banner333

banner309

03.01.2017, 13:36

Halep'te Dünya Ölüyor

Sanmayın ki, Halep’te bir tek Halep halkı ölüyor. Orada Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, İngiltere, İran, Suriye vs. gibi daha nice devletler ölüyor. Ölürken öldüklerini de görmüyorlar. Bu derece görme yeteneklerini kaybetmiş. Kendileri planlayıp kendileri oynuyorlar. İnsanlıklarını kaybettikleri doğrudur. Görme yeteneklerini de kaybettikleri gibi. Oyunları bir gün kendi başlarına gelecek, bundan eminim.

Uçaklarla günlerce bombalanan bir şehirdir, Halep. Hastahaneler yok! İlaçlar yok! Ama buna rağmen etrafta onlarca, yüzlerce, binlerce… ceset var! En acısı da nedir biliyor musunuz? Cesetleri kömürleşmiş çocukları görmek. Yabancıların yaptıkları en güzel iş değil mi? İnsafsızca mazlumları yok etmek. Kan emici vampirler gibi savaşın her anını takip edip mazlumları düşünmeden faydalanabilecekleri anı kollamaları. Sonrada hiç bir şey olmamış gibi sözde kınama yaparak vicdanlarını rahatlatıyorlar. Öyle rahat olmasınlar, cehennem kapılarını açmış iblis öyle mutlu ki ateşe odunları atıyor. Cehennem ateşi bekliyor biran önce kucaklaşmak için mazlumların düşmanlarıyla.

Mazlumların şehri Halep, 2006 yılında “İslam Kültür Başkenti” unvanı kazanan o şanlı memleket. Şimdiyse İslam’ın düşen kalelerinden biri. İslam âlemi neredesin neden sesin çıkmıyor. Müslümanlar zülüm altındayken başını yastığa nasıl rahat koyabiliyorsun akşamları. Hadi bir şey yapamıyorsan söyle anlarız neden sessizsin diye. Elinden de bir şey gelemiyorsa Halep için mazlumlar için onların sesini duyur, en azından bunu yapabilirsin.  Üstat Necip Fazıl KISAKÜREK dediği gibi "kim var! " diye seslenilince, sağına ve soluna bakınmadan, fert fert "ben varım! " cevabını verici, her ferdi "benim olmadığım yerde kimse yoktur! " duygusuna sahip bir dava ahlâkını benimseyen bir gençlik ve Müslümanlık örneği göstermesini diliyorum.

Belki bir gün uzaktan bir ses İslam âleminin içinden “BEN BURDAYIM”  diyebilir. Zulme karşı ben buradayım, ben Halep’in yanındayım, ben mazlumların yanındayım diyebilir…

Umut sokağında Halep için bekliyoruz. Ölen insanlık için bir umut olabilmek adına sende SES VER TÜRKİYE’M…

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11