banner333

banner309

Genel Müdür Uçan, Memleketi Gümüşhane’yi Ziyaret Etti

Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Rıza Uçan, memleketi Gümüşhane’yi ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundu.

Gündem 28.04.2024, 23:35
Genel Müdür Uçan, Memleketi Gümüşhane’yi Ziyaret Etti
banner400

Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Rıza Uçan, memleketi Gümüşhane’yi ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundu.

Geçtiğimiz ay resmi gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü görevine atanan Rıza Uçan, şehrin sağlık yönünden eksikliklerini yerinde gözlemlemek amacıyla ilk ziyaretlerinden birisini memleketi Gümüşhane’ye gerçekleştirdi. Burada bir dizi temaslarda bulunan Genel Müdür Uçar’a, Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, Arzularkabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış, MHP Gümüşhane İl Başkanı Mete Kaya ve Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Mazman eşlik etti.

Beraberindekiler ile birlikte Arzularkabaköy beldesinde de ziyaretlerde bulunan Uçan, bölgenin sorunları ve yatırım ihtiyaçlarını yerinde inceledi. Sorunların çözümü noktasında fikirlerini Uçan’a ileten Arzularkabaköy Belediye başkanı Çetin Rıza Tanış, doğduğu şehre böylesine bir vefa ve bağlılık gösterdiği için duyduğu memnuniyeti dile getirerek Uçan’a teşekkür etti. Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Rıza Uçan, temaslarının ardından olumlu dilek ve temennilerde bulunarak şehirden ayrıldı.

Rıza Uçan Kimdir?

1984 yılında Gümüşhane'de doğan Rıza UÇAN, 1987 yılında ailesinin İstanbul’a taşınmasına müteakip ilk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da, Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nde lisans eğitimini başarıyla tamamladı. Bahçeşehir Üniversitesi'nde Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Bölümünde yüksek lisansa başlayarak ulaşım sistemleri üzerinde uzmanlık kazandı. Ayrıca mesleki bilgi ve birikimini hukuki açıdan da desteklemek ve yetkinlik kazanmak amacıyla Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümünü tamamlayıp, Hukuk Fakültesine geçiş yapmak üzere eğitim hayatını devam ettirmektedir.

Profesyonel iş hayatına özel sektörde başlayan UÇAN, 2008 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğüne teknik personel olarak atandı ve İstanbul'un imar denetiminde önemli görevler üstlendi. 2009 yılında Bayburt Üniversitesi'ne atanan UÇAN, son üstlendiği Yapı İşleri Daire Başkanlığı görev sürecinde yeni kampüs alanı planlamaları, yatırımları ve uygulamalarına öncülük etti.

2012 yılında naklen İstanbul Büyükşehir Belediyesine atanan UÇAN, İBB Planlama Müdürlüğü'nde çeşitli kademelerde görev alıp, son aşamada Planlama Müdürü olarak görev yaparken İstanbul’un imar, şehircilik ve planlama faaliyetlerinde aktif rol oynadı.

 2019 yılında Güngören Belediyesi'nde İmar ve Kentsel Dönüşüm Müdürlükleri dahil olmak üzere çeşitli müdürlüklerden sorumlu Teknik Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Görev süresi içinde özellikle Tozkoparan Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi başta olmak üzere çok sayıda kentsel dönüşüm çalışmalarına öncülük etti. Ayrıca görev süresi içinde UÇAN, Güngören geneline yaygın şekilde planlanıp projelendirilen vizyon niteliğindeki önemli sosyal kültürel tesislerin ilçeye kazandırılmasına büyük katkı sağladı.

 19.03.2024 tarih 32494 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2024/77 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü görevine atanan, mesleğine olan tutkusu ve ülkesine olan hizmet sevdası ile tanınan Rıza UÇAN evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 13 Mayıs 2024
İmsak 03:17
Güneş 05:00
Öğle 12:23
İkindi 16:17
Akşam 19:36
Yatsı 21:13