banner333

banner309

Eski Ramazanlar Tarihi Özdenoğlu Konağında Hayat Bulacak

Tarihi Özdenoğlu konağı yaklaşan Ramazan ayı öncesi Gümüşhane yöresel menüsünü oluşturdu.

Gündem 09.03.2024, 17:08 09.03.2024, 17:12
Eski Ramazanlar Tarihi Özdenoğlu Konağında Hayat Bulacak
banner400

Tarihi Özdenoğlu konağı yaklaşan Ramazan ayı öncesi Gümüşhane yöresel menüsünü oluşturdu.

Ramazan ayına 5 ayrı çeşit menü ile girecek olan işletme "Eski Ramazanlar Özdenoğlu Konağında" sloganıyla Gümüşhane’nin değerlerini yaşatmaya çalışacak.

Gastronomi turizmi alanında Gümüşhane’ye katkı sunmak amacıyla oluşturulan özel menünün içeriğinde; Gümüşhane Gudu Güveci, Gendime Çorbası, Siron, Su Böreği, Zeytinyağlı Yaprak Sarma, Kuşburnu Suyu, İçecek Çeşitleri, Gümüşhane Sini Baklavası yer alıyor. Ayrıca Gümüşhane'nin yöresel menüsünü bütün vatandaşlara sunmayı ve kalıcılığını sağlamayı hedefleyen işletme Gümüşhane yöresel menüsünde %25 indirim uygulayacak.

Özdenoğlu konağı İşletme müdürü Muhammet Kılıç Gümüşkoza’ya yaptığı açıklamada, “Gümüşhane’nin birçok medeniyete ev sahipliği yapması ve İpekyolu güzergâhı üzerinde bulunmasından dolayı çok fazla kültüre ve medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Dolayısıyla bu kültürel zenginlikten Gümüşhane mutfağı da nasibini aldı. Biz de unutulan lezzetlerimizle ilimizin gastronomisine bir katkı sunmak istedik. Menüdeki yemekleri seçerken de çok fazla seçeneğimiz olduğu için açıkçası zorlandık. Şu an işletmemizin 5 menüsü var ama 1. Menü olan yöresel yemekler menümüzde özellikle %25 indirim yaparak vatandaşlarımızın yöresel lezzetlerimizi tatmasını hedefledik. İlerleyen süreçte İnşallah Gümüşhane’nin yöresel lezzetleriyle mutfağımızı zenginleştireceğiz” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 09 Mayıs 2024
İmsak 03:23
Güneş 05:05
Öğle 12:24
İkindi 16:16
Akşam 19:33
Yatsı 21:07