banner333

banner309

35 Yılda 6 Bin Nikah Kıydı, Hiç Boşanan Olmadı: Battal Bayar'ın Mutlu Evlilik Reçetesi

Gümüşhane Belediyesi'nde 35 yıldır görev yapan Battal Bayar, bu süre zarfında 6 binden fazla çifti evlendirdi. Bayar'ın ilginç bir özelliği ise evlendirdiği çiftlerden bugüne kadar hiç boşanan olmadı.

Gündem 02.06.2024, 23:00
35 Yılda 6 Bin Nikah Kıydı, Hiç Boşanan Olmadı: Battal Bayar'ın Mutlu Evlilik Reçetesi
banner400

1987 yılından beri Gümüşhane Belediyesi'nde Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü görevini yürüten ve 1989 yılından itibaren Nikah Memurluğu yapan Bayar, "5 belediye yönetimi gördüm ama nikahını kıydığım çiftlerden boşanan görmedim" dedi.

35 yıllık meslek hayatında 6 binden fazla çiftin nikahını kıyarak mutluluklarına ortak olan Bayar, işini severek yaptığını ve bu işe büyük bir özen gösterdiğini belirtiyor.

Yıllık İznini Bile Kullanmıyor

Gümüşhaneli hemşehrilerine hizmet etmeyi öncelikli görevi olarak gören Bayar, yıllık iznini bile çok az kullandığını ifade etti

Bayar, "1987 yılından beri 5 belediye başkanı ile çalıştım. Gümüşhane Belediyesinde ilk işe başladığımda 2 yıl Anavatan Partisi yönetimi ile çalıştım ardından 10 yıl boyunca Naim Ağaç ile Doğru Yol Partisi yönetimi ile çalıştım. Sonrasında 15 yıl rahmetli Belediye Başkanımız Mustafa Canlı ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) yönetimiyle, 10 yıl önceki dönem Belediye Başkanımız Ercan Çimen ile beraber AK Parti Yönetimiyle şimdi ise yeniden Vedat Soner Başer Başkanımız ile birlikte MHP yönetimiyle çalışıyoruz. 37 yıllık çalışma hayatımda bir gün raporlu iznim yoktur. Yıllık iznimi bile çok az ve nadiren kullanıyorum. Gözüm hep arkada kalıyor işimi bırakıp izne ayrılmak istemiyorum. Asli görevim tören, yardım, festival ve protokol gibi işleri yürütmek ancak bununla birlikte Nikah Memurluğu da yapıyorum" dedi.

"Benim Kıydığım Nikahlar Garantilidir"

5 belediye başkanlığı döneminde evlendirdiği çiftlerden hiç boşanan olmadığını ve bu durumun biraz da cübbesinden olduğunu söyleyen Bayar, "Nikah Memurluğunu 1989’dan bu yana bir fiil sürdürüyorum. Başka şehirlerde vatandaşlar nikah günü almak için bile günlerce bekliyorlar ama bizde öyle bir şey yok. Gümüşhaneli hemşehrilerimiz nikahtan bir gün önce bize evraklarını teslim etmeleri yeterli. Vatandaşlar dedikleri gün dedikleri saatte iki nikah şahitleri ile geldiklerinde cübbemi giyer derhal nikahlarını kıyarım. Ben bir akşamda farklı adreslerde olan 3-4 nikahı saatinde gider kıyarım. Görevim konusunda dakik ve disiplinli olmayı prensip edinmiş bir bir insanım. Vatandaşımızda bu sebepten yüzde doksan nikahlarını benim kıymamı istiyor. Bir günde peş peşe 5-6 nikah kıymışlığım vardır. Ben bugüne kadar hiçbir vatandaşımızı geri çevirmedim yeter ki bir gün öncesinden evraklarını bize teslim etmiş olsunlar. 1989’dan beri 6 binden fazla nikah kıydım. Hangi nikaha veya düğüne gitsem beni gören vatandaşlar nikahlarını benim kıydığımı evliliklerinin hala sürdüğünü söylüyor. Benim kıydığım ve boşandığını duyduğum kimse olmadı bugüne kadar. Cübbemi giymeden de asla nikah kıymam. O yüzden benim kıydığım nikahlar garantilidir diyebilirim" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Kuşakkaya Gazetesi

Kaynak: Kuşakkaya Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27