banner333

banner309

Uluslararası Ahmet Ziyaüddün Sempozyumu Haziran ayında Bağcılar’da gerçekleşecek

İstanbul’da Bağcılar Gümüşhaneliler Derneği’nin Gümüşhane’nin 95. Yılı dolayısıyla düzenlemiş olduğu gecede Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı, Gümüşhaneli hemşerimiz Şahin Köse Uluslararası Ahmet Ziyaüddün Hazretlerinin doğumunun 200.yılı dolayısıyla Bağcılar Belediyesi ve Gümüşhane Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı tarafından organize edilecek bir sempozyum gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Gurbet 18.02.2013, 21:13
Uluslararası Ahmet Ziyaüddün Sempozyumu Haziran ayında Bağcılar’da gerçekleşecek
banner400
Bağcılar Halksarayında şölen havasında geçen  gecede Şahin Köse yaptığı konuşmasında;  Kelkitiyle, Kösesiyle, Şiranıyla, Toruluyla, Kürtünüyle,  Harşit vadisinin ve Kelkit vadisinin güzel insanları, sevgili Gümüşhaneliler hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.  Bağcılar Halk Sarayına hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.  Zaman zaman sizlerle bir araya gelip  toplantılar yapıyoruz. Köy derneklerimizi ziyaret ediyoruz, il derneklerimizi ziyaret ediyoruz. İl derneklerimizle Gümüşhane’mizin, köylerimizin sorunlarını tartışıyoruz. Bunun meyvesi olarak bugün halk sarayında kurtuluş şöleninde biraraya gelmiş bulunuyoruz.

 Zaman zaman yurtdışına gezilere çıkıyoruz. Bu gezilerimizde 2 coğrafyayı turist olarak gezmek  beni derinden etkiledi.  Birisi 1913 yılında bir oldu bitti ile kaybettiğimiz Balkan Türkiyesi, diğeri 800 yıl Müslümanların elinde kalmış Endülüs coğrafyası yani bugünkü İspanya. İspanyanın başkenti Madrid’in kurucuları Müslümanlar. Bunu aklımızdan çıkarmayalım. Yaklaşık 1 asır önce bugün üzerinde bulunduğumuz bu coğrafyayı güzel İstanbul’umuzu bizlerin  bir turist olarak ziyaret etmemesi  için dedelerimiz, amcalarımız, dayılarımız başta Çanakkale olmak üzere Sarıkamış’ta, Filistin’de yüzbinlerce şehit verdi. Onun için bu kurtuluş günlerini unutmamamız lazım. Gelecek adına bir medeniyet kurmak istiyorsak bu günleri hafızamızda, hatıralarımızda taze tutmamız gerekiyor.  

Dünsüz geleneksiz, mazisiz bir medeniyet kurmanın mümkün olmadığı bilinciyle Bağcılar Belediyesi olarak Bağcılar’da ikamet eden her kesimin, aydınıyla, münevveriyle, genciyle, ihtiyarıyla, çocuğuyla, engellisiyle ve en önemlisi Gümüşhaneliler başta olmak üzere bütün sivil toplum örgütleriyle işbirliği içerisindeyiz. Neden.. Çünkü daha güzel   Bağcılar, daha güzel İstanbul, daha güzel Türkiye olmak için.

Sevgili hemşerilerim, tüm ilimizi kucaklayacak şekilde geçtiğimiz aylarda Gümüşhane Sağlık ve Eğitim Vakfı diye bir vakıf kurduk. Bu vakfımız kısa süre içerisinde  450 öğrencimize 1200 lira burs verecek şekilde yaklaşık 540 Bin TL burs verdi.  Ayrıca arkadaşlarımızla yerel yönetimlerle nasıl işbirliği yapabiliriz düşüncesiyle Bağcılar Belediye Başkanımız Lokman Çağırıcı’ya Ahmet Ziyaüddün Hazretlerinin doğumunun 200. Yıl dönümü hatırasına Ulusalararası sempozyum düzenleyelim dedik. Belediye başkanımız her zaman Gümüşhane’den gelen bu gibi güzel teklife olumlu yaklaşarak evet dedi. Buradan kendisine bir kez daha teşekkürlerimizi arz ediyorum. İnşallah haziran ayının ilk haftası uluslararası sempozyumumuzu yapmış olacağız. İnşallah Bağcılarda yeni açılacak 5 yıldızlı otellerimizin birisinde bu sempozyumumuzu gerçekleştireceğiz.  

 İnşallah bir Cuma namazımıza mütakip Ahmet Ziyaüddün hazretlerinin kabirlerini  ziyaret ettikten sonra  Yavuz Selim Mahallesinde Kestane bahçemizin yukarısında Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi  adına  yaptıracağımız Cami temelini atacağız. O törenden sonrada İlim ve İrşatla geçen bir ömrün anlatıldığı sempozyumumuzu gerçekleştirmiş olacağız, dedi.

  


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27