banner333

banner309

25.05.2015, 13:21

HER ALANDA ADALETE İHTİYAÇ VAR !

 

 HER  ALANDA   ADALETE  İHTİYAÇ  VAR !

Atatürk ,öldüğü zaman ,üstüne kayıtlı tek bir maddi varlığı yoktu.Bugün   kendilerine   milli irade  diyenlerin,  millilikle alakalarının  olmadıklarını net olarak söyleyebiliriz. Yeni Türkiye, başkanlık sistemi, çözüm süreci  denilen projeleri hergün gündeme getirenler, ülke ekonomisini  darboğazlara sürüklediklerini  farketmiyorlar mı? Bu projeleri   savunanlar  ,incelendiğinde dünyanın en zenginleri arasına girdiklerini  göreceksiniz. Bu  adamlar  iktidarları için  ülkenin başına  hergün  yeni çoraplar ördüklerinin  farkında değiller mi? Çocuklarının dahi mülti milyarder olduklarını artık   dünya alem biliyor... Atatürk 'ün gösterdiği iradenin binde biri bu insanlarda var mı? Başkanlık sistemi gelince, açlık sınırında yaşayan insanlara ne faydası olacaktır ,bilemiyoruz ! Çözüm sürecinden hala ümitvar olan var mı ,bilemiyoruz !


Onlar zengin oldukça ,ülkenin de bölünmesine göz yumuldukça ,geçim derdine düşmüş olanlar , bir ay 950 tl ye çalışanların büyük kısmı hala bu hükümete , sarayda suyunu dahi altın bardaklarla içenlere desdek verip ,yola devam diyecekler mi ? Onu da bilemiyoruz.


Geçmişde de dini kullanan herkes, aptalların sırtından devleti de soyarak zengin olmuşlardır. Bu artık bir kural.Bu adamların, devletin kasasından ,halkın sırtından çıkan paralardan sadece seçimde harcadıkları parti bayrağı ve seçim masraflarını hesap edersek , her ile birer fabrika yapılırdı. İşsiz adam da kalmazdı.


Ayrıca yetmedi, her an önümüzü kesip para isteyen binlerce Suriyeli de ayrı bir sıkıntı. Bu insanlar plansız proğramsız ülkenin her yerine yayılmışlar, yer yer kavgalar ve huzursuzluklara sebep oluyorlar. Madem getirdiniz, planlı bir biçimde ikamet ettiriniz.


Ülke ekonomisi şu an iflas etmiş vaziyette.Neden mi ? Bu hükümet emekliye 24 tl gibi dilenciye bile reva görülmeyen bir para verdi. İşçi,memur ve diğerleri de aynı konumda... Dolar alıp başını giderken ,insanımızın alım gücü aşağı doğru çekiliyor.Ülkenin yarıdan fazlası sefalet içinde. Ama olsun, bu açığı dini kullanarak bu seçimde de yine geçiştirmenin peşindeler...


Hükümet yanlısı olmayan herkes köşeye sıkıştırılıyor. Suçlu muamelesi görüyor. Askerler yıllarca içer de tutuldu ,adamların kimisi hatta sitresten,hastalıklardan öldüler . Yıllar sonra suçsuz bulunup dışarı çıkarıldılar. Gazeteciler öylesine. Bu nasıl bir adalet? Bu ülkede adaletin bittiğini sağır sultan bile biliyor. Hala bu adaletsizliğe sebep olanlar halkın yüzüne nasıl bakabiliyorlar ? Ama olsun, al Kur'an-ı eline çık mitink alanına bu açık kendiliğinden kapanır, milletimiz nasıl olsa muhafazakardır. Dinden ,imandan bahsettin mi akan sular durur !!!


Birlikte millete tuzaklar kurdukları ,paralel yapı dedikleri ile dirsek temasları kopunca ,şimdi onların inlerine girmekle meşguller. 12 yıl sonra mı uyandınız ?  Bir dakika geç kalınca tren gidiyor. Bu ülke nelere gebe? 12 yıl kör müydünüz?Suçlu şimdi kim ?


Bu ülke ,seçimden sonra iflas eden ekonomi ile yüz yüze kalacaktır. Bunu tüm ekonomistler hergün söylüyor ...Şimdiye kadar satılan milli kuruluşlarla ,iflas halktan gizletildi. Göreceksiniz o kutularla götürülen ,yürütülen paralara bu ülkenin çok ihtiyacı olacak . Hükümete yağ çeken, onlardan sebeplenen onca gazeteci,tv ler bile ,seçimden sonra iflas kapıda netleşince ters atışa geçeceklerdir. En büyük partinin milyarca reklam parasının acısı dahi bu milletten ve bu devletten acı bir şekilde çıkacaktır. Türk halkı , zararın neresinden dönersek kardır mantığını iyi değerlendirmesi lazımdır. Tüm bu olumsuzlukları beyni açık olan herkesin bir kenara yazması gerekmektedir !


Hükümettekiler ele geçirdiklerinden elbette vazgeçmek istemezler.Ancak işsiz adamlar ,fakir adamlar olmalı ki, bunlar sırtına bineceği köleler bulabilsinler. Ülkenin yarısı ,en azından fakir olmalı ki ,kömür,makarna ve çiçek yağı ile fakir halk elde tutulabilsin. Maddi durumu bozuk olup ta sosyal yardım alan insanların durumu düzelmeden ,Türkiye'de haksızlıklar ve yolsuzlukların sonu gelmeyecektir. Türkiye seçim sonuçları ne olursa olsun, seçimden sonra ekonomik olsun,bölünme olsun,anarşi olsun vb... Tüm alanlarda sıkıntı ile karşı karşıyadır.Türkiye'nin  her alanda  adalete  ihtiyacı vardır...

Saygılarımla...

Cevat NAS

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09