banner333

banner309

Nurettin Saraç: Gümüşhane’nin Caddelerinde de Adalet Yok!

Gümüşhane'nin iki ana caddesinden biri olan Hasanbey Caddesi, kent planlamasında yapılan hatalar nedeniyle atıl bir cadde haline geldi.

Gündem 18.03.2024, 18:07 19.03.2024, 08:43
Nurettin Saraç: Gümüşhane’nin Caddelerinde de Adalet Yok!
banner400

Gümüşhane'nin iki ana caddesinden biri olan Hasanbey Caddesi, kent planlamasında yapılan hatalar nedeniyle atıl bir cadde haline geldi.

Yıllar önce pazar yerinin kaldırılması ile başlayan yalnızlaşma caddenin sonunda yer alan Gümüşhane Devlet hastanesinin taşınması caddeyi sessizliğe mahkûm etti. Öte yandan Gümüşhane Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda hayata geçirilen sokak sağlıklaştırması projesine Hasanbey Caddesinin dâhil edilmemiş olması eleştiri konusu olurken buradaki konut ve iş yerlerini içler acısı durumuna dikkat çekildi.

Yaşananlar hakkında Gümüşkoza’ya açıklamalarda bulunan Zafer Partisi Gümüşhane İl Başkanı Nurettin Saraç söz konusu mahallenin mevkii itibari ile Gümüşhane'de en çok seçmenin bulunduğu konumunda olduğunu, bu gidişle caddedeki dükkânların ahır niyetine kullanılacağının dahi öngörüldüğünü söyledi.

Caddenin üvey evlat muamelesi gördüğüne vurgu yapan İl Başkanı Nurettin Saraç, “Mevcut dükkânlar da caddenin perişan durumuna ayak uydurmuş durumda. Ağırlıklı olarak yaşadığı cadde ve mahallede akşamları ışıklandırma dahi yetersiz. Kaldırım ve park sorunu da cabası. Caddenin baştan aşağı ele alınması gerekli. Tabi bunun için bizi yönetenlerin Gümüşhane gibi bir derdi olmalı” diye konuştu. 

10 yıldır Gümüşhane'yi yönetenler bu cadde için ne yaptı?

10 yıldır Gümüşhane'yi yönetenlerin bu cadde için ne yaptığını soran Saraç, "Mahallede bulunan kaldırımlar, parklar ve aydınlatma direklerinin Mustafa Canlı belediye başkanlığı döneminde yapıldığını" kaydetti. Saraç, "Merhum Canlı vefatından sonra bile Bilim ve Sanat Lisesini yaptırmış. 10 yıllık AK Parti belediyeciliğinde ise bu caddeye bir çivi dahi çakılmamış. Tek yapılan şey, çöp konteyneri sayısını 2'ye çıkarmak olmuş. Somali ve Afganlılardan başka kimsenin geçmediği, seçmenin en fazla olduğu bu caddeye üvey evlat gibi davranılmasının eminiz ki seçmende bir karşılığı olacaktır" dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 03:40
Güneş 05:17
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:22
Yatsı 20:52