banner333

banner309

Heyelan ve Kaya Düşmelerine Karşı Dikkat!

Coğrafi şartları bakımından oldukça çetin bir konuma sahip olan Gümüşhane genelinde yağışlarla birlikte yaşanabilecek heyelan taş ve kaya düşmeleri gibi doğal afetlere karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Gündem 15.03.2024, 16:03
Heyelan ve Kaya Düşmelerine Karşı Dikkat!
banner400

Coğrafi şartları bakımından  oldukça çetin bir konuma sahip olan Gümüşhane genelinde  yağışlarla birlikte yaşanabilecek heyelan taş ve kaya düşmeleri gibi doğal afetlere karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

 Soğuk geçen kış mevsiminin ardından havaların ısınmasıyla bahar öncesinde donma-çözünme olayının hızlanması sonucu dik ve yüksek şevlerin yer aldığı Gümüşhane’de,  son günlerde artan bu tür vakalarla ilgili Karayolları ekipleri özellikle  Kürtün ve Zigana yolunda sürekli temizlik yaparken bu yolları kullanan sürücülerin dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda yetkililer uyarı yaptı.  Oldukça yoğun olarak kullanılan  ve sürücülere korkulu anlar yaşatan Kürtün ve Zigana yolundaki  yarmaların ayrışmış ve zayıf dayanımlı, yer yer ters eğilimli ve süreksiz yapıya bağlı olarak malzeme döküntüleri ve taş düşmelerine sebebiyet veren nitelikte olması nedeniyle bölgede zaman zaman ulaşımı aksatacak seviyede kaya parçaları yola düşebiliyor. Bu nedenle  yetkililer vatandaşların bu konuda dikkatli ve tedbirli olmaları çağrısında bulundu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 03:40
Güneş 05:17
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:22
Yatsı 20:52