banner333

banner309

Gümüşhane"den Anneler Günü Mesajları

Anneler Günü dolayısıyla Gümüşhane'de yayımlanan kutlama mesajları.

Gündem 12.05.2024, 15:03
Gümüşhane"den Anneler Günü Mesajları
banner400

Anneler Günü dolayısıyla Gümüşhane'de yayımlanan kutlama mesajları.


VALİ ALPER TANRISEVER

“Bizleri dünyaya getiren, şefkat, fedakârlık ve merhametin en güzel timsali olan annelerimiz, toplumun temel taşı olan aileyi bir arada tutan ve hayatımızın her anında hatırlamamız gereken hem inancımıza hem de kültürümüze göre baş tacımızdır.

Varlıklarıyla hayatımıza anlam katan, dünyamızı zenginleştiren annelerimiz, şefkat dolu yürekleri ile bizlere her zaman yol gösterici olmuşlardır. Bizleri canından, ruhundan, özünden bir parça olarak gören ve tüm hayatını bizim hayatımızın daha iyi olması için harcayan annelerimizin hakkı asla ödenemez.

Bizlere iyiliği, dürüstlüğü, doğruluğu ve güzel ahlakı öğreten annelerimiz bizi millet yapan değerlerin yaşatılmasında, kültürümüzün, geleneklerimizin devam ettirilmesinde en büyük paya sahiptirler. “Cennet annelerin ayakları altındadır” sözü de yüce dinimizin annelerimize verdiği önemi, onlara karşı göstermemiz gereken saygı ve hürmeti ifade etmesi bakımından çok anlamlıdır.


Bu duygu ve düşüncelerle, analarımız gibi mübarek vatanımız için canlarını seve seve feda eden Aziz Şehitlerimizin anneleri ve eşleri başta olmak üzere, tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, en kalbi sevgi ve hürmetlerimle sağlıklı, mutlu ve huzurlu ömürler diliyorum.”

MİLLETVEKİLİ AV. CELALETTİN KÖSE 

 “Sebebi varlığımız, sonsuz şefkat ve karşılıksız sevginin sembolü olan annelerimiz, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyen ve yeri başka hiçbir şeyle doldurulmayacak olan en kutsal varlıklarımızdır.

Feragat ve fedakârlığın timsali olan annelerimiz hayatımız boyunca rehberimiz, eğiticimiz, hayat denen engebeli yolda en önemli ışığımızdır. Onları sadece bir günde değil tüm yaşamları boyunca hatırlamalı, kıymetlerini bilmeli ve baş tacı olarak taşımalıyız. Yüce Dinimiz de kadına ve özellikle anneye ayrı bir önem ve ayrı bir değer vermiş ve Hadis-i Şerifte belirtildiği üzere “Cennet Anaların ayağı altındadır” demek suretiyle onları yüceltmiştir.

Bu vesile ile en değerli varlıklarımız olan başta şehit ve gazi annelerimize şükran ve bağlılığımızı ifade etmek, onlara layık oldukları sevgi ve saygıyı göstermek ve gönüllerini hoş tutmak amacıyla, tüm annelerimizin “Anneler Günü” nü kutluyor, sağlıklı uzun ömürler diliyorum.”

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Bugün; sevginin, şefkatin ve fedakârlığın simgesi olan Anneler Günü’nü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu özel gün annelere olan sevgi, saygı ve minnetin ifadesidir. İyiliğin, sevginin, fedakârlığın ve merhametin kaynağı olan anneler, hayatımızın en değerli varlıkları, ailelerimizin temel direği, geleceğimizin şekillenmesinde en büyük etkenlerdir. Anne; evlatlarının ilk arkadaşı, ilk öğretmeni, ilk sırdaşıdır. Onların hayattaki en güvenilir rehberi, yol göstericisidir. Sahiplenme ve koruma duygusunu annelerden daha çok yaşayan yoktur. Çocuklarımıza sevgi ve şefkatle yaklaşarak onları doğru yolda yetiştirmeleri, toplumumuzun geleceği için büyük bir önem taşımaktadır. Toplum olarak bizler de annelerimize her alanda hak ettikleri değeri göstermeliyiz. Eğitimden iş dünyasına, siyasetten sanata kadar her alanda kadınlarımıza destek olmalı, hak ettikleri fırsatları onlara sunmalıyız. Çünkü onların güçlenmesi, toplumun güçlenmesi anlamına gelmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle birlikte başta şehit annelerimizi ve ahirete göç eden annelerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan tüm anne ve anne adaylarına evlatlarını huzur ve mutlulukla yetiştirecekleri sağlıklı günler diliyorum”

KELKİT BELEDİYE BAŞKANI ÜNAL YILMAZ

"Annelerimizi yılın her gününde hatırlamalı, hak ettikleri saygı, sevgi ve güler yüzü göstererek her fırsatta hayır duaları almaya çalışmalıyız.
Annelik gibi kutsal bir sorumluluğu üstlenen kadınlarımız, yeni nesillerimizle birlikte gelenek ve değerlerimizin yaşatılması ve geleceğe taşınmasının en önemli güvencesidir. Bizi millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında en çok annelerimizin payı vardır. Üzerimizde ödenmez hakları bulunan, karşılıksız sevgi, fedakârlık ve sabırlarını hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğimiz annelerimiz her zaman baş tacımızdır. Bu vesile ile tüm annelerin bu önemli günlerini kutluyor, ebediyete göç etmiş olanlara da Allah Teala’dan (c.c.) rahmet diliyorum"

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27