banner333

banner309

21.07.2011, 15:23

HAYALDİ GERÇEK OLDU

“Başarı; başarmak isteyenindir”
 
HAYALDİ GERÇEK OLDU
 
Gümüşhane 3 alanda da ilk 10’a girdi
Doğu Karadeniz’de ilk 10’da Gümüşhane’den başka il yok
Gümüşhane MF’de 5, TM’de 7 ve TS’de 9. sırada yer aldı
 
            Yukarıdaki üç cümle hayal değil gerçek. Nihayet zamanında atılan sağlam tohumların bugün rengârenk yeşillendiğini, filizlendiğini ve meyveye durduğunu görüyoruz. Bu başarı Gümüşhane’de aileden, öğrenciye, öğretmeninden idarecisine, dershanesinden sebep olan hemen herkese bizim onurumuz, bizim gururumuz ve bizim başarımız.
             Geçen yıl sene sonu değerlendirme toplantısında Sayın Valimiz Enver Salihoğlu’nun haklı uyarılarını dikkate alarak bu başarının tesadüf olmadığını tüm Türkiye’ye adeta ispat ettik. İdarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve nihayetinde çocuklarımız bizi mahcup etmediler. Yüzümüzü kara çıkartmadılar. Hepsini kutluyorum.
            Belki klasik olacak ama Gümüşhaneli çocuklarımızın ve gençlerimizin bu mahrum coğrafyada okumaktan başka alternatifleri yoktur, olamaz da. Önlerinde o kadar başarılı modeller varken Gümüşhaneli genç kötü modelleri örnek almaz. Geçenlerde İTÜ gibi bir üniversitenin iki bölümünü birincilikle bitirip koltuklarımızı kabartan Gümüşhane’nin zirve rakımlı Güvercinlik Köyü’nden Mehmet Güvercin’in kardeşleri ağabeylerinin izinden gitmektedirler. Ve bu Gümüşhaneli gençlerin çoğu yokluk ve yoksulluk içinde hayallerinin peşinde tabiri caizse adeta tırnaklarıyla kazıya kazıya bu başarıyı yakaladılar.   
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan ve yaklaşık 2 milyon öğrencinin girdiği Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçları açıklandığında inanın Gümüşhane olarak heyecanlıydık ama ümitsiz değildik. Ve dediğimiz gibi de oldu.
            21 Temmuz 2011 tarihinde saat 14.00’de açıklanan sonuçların ardından yapılan ilk açıklamalara göre MF, TM ve TS alanlarında puanlarına göre Gümüşhane, Türkiye genelinde ki ilk 10 il arasında yer aldı. Bu başarı hepimizin. Bu başarı lokmasından kesip çocuğunu dershaneye gönderen anne ve babanındır.
            ÖSYM’den alınan bilgilerde Matematik-Fen (MF) puan dalında LYS-1 ve LYS-2 sınavlarına giren öğrencilerin puanlarının ortalamasına göre Gümüşhane, 5. sırada yer aldı. 283,098 puan ortalaması ile bu dereceyi elde eden Gümüşhane’nin yanı sıra Kilis birinci, Kırşehir ikinci, Karabük üçüncü, Sinop dördüncü, Denizli altıncı, Ankara yedinci, Burdur sekizinci, Kırıkkale dokuzuncu ve Antalya onuncu oldu.
            Türkçe-Matematik (TM) puan dalında ise LYS-1 ve LYS-3 sınavlarına giren öğrencilerin puanlarının ortalamalarına göre Gümüşhane 268,823 puana 7.sırada yer aldı. Bu puan diliminde de Kilis birinci, Kastamonu ikinci, Niğde üçüncü, Sinop dördüncü, Kırşehir beşinci, Eskişehir altıncı, Bartın sekizinci, Kırıkkale dokuzuncu ve Burdur onuncu oldu.
            Türkçe-Sosyal (TS) puan dalında da LYS-3 ve LYS-4 sınavlarına giren öğrencilerin puanlarının ortalamalarına göre Gümüşhane 266,357 puan ile 9.sırada yer aldı. Bu puan diliminde Bitlis birinci, Bartın ikinci, Aydın üçüncü, Sinop dördüncü, Niğde beşinci, Siirt altıncı, Nevşehir yedinci, Manisa sekizinci ve Tekirdağ onuncu oldu.
            Geçtiğimiz yıl yapılan sınavda MF, TM ve TS puan türlerinin ortalamasında 6. sırada yer alan Gümüşhane, bu yıl aynı hesaplama yöntemiyle bir sıra gerileyerek 7. sıraya düşse de Gümüşhane’nin başarısı tesadüftür diyenlere adeta birer ders verdik. Geçen yıl MF’de Türkiye onuncusu, TM’de Türkiye 13.sü ve TS’de Türkiye üçüncüsü olmuştuk.
            Gümüşhane’nin olmazsa olmazı, tek kurtuluş reçetesi eğitimdir. Bunun bilincinde olan ve biz Gümüşhanelilere festival öncesi bayram yaşatan öğretmenlerimizi kutluyor; bu başarıya imza atarak bizi haklı olarak onurlandıran çocuklarımızın ve gençlerimizin gözlerinden öpüyorum. 
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 14 Mayıs 2024
İmsak 03:15
Güneş 05:00
Öğle 12:23
İkindi 16:18
Akşam 19:37
Yatsı 21:14