banner333

banner309

Gümüşhane Halkı, Ekmek Zamlarına Tepkili!

Gümüşhane'de her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayının başlaması ile birlikte ekmek ve pide fiyatlarına yapılan zam, halk arasında tepkilere neden oldu.

Gündem 06.03.2024, 18:40
Gümüşhane Halkı, Ekmek Zamlarına Tepkili!
banner400

Gümüşhane'de her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayının başlaması ile birlikte ekmek ve pide fiyatlarına yapılan zam, halk arasında tepkilere neden oldu.

Ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz ile birlikte birçok temel ihtiyaç malzemesine art arda yapılan zamlar vatandaşın belini büktü. Gümüşhane’de özellikle et fiyatlarında yaşanan artışların ardından,   son olarak ramazan ayı öncesinde ekmek ve pide fiyatlarına gelen zamlar vatandaşları da endişelendirdi. Güncellenen yeni tarife ile birlikte Gümüşhane’de ekmeğin kilogram fiyatı yüzde 23 artarak 32,5 TL'den 40 TL'ye yükselirken, 500 gram pide ise ramazan ayı boyunca 25 TL'den satılacak.

Gümüşkoza ekibi olarak, ekmek ve pide fiyatlarına yapılan son zammın ardından halkın nabzını tuttuk. Gümüşhaneli vatandaşlar, ramazan ayında sıklıkla tüketilen pidenin fiyatında yaşanan bu artışın kabul edilebilir olmadığını söylerken, geçim sıkıntısının daha da çok arttığı bu son günlerde yapılan ekmek zammının ise hayatlarını zorlaştıracağını ve ekonomik sıkıntıların da artacağını belirtti.


“Yetkililer Bu Zamlara Duyarsız Kalmasın”

Ekmeğe yapılan zammı kabul etmediğine vurgu yapan Ayşe Yılmaz, "Asgari ücretle geçinen bir aile için ekmek bile lüks hale geldi. Her şeye yapılan zam sonrası ekmeğe de zam yapılması belimizi bükmüş durumda, yetkililer vatandaşa yapılan bu zamlara duyarsız kalmasın" dedi.

Ekmek zammının tüm Türkiye'yi etkilediğine dikkat çeken Mehmet Demir, "Ekmek zammı sadece Gümüşhane'yi değil tüm Türkiye'yi etkileyen bir sorun. Ancak ramazan öncesinde bu zammın yapılması insanları zor duruma düşürüyor. Yetkililerden talebim, tıpkı İstanbul ve Ankara'da olduğu gibi zammın ramazandan sonra yapılması yönünde" diye konuştu.

“Yetkililerden Acil Bir Adım Bekliyoruz”

Fatma Karaca da ramazan ayına girmeden önce gelen zamlardan ötürü endişeli olduğunu dile getirerek, "Ekmek zammı ile birlikte diğer temel gıda maddelerine de zam geldi. Artık ne yapacağımızı bilemiyoruz. Yetkililerden bu sorunun çözümü için acil bir adım atmalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Emekli maaşıyla zamdan önce geçinemediğine değinen Hasan Çetin, "Emekli maaşım ile geçinen biriyim. Ekmek zammından önce zaten zar zor geçiniyordum, bu zam sonrası geçimim daha da zorlaştı. Nasıl yapacağız bilmiyoruz, önümüzde Ramazan var. Keşke bu zammı daha sonra yapsalardı" şeklinde konuştu.

“Zamlar En Çok Dar Gelirli Vatandaşları Etkiliyor”

Yapılan zamların alt tabakayı ölüme ittiğine dikkat çeken Elif Öztürk, "Ekmek zammı, daha doğrusu yapılan zamlar en çok dar gelirli insanları etkiliyor. Ekmek zammının yanı sıra gıda fiyatlarında ki artış, alt tabaka dedikleri fakir kesimi tamamen ölüme hapsetti. Müslüman bir ülkeyiz, geçmişte Ramazan aylarında et fiyatları da dahil her şeye indirim yapılırken, şu anda Ramazan öncesi her şeye zam geliyor. Bu durum da insanları geçim sıkıntısına sürüklüyor." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27