fikri Işık beyi GÜSİAD’a konuk olarak davet edeceklerini bildirdi.
Başkan Aydın daha sonra, GÜSİAD’ın çok amaçlı sosyal tesisi projesine destek veren yönetim Kurulu Üyesi Sn. Muammer Beyaz ve Sn. Cahit Karakullukçu’ya pilaket takdim ettiler.
Prof.Dr. Kenan Aydın, Gümüşhane’de turizmin geliştirilmesi bağlamında Süleymaniye projesinin önemine bir kez daha vurgu yaparak; Gümüşhane Belediye Başkanlığı’ndan, Eskişehir Odunpazarı ve Ankara Beypazarı modelindeki gibi eski Gümüşhane evlerinin ihya edilmesini ve yurt dışı örneklerinde olduğu gibi çok küçük de olsa bir çarşı oluşturulmasını, bunun için sağlı sollu 15’er tane alt katı işyeri üst katı pansiyon olacak şekilde iki katlı binalar yapılmasını, bunların alt katlarının yöresel ürünlerin üretim ve satışı için üst katlarının da pansiyon olarak değerlendirilmesinin uygun olacağını, bu amaçla küçük bir çarşı olabilecek kadar bir alanın tahsisini beklediklerini, diğer taraftan Kış Sporları ve Kayak Merkezi için de 4 ya da 5 yıldızlı bir otel ile kayak pisti yapılması konusunda destek beklediklerini ve artık konuşma ve bekleme zamanı olmadığını harekete geçme zamanı olduğunu belirtmişlerdir. Ayrıca sürecin bu noktaya gelmesinde bugüne kadar emek veren tüm yöneticilere de teşekkür etmek isterim dediler.
Toplantı konuğu Belediye Başkanı Ercan Çimen ise, toplantıda Gümüşhane için projelerini anlattı. Çimen; Çevre yolu hakkında bilgi verdikten sonra, Gümüşhane’nin öncelikle içme suyu ve ciddi anlamda alt yapı sorunu olduğunu ifade etti. Çimen, Harşit çayının ıslahına öncelik vereceklerini ifade ederek, dar bölgeye sıkışan kent merkezini şehrin giriş ve çıkışına doğru (bir taraftan Mescitli diğer taraftan Kale) yaymayı hedeflediklerini ifade etti. Çimen, Halk Eğitim Merkezi, eski İmamhatip lisesi arazisi, adliye ve valilik binasının bulunduğu 20 dönüm arazi üzerinde büyük bir Kent Meydanı projesi tasarladıklarını bu konuda Cumhurbaşkanına dosya sunduklarını belirtti. Şehrin geniş bir otogar alanına, ayrıca üniversite öğrencilerini kent merkezinde tutmak için sosyal merkezi içinde olan bir AVM projesi tasarladıklarını söyledi. Kent merkezindeki eski futbol sahasının bulunduğu yerin altını otopark ve gençlik merkezi projesi olarak düşündüklerini belirten Çimen, Süleymaniye Turizm merkezi için gereken her türlü adımın atılacağını bu konuda her türlü turizm projesine açık olduklarının bilgisini verdi.
GÜSİAD Genel başkanı Aydın; merhum Necati ÇİMEN’in GÜSİAD’ın kurucusu olduğunu hatırlatarak kendilerine rahmet diledikten sonra, toplantıya katılımlarından dolayı yönetim kurulu adına başkan Ercan Çimen’e teşekkür edip, gelecekte yapılacak geniş katılımlı toplantılara da kendilerini davet edeceklerini belirtmişlerdir.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09