banner333

banner309

30.06.2012, 08:57

GÜNDEME DAİR

Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı Çerkez
Türkiye’dir asıl merkez
Böyle bilsin bunu herkes
Özü İslam bu vatanın
İsmail HAYAL

Güzel yurdumuzun dört bir yanı mukaddestir. Çünkü şehit kanlarıyla çizilen bir değerler mozaiğidir. Mevlana’dan, Yunus’a, Aşık Veysel’den Pir Sultan’a uzanan bu kültür zenginliğinde asırlardır birçok medeniyetler, mezhepler ve ırklar kardeşçe yaşadı ve yaşamaya da devam ediyorlar.


İslam potasında hamurlanan ve Türk ana kimliği altında asırlardır hüküm süren bir kardeşlik potansiyelinin halkalarıyız biz. Rabbimiz bir, peygamberimiz bir, kıblemiz bir, vatanımız bir olan bir senteziz biz.


Haliyle hal böyle olunca içeride ve dışarıda birçok düşman gözün iştahını kabartan ve her dönemde istismar edilen bir coğrafi konumdayız. Çevremize bakıldığında son yıllarda sağlam siyaset ve doğru atılımlarla bölgede bir hami olma özelliğine de haiziz. Bu durum elbette bir yerleri de rahatsız edecektir.


O yüzden her türlü senaryonun uygulamaya konulduğu; kardeşi kardeşe böldürerek ve kırdırarak hain emellerini hayata geçirmek isteyenlere inat güzel yurdumuz her birimiyle dâhili ve harici düşmanlarına karşı amansız bir mücadele içindedir.


Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı gibi bir destana sahip bu aziz millet Türk’ü, Laz’ı, Kürt’ü, Çerkez’i ve diğer 72 etnik kökeniyle tarih boyunca hep birlik ve beraberliğin mesajlarını vererek dik ve sağlam durmuştur. Hiçbir kuvvet bu birlikteliği bırakın yıkmayı sarsamamıştır bile.


Bugün asmayıp beslediğimiz ve hatta yüce meclis çatısı altına soktuğumuz vatan hainleri küstahça ve fütursuzca birlik ve beraberliğimize adeta dinamit yerleşmektedir. Ve bazı mezhep düşmanları da bu tür oyunlara alet olmaktadır. Güzel vatanımızın kılcal damarlarını kesmek gayretinde olan bu şer kuvvetlere Rabbim elbette fırsat vermeyecektir.   
    

Bugün tek tük yapılan ferdi hareketler zavallı bir güruhun son çırpınışlarından başka bir şey değildir. Karadeniz gibi ülkenin milliyetçi ve muhafazakâr bir bölgesini gündemlerine alan bu zavallı güruh kendi pisliklerinde boğulacaklardır. Ülkemiz her zaman akıllı bir siyasetle bu zor günlerinde üstesinden gelerek tahrik ve oyunlara kapılmayacaktır.


Adeta bu aziz milletin topyekûn bir tükürüğüyle tarumar olacak olan bu zavallı güruh ve onların tetikçileri olan daha zavallı devletçikler Türk’ün şamarını epeydir yememiş olsalar gerek.


Rabbim bu aziz millete bir daha istiklal Marşı yazdırmasın. (Âmin)
Yorumlar (1)
Nazire Nalçacı 12 yıl önce
Yıllarca beraber yaşadık, bunca yıl sesimiz çıkmadı. Noluyor diye soruyoruz ?
Cevap basit aslında, tarumar etmek !!!
Hevesleri kursaklarında kalacak inşallah.Evliya'lar, embiya'lar yüzü suyu hürmetine.
Alnından öpüyorum kardeşim. Hayırlı ramazanlar.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 12 Mayıs 2024
İmsak 03:18
Güneş 05:01
Öğle 12:23
İkindi 16:17
Akşam 19:36
Yatsı 21:11