banner333

banner309

Konya’da yaşayan Gümüşhane sevdalıları öğrencileri unutmadı

Konya’da Yaşayan Gümüşhane Sevdalıları Platformu, Gümüşhane’nin köy okulundaki öğrencileri unutmadı ve Torul Aktaş Ortaokulu ve İlkokulu’nda bulunan anasınıfı, ilkokul ve ortaokul eğitimi alan 47 öğrenciye kırtasiye ile kıyafet yardımında bulundu.

Gurbet 07.10.2023, 17:40
Konya’da yaşayan Gümüşhane sevdalıları öğrencileri unutmadı
banner400

Konya’dan Gümüşhane’ye gelen dernek üyeleri sabah okul zilinin çalmasıyla birlikte öğrencileri ziyaret ederek kırtasiye yardımında bulunmalarının ardından çocuklarla beraber kıyafet alışverişi yaptılar.

Platform üyeleri daha sonra miniklerle birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürbüz, Torul Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin, Torul Aktaş Ortaokulu ve İlkokulu yönetici ve öğretmenleriyle Sema Doğan Yaşam Alanındaki restoran bir araya gelerek aynı sofrada buluştu. Yemeğin ardından minikler öğretmenleri ile bowling oynayarak günün tadını çıkardı.

“Çocuklar bizi çok sıcak karşıladı”

Konya’da Yaşayan Gümüşhane Sevdalıları Platformu Üyesi Konya Farabi Hastanesi Müdürü İsmail Demirel, “Gümüşhane’de bulunan bir okula yardım yapmak istiyorduk bir süredir ve bunu da Aktaş Ortaokuluna yapmaya karar verdik. Çocuklarla birlikte biz de çok mutlu bir gün geçirdik. Kendi şehrimize ve çocuklarımıza ne kadar destek olabilirsek o kadar mutlu olacağız. Bizim gibi tüm Türkiye’deki platformları ve dernekleri de aynı bizim yaptığımız gibi örnek teşkil etmesi amacıyla faaliyetler sürdürmesini bekleriz. Buradaki çocuklarımıza Konya’dan hediyelerimiz oldu. Sabah okula gittiğimizde çocuklar bizi çok sıcak karşıladı. Torul İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Eyyüp Zengin Bey, Okul Müdürümüz Serkan Bey ve diğer öğretmen arkadaşlarımız bizi inanılmaz derece de sıcak ve samimi karşıladı bizi. Tüm öğrencilere hediyelerimizi dağıttık sonrasında ise kıyafet için hep birlikte çocuklarla alışverişe gittik ardından hep birlikte yemekler yedik ve çocuklarda burada oyunlar oynayarak mutlu oldular. Bizler de onların mutluluğuyla mutlu olduk” ifadelerini kullandı.

Anaokulu, ilkokul, ortaokul öğrencilerinin tamamına kırtasiye kolileri, Anaokulu öğrencilerin tamamına üst düzey oyuncak, lise sınavı için hazırlık yapan öğrencilere konu anlatımlı setler dağıtan platform üyeleri daha sonra Gümüşhane’de anlaştıkları bir giyim mağazasına getirdikleri çocukları botundan paltosuna, kazağından pantolonuna kadar giydirdi.

Haber: Zeynep KAYA

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 07 Mayıs 2024
İmsak 03:26
Güneş 05:07
Öğle 12:24
İkindi 16:16
Akşam 19:31
Yatsı 21:04