banner333

banner309

Kürtün'de 50 Kadına KADES Uygulaması Tanıtıldı!

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Gümüşhane'nin Kürtün ilçesine bağlı Üçtaş Köyü'nde yaşayan kadınlara İçişleri Bakanlığı tarafından hayata gaçirilen KADES uygulaması tanıttı.

Gündem 02.05.2024, 11:39
Kürtün'de 50 Kadına KADES Uygulaması Tanıtıldı!
banner400

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Gümüşhane'nin Kürtün ilçesine bağlı Üçtaş Köyü'nde yaşayan kadınlara İçişleri Bakanlığı tarafından hayata gaçirilen KADES uygulaması tanıttı.


Gümüşhane Jandarma Komutanlığı, Gümüşhane Valiliği öncülüğünde "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele" kapsamında Kürtün İlçesi Üçtaş Köyü'nde ikamet eden 50 kadın vatandaşa, Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve İçişleri Bakanlığı tarafından hayata gaçirilen ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlan KADES uygulaması hakkında bilgi verdi.

Gerçekleştirilen bilgilendirme faaliyetinde, jandarma ekipleri tarafından kadınlara aile içi şiddetin tanımı, türleri, yasal hakları ve KADES uygulamasının nasıl kullanılacağı anlatıldı. Bilgilendirmenin ardından, 10 kadının KADES uygulamasını telefonlarına indirmesi sağlandı. Gümüşhane Valiliği tarafından yapılan açıklamada bu tür faaliyetlerin Gümüşhane'nin her kesiminde devam edeceği ve tüm kadınların aile içi şiddetten korunması için gerekli adımların atacağı bildirdi.

KADES Uygulaması Nedir?

KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri biraz da olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. İçişleri Bakanlığı tarafından geliştirilen ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan bu uygulama acil durumlarda ilk aklınıza gelecek acil müdahale uygulamasıdır. KADES uygulaması, son yıllarda giderek artan kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla geliştirilmiştir.  Eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, akıllı telefonları üzerinden yapacakları ihbarlarda hızlı bir şekilde bu iş için kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi'ne ulaşabiliyorlar.


KADES (Kadın Destek Uygulaması), Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında, şiddete maruz kalan veya şiddete uğrama ihtimali bulunan kadınların acil yardım almasını ve yetkililerle iletişime geçmesini kolaylaştırmak amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından geliştirilen bir mobil uygulamadır.

Akıllı telefon kullanıcısı bir kadının, Google Play Store ve Apple Store uygulamasından indireceği “Kadın Destek Uygulamasını (KADES)”, T.C. Kimlik Numarasını girerek ve sonrasından EGM serverlarından gelen aktivasyon kodu ile aktif hale getirebileceği uygulama ile aile içi ve kadına yönelik şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşarak, yardım çağrısının yapıldığı olay yerine en yakın ekip veya devriyenin sevk edilerek olaya müdahalesi sağlanacaktır.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 17 Mayıs 2024
İmsak 03:11
Güneş 04:57
Öğle 12:24
İkindi 16:18
Akşam 19:40
Yatsı 21:19