banner333

banner309

Demir; “Köse’ye Hep Birlikte Sahip Olmalıyız”

Saadet Partisi Gümüşhane İl Başkanı Av. Akın Demir Köse Mal Müdürlüğü’nün kapatılmasını eleştirdi.

Gündem 30.05.2024, 19:00
Demir; “Köse’ye Hep Birlikte Sahip Olmalıyız”
banner400

Maliye Bakanın yaptığı açıklamada, Köse Mal Müdürlüğü tasarruf tedbirleri kapsamında kapatması, Kamuoyunda tartışma yarattı.

Maliye bakanın açıklaması üzerine konuşan Demir, “Maliye Bakanımızın açıklamış olduğu tasarruf tedbirleri kamuoyunda çokça tartışılmış ve maalesef bilhassa kamu harcamalarına getirilen kısıtlamalar eleştiri konusu olmuştur. Bizce eleştiri konusu yapılması gereken şeylerden biri de Köse mal Müdürlüğü’nün kapatılmasıdır” ifadelerini kullandı.

Bu kararın doğru karar olmadığını kaydeden demir, bir ilçede mal müdürlüğünün olmaması, ilçenin birçok kamu hizmetinin aksamasına neden olacağının altını çizdi.

Mal Müdürlüğünün kapatılmasının Köse’ye ekonomik olarak zarar vereceğini söyleyen Demir, “Adliyenin yeniden açılmasını bekleyen ilçemiz iş bu karar ile adeta gölge etmeyin başka ihsan istemem misalince her geçen gün var olan hizmet alanlarının da kapanması ile biten süreci yaşamaktadır” dedi.

Köse ilçesindeki Adliyenin Kelkit’e taşındığını ve Hastane gibi diğer hizmetlerin kısıtladığını vurgulayan Demir, bu uygulamalar ile halkı merkezi göçe zorladıklarını söyledi.

Köseye can suyu olacak kamu yatırımlarına ihtiyacı olduğunu söyleyen Demir, “ Sayın vekillerimiz Ankara’da bu süreci yakinen takip etmek zorundalar. İlçemizin tekrar eski canlılığına kavuşması için muhalefeti ile iktidarı ile birlikte iş birliği yapmak zorundayız. Eğer ilçemize bugün sahip çıkıp yeniden eski canlılığına kazanması için adım atmazsak sonradan yapılacak çalışmalar beyhude olacaktır. İşte bunun ilk adımı da mal müdürlüğümüze sahip çıkıp yerinde kalmasını sağlamaktır” dedi

Demir, Köse Mal Müdürlüğünün kapanmasının bu işe tuz biber olarak eklendiğine dikkat çekerek Gümüşhane’nin diğer ilçelerinin ana yollar üzerinde bulunduğunu ve sosyal, ekonomik canlılıkları Köse ile kıyas edilemeyecek oranda olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27