banner333

banner309

Gümüşhane'de Bu Suyu İçen Şifa Buluyor

Gümüşhane’ye bağlı Çayırardı köyünde bulunan bir kaynak suyu hastalara şifa oluyor.

Gündem 21.01.2024, 08:53
Gümüşhane'de Bu Suyu İçen Şifa Buluyor
banner400

Gümüşhane’ye bağlı Çayırardı köyünde bulunan bir kaynak suyu hastalara  şifa oluyor.

 Merkeze bağlı Çayırardı köyü Yukarı Perek Mahallesi’nde bulunan suyun böbrek hastalıklarına şifa olduğu düşünülürken, su çevre illerden de ziyaretçileri ağırlıyor. Suyun  idrar içindeki ph değerini dengeleyici içeriğe sahip olduğu ve böbrek taşı hastalığına iyi geldiği iddia edilirken,yaklaşık 350 kişinin yaşadığı köyde bulunan birçok ev bu suyu içme suyu olarak kullanıyor.  

“Köyde böbrek taşı rahatsızlığı olan yok”
 Suyun analiz edildiğini ve sağlıklı olduğunu belirten Çayırardı  köyü muhtar adayı İbrahim Özhan, “Suyumuz köye yakın bir dağın altından çıkıyor. Başka yerde de böyle kaynaklarımız var. Daha önceden araştırması yapılmış, böbrek taşı ve kumu rahatsızlığına iyi geliyor.  Şifalı olduğunu duyanlar Türkiye’nin dört yanından geliyor. Köyümüz de çok nadir böbrek taşı ve kumu rahatsızlığına rastlanıyor, belki 3 ya da 5 kişide görülmüştür” şeklinde konuştu.  

 “Evimiz de içme suyu olarak bu suyu kullanıyoruz”                                                                                
 Suyun şifalı ve evinde içme suyu olarak kullandığını belirten köy sakinlerinden Emrah Akhan, “Türkiye’nin her tarafından gelenler var. Böbrek taşı ve kumu rahatsızlığına iyi geliyor. Sürekli içilmesi gerekiyor, bir iki sefer içince fayda etmiyor. Buraya gelen çok oluyor. Özellikle Pazar günleri çok kalabalık oluyor. Evimiz de içme suyu olarak bu suyu kullanıyoruz” ifadelerine yer verdi. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27