banner333

banner309

Belde Olmak İçin Açılan Davada Karar Açıklandı, Yeni Bir Süreç Başladı

Nüfusunun 2000’in altına düşmesi nedeniyle 2013 yılında belde statüsünden köy tüzel kişiliğine düşürülen Gümüşhane’nin Tekke Köyü, 11 yıl sonra yeniden belde olma hakkını geri kazandı.

Gündem 11.02.2024, 18:01
Belde Olmak İçin Açılan Davada Karar Açıklandı, Yeni Bir Süreç Başladı
banner400

Nüfusunun 2000’in altına düşmesi nedeniyle 2013 yılında belde statüsünden köy tüzel kişiliğine düşürülen Gümüşhane’nin Tekke Köyü, 11 yıl sonra yeniden belde olma hakkını geri kazandı. Yeniden belde olmak için açılan davada karar açıklanırken, Tekke beldesi için yeni bir süreç başlamış oldu.
Yeni süreçte ilk olarak İçişleri Bakanlığınca belediye teşkilatının oluşturulması beklenirken kayyum atamasının bir an önce yapılması için girişimlerin başlatıldığı öğrenildi.


Konuyla ilgili Kocaeli Gümüşhane Tekkeliler Derneği tarafından yayınlanan açıklamada, “Bizler artık çok güçlüyüz, çok sevinçliyiz, çok gururluyuz. Hepinizin emekleri ile ilmek ilmek dokuyarak çıkmış olduğumuz belde davamızın nihayetinde sonuna gelmiş bulunmaktayız” denildi.


Dava sürecinin sona erdiğine vurgu yapılan açıklamad, “Haklı olduğumuzu baştan beri bilerek çıktığımız bu yolda bugün buradan açıkça belirtiyoruz ki dava kararı açıklanmış ve bu süreç sona ermiştir. Ve biz bu davayı net olarak kazanmış bulunmaktayız. Artık güzel köyümüzün Belde unvanı geri alınmıştır. Bundan sonraki aşama köyümüze atanacak olan kayyum sürecidir. Bunun önünde herhangi bir engel kalmamıştır. Bizler Dernek yönetimi olarak, değerli avukatımız Sayın Ufuk Taşkıran ve değerli muhtarımız Sayın Murat Soydaş ile birlikte bu davayı başlatıp başından beri takipçisi olup ve sonunda nasıl lehimize tamamlanmasını sağladıysak. Kayyum atanmasının da bir an evvel gerçekleştirilmesi için gerekli yerlere müracaatlarımızı çoktan yapmış bulunmaktayız ve bunu da en kısa sürede tamamlayacağımızdan eminiz” ifadeleri kullanıldı.


Yapılan girişimlerin tamamen Tekke hassasiyeti ile yapıldığı kaydedilerek, “Şunu herkesin bilmesini isteriz ki, bizler bunu sadece köyümüzün daha güzel geleceğe sahip olması, yaşayanlarımızın gerekli hizmetleri alarak daha rahat yaşamasını sağlamak için başlattık ve başardık. Sürecin başından sonuna kadar bu yolda yanımızda olan her bir üyemize, köylümüze, bize desteklerini esirgemeyen değerli milletvekillerimize, değerli avukatımız Sayın Ufuk Taşkıran Beyefendiye, muhtarımız Sayın Murat Soydaş'a ve özellikle değerli büyüğümüz Sayın Bekir Aydoğdu Beyefendiye ayrı ayrı teşekkür ederiz” açıklamalarına yer verildi.
Yola ayrıştırıcı olmaktan ziyade birleştirici olmak için çıkıldığına işaret edilen açıklamada, “Çıktığımız bu yolda tek çatı altında daha güçlü daha güzel bir Tekke beldesini kurma yolunda bizlere olan inancınızın güvenlerinizin desteklerinizin artarak devam etmesini temenni ederiz” denildi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 13 Mayıs 2024
İmsak 03:17
Güneş 05:00
Öğle 12:23
İkindi 16:17
Akşam 19:36
Yatsı 21:13