banner333

banner309

Gümüşhaneliler Şifayı Bolu'da Buldu

Gümüşhane Kelkit (Güzyurdu (Sipikör) Köyü’de doğan Sefa Bulut’un eşi Doç Dr Nebahat BULUT, eşinin hemşehrilerine şifa dağıtıyor.

Gurbet 01.09.2014, 09:33 01.09.2014, 09:38
Gümüşhaneliler Şifayı Bolu'da Buldu
banner400
 Gümüşhane Kelkit (Güzyurdu (Sipikör) Köyü’de doğan Sefa Bulut’un eşi Doç Dr Nebahat BULUT, eşinin hemşehrilerine şifa dağıtıyor.

Gümüşhane Kelkit (Güzyurdu (Sipikör) Köyü’de doğan Doç Dr. Sefa BULUT halen Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Rehberlik Anabilimdalı öğretim üyesi olarak çalışıyor. Ailesi sonradan Edirne’ye yerleşmesine rağmen çocukluğunun ve yaz tatillerinin geçtiği Güzyurdu onun için hep özel bir yerde olmuş. Sefa BULUT ağrı tedavi uzmanı Doç Dr Nebahat BULUT ile evli. Bir bayram tatilini hemşehrileri ile geçirmek ve doğduğu toprakları çocuklarına veşine tanıtmak isteyen Sefa Bey köylülerinin de şifa bulmasına vesile oldu.

Doç  Dr Nebahat BULUT konu ile ilgili yaptığı açıklamada ‘Ramazan bayramı tatilinde eşimin doğum yeri Kelkit Güzyurdu köyüne geldik. Burada halen 80 hane kadar nüfus var. Maalesef ekonomik sıkıntılar Gümüşhane’den çok ciddi göçlere sebep olmuş. Gümüşhane ve Güzyurdu’nda yaptığımız ziyaretlerde hemşehrilerimiz bizi çok sıcak karşıladılar. Benim ağrı tedavisi uzmanı olmam sebebi ile yoğun bir şekilde ağrıya yol açan hastalıklar örneğin bel fıtığı boyun fıtığı gibi  sorular soruldu. Elimden geldiği kadar sağlık konusunda kendilerine yardımcı oldum.

Hastalarımızdan Emine BULUT ve Bahattin BULUT ise tedavi olmak için Bolu’da halen çalışmakta olduğum Özel hastaneye geldiler. Emine Teyze guatr ameliyatı sırasında ses teli kesilmesine bağlı nefes darlığından, Bahattin Amca ise diz kireçlemesine bağlı ağrılardan şikayetçi idi. Kendilerinin tedavisini yaparak tekrar memleketlerine uğurladık. İnşallah tedavinin başarısı ile memnuniyetimiz daha da artacak. Eşim zaten Güzyurdu ile bağlantısını hiç koparmamıştır, köyün öğrencileri ile özel olarak ilgilenir, tüm Türkiye hatta Avrupa’daki akrabalarını hep arar hatılrarını sorar. Bundan sonra da Güzyurdu Köyü ile yakın ilişkilerimizi sürdürmeye bilhassa sağlık konusunda ben, gençlerin eğitim sorunları başta olmak üzere eğitim ve ruh sağlığı ile konularda psikolog olan eşim Sefa BULUT  yardımcı olmaya devam edeceğiz. ’ dedi.

Bahattin BULUT ise ‘Doktor hanım ve hocam ile bayram tatili sırasında Güzyurdu Köyü’ne geldiklerinde karşılaştık. Zaten Sefa Bey’in çocukluğunu ailesini tanıyoruz biliyoruz. Oldukça uzak mesafe olmasına rağmen hemşehrimizin methini duyarak ve ona güvenerek tedavi olmak için geldik. Bizi çok sıcak karşıladılar ilgilendiler. Allah razı olsun. ‘ dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09