banner333

banner309

Gümüşhane’de ‘Zaferin Rengi’ İçin Salonu Kapattılar!

Fenerbahçe Spor Kulübünün tarihinin anlatıldığı ‘Zaferin Rengi’ adlı sinema filminin gösterimi Gümüşhane'de yoğun ilgi gördü.

Gündem 13.03.2024, 15:13
Gümüşhane’de ‘Zaferin Rengi’ İçin Salonu Kapattılar!
banner400

Fenerbahçe Spor Kulübünün tarihinin anlatıldığı ‘Zaferin Rengi’ adlı sinema filminin gösterimi Gümüşhane'de yoğun ilgi gördü.

Kentte uzun zamandır faaliyet gösteren Gümüşhane Genç Fenerbahçeliler taraftar grubu, yakın bir tarihte vizyona giren ve Fenerbahçe Spor Kulübünün İstanbul’un işgal altında olduğu yıllarda ki tarihini anlatan sinema filmini izlemek için bir araya geldi. Dün akşam Sema Doğan Yaşam alanında düzenlenen organizasyon ile ilk önce iftar sofrasında buluşan taraftar grubu üyeleri, daha sonra ise 'Zaferin Rengi' isimli sinema filmini izledi. Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ve eşi Gülsen Çimen, filmi izleyen Fenerbahçelilere eşlik ederken, düzenlenen etkinliğe ayrıca AK Parti İl  Gençlik Kolları Başkanı Umut Tokel ve Kadın Kolları İl Başkanı Münire Şeyhoğlu'da katıldı. 


Filmin gösterimi için özel olarak kapatılan Sema Doğan Park Sinema salonu, Gümüşhaneli Genç Fenerbahçeliler taraftar grubunun üyeleri ile birlikte doldu taştı. Salona sığmayan taraftarlar ise filmi merdiven boşluklarına oturarak izlemek zorunda kaldı. Yoğun ilgi gören film gösterimi öncesi ve sonrasında büyük bir coşku yaşanırken, taraftarlar sarı-lacivertli renklere büründükleri sinema salonundan, tezahürat ve marşlar eşliğinde ayrıldı.

Düzenledikleri etkinlik ile ilgili konuşan Gümüşhane Genç Fenerbahçeliler taraftar grubu başkanı Emre Doğan, "Fenerbahçe'nin tarihi ve başarılarıyla dolu bu filmi hep birlikte izlemekten büyük bir gurur duyuyoruz. Film öncesinde grup üyelerimiz ile bir araya gelerek iftar organizasyonu düzenledik. İftar sofrasında hep bir araya gelerek akabinde ise Fenerbahçe’mizin tarihinin anlatıldığı ‘Zaferin Rengi’ isimli filmimizi izledik. Her iki organizasyonumuza da gerçekten çok yoğun bir katılım oldu. Bu filmin Gümüşhane'de vizyona girmesini sağlayan ve salonu bize tahsis eden belediye başkanımız Ercan Çimen’e çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Zaferin Rengi Film Konusu
1919 yılında İstanbul'u işgal eden yabancı güçlere karşı bir araya gelen vatanseverlerin Anadolu'da başlattıkları direniş, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli spor zaferlerinden biri olan General Harington Kupası efsanesini beraberinde getiriyor. Fenerbahçe tarihinin en önemli zaferlerinden biri olan General Harington Kupası’nın hikâyesinin anlatıldığı film, işgal yıllarında bir futbol maçının esir bir şehre ve yurda nasıl moral verdiğini, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün hangi zorluklar içerisinde cepheye silah ve mühimmat yardımında bulunduğunu konu ediniyor.

Yönetmenliği ve yapımcılığını Abdullah Oğuz'un, ortak yapımcılığını ise Evren Oğuz'un yaptığı Zaferin Rengi filminin oyuncu kadrosunda ise Kubilay Aka, Gülper Özdemir, Nejat İşler, Timuçin Esen, Yiğit Özşener, Gonca Vuslateri ve Birce Akalay gibi önemli isimler yer alıyor. 

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 03:40
Güneş 05:17
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:22
Yatsı 20:52