banner333

banner309

Burası Gümüşhane Burada İş Var, Aş Var, Gelecek Var

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO)  gerçekleştirdiği  Müşterek Meslek Komitesi toplantısında, bir kez daha ’Burası Türkiye Burada İş Var ‘’ sloganı ile yürütülen   ‘İstihdam Seferberliği 2019’ u masaya yatırdı.

İş Dünyası 12.03.2019, 15:37
Burası Gümüşhane Burada İş Var, Aş Var, Gelecek Var
banner400

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO)  gerçekleştirdiği  Müşterek Meslek Komitesi toplantısında, bir kez daha ’Burası Türkiye Burada İş Var ‘’ sloganı ile yürütülen   ‘İstihdam Seferberliği 2019’ u masaya yatırdı.

GTSO Meslek Komitesi,  Meclis Üyeleri,  İŞKUR İl Müdürü Hikmet Kara ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Eyüp İslamoğlu’nun da katılımıyla gerçekleştirilen toplanın açılış konuşmasını yaparak tüm  katılımcılara  İstihdam Seferberliği 2019’a verdikleri destek için teşekkür eden GTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane İş Dünyasının  ‘İstihdam Seferberliği 2019’ kampanyasına verdiği desteğin her geçen gün aratarak devam edeceğine inancının tam olduğunu söyledi.

‘İstihdam Seferberliği 2019’ hakkında yapılan yasal düzenlemenin Meclisten geçtiğini  ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiği günden itibaren Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak,  yasalaşan bu teşvik paketine tam destek verdiklerini belirten Başkan Akçay,  üyelerimizin  ve Gümüşhane İş dünyasının bu teşvik paketinden yeterli bilgiye sahip olması  ve  en üst düzeyde faydalanması amacıyla var güçleriyle  çalıştıklarını vurguladı.

Yürüttükleri çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi veren Başkan Akçay; ‘’ Bu süreçte ilk olarak hazırlamış olduğumuz basın duyurularını şehrimiz basın yayın organları ile ulusal basınla paylaşıp, yine hazırlamış olduğumuz afiş ve tanıtıcı materyalleri şehrimizdeki işyerleri ve muhtelif alanlara astık. Yine ulusal yayın yapan bir televizyon programına katılarak ‘İstihdam Seferberliği 2019’ hakkında tüm izleyicilerimizi bilgilendirerek iş dünyamızı istihdam seferberliğine davet ettik.

‘Amacımız Katılımı ve Faydalanmayı En Üst Seviyelere Taşıyabilmek’

Bu toplantımızda da Meclis ve Meslek Komitesi üyelerimizi bir araya getirerek gerçekleştirmiş olduğumuz Müşterek Meslek Komitesi toplantısında iş dünyamızın bu teşvik paketinden en iyi şekilde yararlanması ve İstihdam Seferberliği 2019 teşvikleri hakkında merak ettikleri alanları cevaplamaya çalışacağız. Katılımcılarımız anlayamadıkları  bir  teşvik maddesi  içeriği olursa, bunları  bizleri kırmayarak toplantımıza katılan SGK ve İŞKUR İl müdürlerimize  sormaları  ve  kafalarındaki soru işaretlerini ortadan kaldırmayı hedefledik.

Görüyorum ki çok da verimli bir toplantı oluyor. Teşvik paketi iş dünyası için çok önemli fırsatlar sunuyor. Ancak yaptığımız çalışmalarda görüyoruz ki iş dünyamız bu teşviklerin içeriği yeterince anlayamadığı için verimli bir şekilde kullanamıyor. Bizler de ortaya çıkan bu olumsuzluğu kaldırmak ve katılımı en üst seviyelere taşımak için GTSO olarak var gücümüzle çalışıyoruz ’dedi.

GTSO Başkanı İsmail Akçay açılış konuşmasının ardından ise ‘İstihdam Seferberliği 2019’  tanıtım videosu ve ilgili görsel materyalleri katılımcılarla paylaşarak teşvikler hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

‘İstihdam Seferberliği 2019 Hakkında Ne Merak Ediyorsanız Müdürlerimiz ve Uzmanlarımız Hazır’

İstihdam Seferberliği 2019’  hakkında da  gerçekleştirdiği sunumda Başkan Akçay’la  birlikte katılımcılara teşvik içeriğiyle ilgili destek kalemlerini anlatan  İŞKUR İl Müdürü Hikmet Kara ve SGK İl Müdürü Eyüp İslamoğlu, iş dünyasının   İstihdam Seferberliği 2019 hakkında merak ettikleri tüm soruları cevaplamaya ve iş dünyasının bu teşvik paketinden en süt seviyede yararlanması için yapılacak tüm çalışmalara  hazır olduklarını söyledi.

‘Arayın Uzmanlarımız İş Yerine Gelsin Özel Bilgi Versin’

Gümüşhane İŞKUR İl Müdürü ve SGK İl Müdürü tarafından da Gümüşhane İş dünyasına açık çek sunulduğunu ifade eden Başkan Akçay ‘’Değerli katılımcılar Müdürlerimiz sizlere açık çek sunuyor. Merak ettiğiniz her konuda kendilerini arayarak bilgi alabilir veya ilgili uzmanın işyerine gelerek sizleri iş yerinizde bilgilendirmesini isteyebilirsiniz. SGK ve İŞKUR’dan  uzman arkadaşlarımızda  ulaşabildikleri ölçüde işyerlerimizi ziyarete başlayacaklar. Bu güzel ve özel hizmetin  sözünü müdürlerimiz burada bize verdi ve sizler le de paylaştı. Bu hizmeti   ülkemizin  ve dünyanın  hiçbir yerinde bulamazsınız. Kendilerine bir kez daha verdikleri bu değerli destek için teşekkür ediyor, Burası Gümüşhane, Burada İş Var, Aş Var, Gelecek Var diyerek, tekrar  tüm iş dünyamızı İstihdam Seferberliği 2019 ‘a davet ediyorum’ ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48