banner333

banner309

Zigana Dağında turist güvenliği için jandarma ekipleri seferber oldu

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı tarafından Zigana Dağı ve Kayak Tesisi'nde kış turizmi kapsamında yerli ve yabancı turistlerin güvenle tatillerini sürdürebilmeleri için çalışmalar devam ediyor.

Gündem 24.01.2024, 00:46
Zigana Dağında turist güvenliği için jandarma ekipleri seferber oldu
banner400

Gümüşhane'nin Torul ilçesinde bulunan Zigana Dağı ve Kayak Tesisi, kış turizmi açısından önemli bir cazibe merkezi. Her yıl yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlayan tesiste, jandarma ekipleri turistlerin güvenliği için seferber oldu.

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ve Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri, tesiste 24 saat esasına göre görev yapıyor. Ekipler, trafik güvenliğinin sağlanmasının yanı sıra, vatandaşlara karda ve siste kaybolma durumunda yapılması gerekenler, karda ve buzda yürüyüş teknikleri ile donma ve hipotermi durumlarıyla karşılaşılmaması için uygun kıyafet seçimi noktasında bilgilendirmede bulunuyor.

Ekipler, ayrıca kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında vatandaşlara bilgilendirme broşürü de dağıtıyor.

Jandarma ekipleri, Zigana Dağı ve Kayak Tesisi'nde turistlerin güvenli bir şekilde tatillerini geçirmeleri için çalışmalarına devam edecek.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 14 Mayıs 2024
İmsak 03:15
Güneş 05:00
Öğle 12:23
İkindi 16:18
Akşam 19:37
Yatsı 21:14